Google Translator

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Εξοργιστική πρόκληση οι αυξήσεις επιχορηγήσεων των κομμάτων.

Την ώρα που επίκεινται νέες επώδυνες περικοπές των επικουρικών συντάξεων τουλάχιστον κατά 15%  και ασκούνται αφόρητες πιέσεις για την κατάργηση 13ου, 14ου μισθού, συλλογικών συμβάσεων και ταυτόχρονα βλέπουν το φως της δημοσιότητας τα αυξημένα κατα 5εκ ευρώ ποσά των επιχορηγήσεων των κομμάτων της Βουλής το 2011 ύψους 54εκ ευρώ, το λιγότερο που μπορεί να πεί ο λαός για την εξοργιστική αυτή πρόκληση είναι ενα μεγαλοπρεπέστατο ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!

Δεν βλέπετε οτι ο δύστυχος λαός υποφέρει οικονομικά εξαιτίας της ανικανότητας σας απο τα άδικα και αναποτελεσματικά μέτρα που όλο και βαθαίνουν την ύφεση και οδηγούν τους πολίτες  σε απόγνωση και αντί να δίνετε, έστω και συμβολικά, το καλό παράδειγμα με τις δικές σας περικοπές προχωρήσατε σε αυτή την άκρως προκλητική ενέργεια;

Στην εν λόγω απαράδεκτη πράξη σας αντιπαραθέτουμε, για παραδειγματισμό, το εξόχως σημαντικό γεγονός οτι ο Ιταλός Πρωθυπουργός κ. Μόντι αποφάσισε να ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!

Βεβαίως τα κόμματα αποτελούν σημαντικό πυλώνα της Δημοκρατίας, την οποία ως γνωστό κατακτήσαμε με πολύχρονους και αιματηρούς αγώνες, εσείς όμως αντί να τον τιμάτε και να τον κρατάτε, όπως οφείλετε, ψηλά στην συνείδησή μας με τον βίο και την πολιτεία σας κάνετε ότι είναι δυνατό για την απαξίωσή του.

Πειστικών απαντήσεων χρήζουν τόσο το ποιές ακριβώς έρευνες διενεργούν (;) τα ινστιτούτα και τα ιδρύματα των κομμάτων σας στα οποία δόθηκαν 5,4 εκατ. ευρώ, όσο και αν τηρήθηκαν σε κάθε περίπτωση από τις τράπεζες οι προβλεπόμενοι όροι, προϋποθέσεις και αν πράγματι λήφθηκαν ως εξασφαλίσεις για τις χρηματοδοτήσεις τους με εκατοντάδες εκατ. ευρώ μόνο οι επιχορηγήσεις και μάλιστα μέχρι το 2016, λαμβανομένου σοβαρά υπόψη ότι οι επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο, η μία μετά την άλλη, λόγω της άρνησης των τραπεζών να τις δανειοδοτήσουν.

Το κοινό περί δικαίου αίσθημα απαιτεί από τους οικονομικούς Εισαγγελείς που έχουν επιληφθεί του θέματος να μας πουν όλη την αλήθεια για τα προαναφερόμενα και όχι να έχουμε και πάλι τα γνωστά άνωθεν κουκουλώματα με διάφορα τερτίπια και μεθοδεύσεις που σε καμία περίπτωση δεν σας τιμούν.

Τέλος, οι επιχορηγήσεις αυτές θα πρέπει να τεθούν άμεσα σε νέα δικαιότερη βάση όπως π.χ. να καταβάλλονται μόνο σε περιόδους ανάπτυξης, αναλόγως του ποσοστού της και το ύψος τους να είναι πολυ χαμηλότερο των σημερινών ή ακόμη (γιατί όχι ;) να καταργηθούν παντελώς.

Είσατε διατεθειμένοι, έστω και τώρα, να μας εκπλήξετε θετικά κάνοντας την υπερβασή σας ή θα συνεχίσετε προκλητικά να ευλογείτε, που σίγουρα δεν θα σας βγεί σε καλό, τα γένια σας;    

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More