Google Translator

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Σόιμπλε: H Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις

Η Ελλάδα δυσκολεύεται στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, αλλά θα πρέπει να προχωρήσει, διαφορετικά η κατάσταση δεν μπορεί να διευθετηθεί, διεμήνυσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Παράλληλα, αναφερόμενος στο PSI, ο Σόιμπλε επισήμανε ότι πρέπει να γίνει αυτό που θα καταστήσει βιώσιμο το ελληνικό χρέος.

Όπως είπε, ο κρίσιμος παράγοντας στις διαπραγματεύσεις είναι να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος το 2020. «Αυτός ο στόχος πρέπει να επιτευχθεί» τόνισε ο Γερμανός υπυργός Οικονομικών.

Ερωτηθείς εάν το «κούρεμα» θα πρέπει να φθάσει στο 70%, ο Σόιμπλε απάντησε: «Εξαρτάται από τις λεπτομέρειες. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται».

Επιπλεόν, ο Β.Σόιμπλε δήλωσε ότι το Βερολίνο δεν προτίθεται να ενισχύσει τον Μόνιμο Μηχανισμό Διάσωσης (ESM) πέρα από ό,τι συμφωνήθηκε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου. Σημείωσε, πάντως, ότι τον Μάρτιο θα εξαχθούν τα πρώτα συμπεράσματα, σχετικώς με την επάρκεια του ποσού των 500 δισ. ευρώ.
ΠΗΓΗ:tanea.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More