Google Translator

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Θαυμασμό, αλλά και ελπίδα προκαλεί το κατόρθωμα του καπετάνιου Tζιμ Αρούνται Χένρι, που έμαθε να διαβάζει σε ηλικία 92 ετών και έγραψε βιβλίο σε ηλικία 98!Υπάρχει και κάτι ακόμα πιο εντυπωσιακό, τόσα χρόνια δεν κατάλαβε κανείς ότι είναι αγράμματος, αφού τους ξεγελούσε όλους με διάφορα κόλπα.

Όπως θυμάται τώρα, όταν έβγαινε για φαγητό, κοιτούσε τον κατάλογο και μόλις κάποιος έδινε παραγγελία έλεγε και αυτός «Α, ναι, καλό είναι αυτό, θα το πάρω και εγώ»!


Επίσης, όταν ερχόταν η ώρα του λογαριασμού, πριν προλάβει να αφήσει την απόδειξη ο σερβιτόρος του έλεγε: «Πείτε μας, τι σας χρωστάμε»…

«Η ιστορία του παππού μου σε διδάσκει πώς να μην
τα παρατάς ποτέ, ακόμα και όταν είσαι πεσμένος», λέει η εγγονή του, η οποία θυμάται πώς ξεκίνησε να διαβάζει ο κάπτεν Χένρι, πώς παράτησε το διάβασμα όταν πέθανε η γυναίκα του και πώς το ξανάρχισε μετά από τέσσερα χρόνια.

«Πριν από έξι χρόνια έμαθε ότι ο Τζορτζ Ντόσον έμαθε γράμματα σε ηλικία 98 ετών και έγραψε βιβλίο σε ηλικία 101 και είπε: «Θα το κάνω και εγώ»! Μετά από λίγο καιρό σταμάτησε το διάβασμα, συγκλονισμένος από τον χαμό της γυναίκας του, αλλά τα τελευταία χρόνια το ξαναξεκίνησε».

Ο κ. Χένρι ήταν ψαράς και όπως γράφει στο βιβλίο του πέρασε πολλές δύσκολες καταστάσεις. «Είναι όλες αληθινές», υποστηρίζει, αναφερόμενος στο βιβλίο του, που είναι η αυτοβιογραφία του.

«Πέρασε ώρες ολόκληρες με ένα λεξικό στο χέρι, αναζητώντας τις σωστές λέξεις. Τον βοήθησε και ένας συνταξιούχος δάσκαλος», λέει η εγγονή του.

Πάντως, σήμερα ο κ. Αρούντα άλλη ζωή. Έχει αφήσει πίσω του τον θάνατο ενός φίλου του ψαρά, που έχασε την ζωή του μπροστά στα μάτια του, όταν αναποδογύρισε η βάρκα του και τις δυσκολίες που πέρασε στην νεότητα του και προσαρμόστηκε στο σήμερα. Μέχρι και σελίδα στο facebook έχει!

Πηγή: star.gr


1 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More