Google Translator

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Νεκρός βρέθηκε ο ορειβάτης στο Μπέλες


Μοιραία απέβη η εξόρμηση στις πλαγιές του όρους Μπέλες για τον 36χρονο ορειβάτη από το Κιλκίς, όταν απομακρύνθηκε από την 11μελή ομάδα ορειβατών και χάθηκε στις απόκρημνες χαράδρες του βουνού.

Μόλις έγινε αντιληπτή, αργά το απόγευμα, η απουσία του ορειβάτη, ειδοποιήθηκαν οι αρχές του νομού με συνέπεια να ξεκινήσει άμεσα μία μαραθώνια επιχείρηση διάσωσής του από άνδρες του στρατού, της πυροσβεστικής υπηρεσίας Σερρών, της ΕΜΑΚ, κυνηγών και ορειβατών, χωρίς, ωστόσο, αποτέλεσμα, λόγω του δύσβατου της περιοχής και της σφοδρής κακοκαιρίας.

Ο άτυχος ορειβάτης εντοπίσθηκε εντέλει νεκρός τα ξημερώματα σήμερα σε απόκρημνη χαράδρα, σε υψόμετρο 1600 μέτρων, από κυνηγό. Ο απεγκλωβισμός και η μεταφορά της σορού του γίνεται αυτή την ώρα από άνδρες της ΕΜΑΚ και της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις ο θάνατος του ορειβάτη οφείλεται σε υποθερμία.

Χθες το απόγευμα, άλλωστε, ένας δεύτερος ορειβάτης κινδύνεψε να χάσει τη ζωή του, όταν έχασε τον προσανατολισμό του και απομακρύνθηκε από την 11μελή ομάδα. Στάθηκε, όμως, τυχερός καθώς εντοπίστηκε άμεσα από κυνηγό.

Πηγή: ΑΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More