Google Translator

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Προς πτώχευση η Kodak


Πτώχευση ετοιμάζεται να κηρύξει – σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal – η εταιρία φωτογραφικών προϊόντων Kodak – ζητώντας παράλληλα την προστασία του Άρθρου 11 (Άρθρο 99 στις ΗΠΑ). Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, η μόνη λύση για να αποφύγει η εταιρία τη χρεοκοπία είναι να καταφέρει να πουλήσει τις πατέντες ψηφιακής τεχνολογίας που διαθέτει.

Και όμως η άνθιση της ψηφιακής φωτογραφίας και η ευρεία κυκλοφορία των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών ήταν που σήμανε ουσιαστικά την αρχή των δεινών για την εταιρεία της Kodak η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, από τα τέλη της δεκαετίας του '90.

Η εταιρία απασχολεί συνολικά 19.000 υπαλλήλους. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Wall Street Journal, αν η Kodak δεν κατορθώσει τελικά να πουλήσει τις πατέντες της, θα βγάλει σε δημοπρασία 1100 από αυτές. Αυτή τη στιγμή, προκειμένου η εταιρία να προχωρήσει – λαμβάνοντας την απαραίτητη χρηματοδότηση – βρίσκεται σε συνομιλίες με τράπεζες, ανάμεσα σε αυτές, η Wells Fargo, η Citigroup και η JP Morgan.

Πηγή: ΑΜΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More