Google Translator

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Τρίερ και «Μελαγχολία» ψηφίζει η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου

«Συγχωροχάρτι» στον Λαρς Φον Τρίερ δίνει η ευρωπαϊκή κινηματογραφική κοινότητα, μέσω της βράβευσης της νέας ταινίας του Δανού σκηνοθέτη,Melancholia στα βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Η ταινία απέσπασε επίσης βραβείο φωτογραφίας και καλλιτεχνικής διεύθυνσης στην απονομή του Σαββάτου στο Βερολίνο.

Θεωρείται ότι η βράβευση του Φον Τρίερ αποτελεί μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι που είχαν ανέβει από τις δηλώσεις του Δανού σκηνοθέτη στις Κάννες, όπου είχε πει ότι
«καταλαβαίνει τον Αδόλφο Χίτλερ» και την απόφαση του Φεστιβάλ να τον κηρύξει persona non grata.

Η Σουζάνε Μπίερ -επίσης από τη Δανία- απέσπασε βραβείο σκηνοθεσίας για το Ίσως αύριο, ταινία που είχε βραβευτεί πέρυσι με βραβείο Όσκαρ ξένης ταινίας.

Ο Βρετανός ηθοποιός Κόλιν Φερθ απέσπασε βραβείο ανδρικής ερμηνείας για τον Λόγο του Βασιλιά, ενώ η Τίλντα Σουίντον κέρδισε το βραβείο γυναικείας ερμηνείας για τοΠρέπει να μιλήσουμε για τον Κέβιν.

Καλύτερο σενάριο αναδείχθηκε εκείνο της ταινίας Το Παιδί με το ποδήλατο των Βέλγων αδελφών Νταρντέν, ενώ το The Artist του Μισέλ Χαζαναβίσιους βραβεύτηκε για τη μουσική του (Λουντοβίκ Μπουρσέ).

Βραβείο καλύτερου κινουμένου σχεδίου μεγάλου μήκους απέσπασε το Chico and Rita, ενώ καλύτερο ευρωπαϊκό ντοκιμαντέρ αναδείχθηκε το Pina του Βιμ Βέντερς.

Τιμητικά βραβεία δόθηκαν στον Βρετανό σκηνοθέτη Στίβεν Φρίαρς και στον Γάλλο ηθοποιό Μισέλ Πικολί.

Πηγή: tanea.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More