Google Translator

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Με υποβαθμίσεις απειλεί και η Moody's


Την προειδοποίησή της ότι η πιστοληπτική ικανότητα όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα επαναξιολογηθεί επί τα χείρω, επανέλαβε η Moody's τοποθετούμενη έτσι αρνητικά στα αποτελέσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής.

Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης, παρότι παραδέχεται πως η Ευρώπη κινείται στην κατεύθυνση της δημοσιονομικής ενοποίησης και της συλλογικής κάλυψης των κινδύνων, επισημαίνει ότι πολλά από τα μέτρα που παρουσιάζονται ως στοιχεία της νέας συμφωνίας «συμπίπτουν με πολλά από αυτά που έχουν ανακοινωθεί κατά το παρελθόν» και σημειώνει ότι η τελευταία Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ «απέτυχε να καταλήξει σε αποφασιστικά μέτρα» για την αντιμετώπιση της κρίσης.


«Ουσιαστικά, το ανακοινωθέν δεν περιέχει νέα μέτρα και δεν αλλάζει την άποψή μας ότι ο κίνδυνος για την συνοχή της ευρωζώνης συνεχίζει να εντείνεται», αναφέρει ο οίκος και συμπληρώνει: «Οπως ανακοινώσαμε το Νοέμβριο, εάν οι συνθήκες στις χρηματοπιστωτικές αγορές δεν σταθεροποιηθούν στο εγγύς μέλλον, οι αξιολογήσεις μας για όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα πρέπει να αναθεωρηθούν. Η ανακοίνωση της Συνόδου δεν αλλάζει την άποψή μας αυτή και εξακολουθούμε να αναμένουμε τέτοιες επανατοποθετήσεις στο πρώτο τετράμηνο του 2012».

Η Moody's διαπιστώνει επίσης την συνεχιζόμενη διαφωνία των ηγετών της ευρωζώνης ως προς την αναγκαιότητα περαιτέρω στήριξης των δημοσιονομικά αδύναμων χωρών καθώς και τη διαφωνία μεταξύ των ισχυρών της Ευρώπης.
«Εν μέσω εντεινόμενων πιέσεων προς τις αρχές της ευρωζώνης να δράσουν γρήγορα προκειμένου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των αγορών, τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν επίσης αυξάνονται. Όσο περισσότερο συνεχίζεται αυτή η κατάσταση τόσο μεγαλώνει και ο κίνδυνος αντίξοων οικονομικών εξελίξεων που θα προστεθούν στα ήδη μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ευρωπαϊκές αρχές στην προσπάθεια συντονισμού για τη μείωση των ελλειμμάτων» ΠΗΓΗ: ethnos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More