Google Translator

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Σόιμπλε: Με το αζημίωτο η διάσωση της Ελλάδας

Θετικά αποτιμά τον δεκαετή βίο του ευρώ ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Θεωρεί τη σημερινή κρίση ως κρίση μεμονωμένων χωρών και όχι συνολικά της ευρωζώνης και διαβεβαιώνει -με αρκετό κυνισμό- τους γερμανούς φορολογουμένους ότι η διάσωση της Ελλάδας γίνεται με το αζημίωτο.

«Δέκα χρόνια μετά την καθιέρωσή του, το ευρώ εξακολουθεί να είναι σταθερό και μετά το δολάριο το σημαντικότερο αποθεματικό νόμισμα», αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild.
Ο κ. Σόιμπλε δηλώνει επίσης πως οι επιβαρύνσεις για το γερμανό φορολογούμενο από την κρίση χρέους είναι περιορισμένες.
«Μέχρι τώρα έχουμε πληρώσει λίγα. Δώσαμε στην Ελλάδα δάνεια, για τα οποία εισπράττουμε τόκους. Τα υπόλοιπα είναι εγγυήσεις, οι οποίες δεν χρησιμοποιήθηκαν», επισημαίνει ο γερμανός ΥΠΟΙΚ.
Μπρούντερλε: Σε άθλια κατάσταση οι Ελληνες
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ελευθέρων Δημοκρατών (FDP) Ράινερ Μπρούντερλε αφού εκτιμά ότι η Ευρώπη «βαδίζει επιτέλους προς μια ένωση σταθερότητας», πιστώνει στα θετικά της Μέρκελ την διαπραγμάτευσή της στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου:
«Τώρα το Σύμφωνο Σταθερότητας αποκτά διαφορετική αυστηρότητα. Έχει δόντια, ενώ πριν παρέπεμπε απλώς σε οδοντοστοιχία», δηλώνει.
Αναφερόμενος στην Ελλάδα, ο φιλελεύθερος πολιτικός υπογραμμίζει ότι η αλληλεγγύη στην ευρωζώνη δεν είναι μονόδρομος.
«Δεν βοηθάει να δίνουμε στην Ελλάδα μόνο χρηματική βοήθεια. Οι Έλληνες θα πρέπει να συμβάλουν ενεργά για να εξαλειφθούν οι αιτίες της άθλιας κατάστασής τους, δηλαδή η έλλειψη ανταγωνιστικότητας και οι παραλείψεις στις δομικές μεταρρυθμίσεις».
ΠΗΓΗ: ethnos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More