Google Translator

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Πάγκαλος : "Δεν έχω κάνει ούτε ένα ρουσφέτι"!


"Δεν είπα όλοι μαζί τα φάγαμε", επιχείρησε να ανασκευάσει την παλαιότερη δήλωσή του που έχει γίνει... σύνθημα στο στόμα πολιτών και πολιτικών του αντιπάλων ο Θόδωρος Πάγκαλος. "Είπα όλοι μαζί τα φάγαμε διορίζοντας στο δημόσιο άχρηστους υπαλλήλους για πολιτικούς και πελατειακούς λόγους", διευκρίνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Ο κ. Πάγκαλος επισήμανε ότι ο ίδιος δεν
έχει κάνει " ούτε ένα ρουσφέτι" και αναφέρθηκε στο βιβλίο που γράφει και το οποίο θα εκδοθεί πριν από τις επόμενες εκλογές.
"Είναι ο δικός μου απολογισμός", είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στην τηλεόραση του Σκάι και εξήγησε ότι στο βιβλίο του θα λέει "ποιοι τα φάγανε, πώς τα φάγανε και τι φάγανε".



Στη συνέντευξή του αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο εξόδου από τη ζώνη του ευρώ και εφαρμογής μιας πολιτικής διαφορετικής απ' αυτή που ακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση. "Η άλλη λύση είναι αυτό που λένε οι ανόητοι, ότι λέμε δηλαδή στην παγκόσμια οικονομία και στον εαυτό μας -επειδή το 60% των δανείων είναι ομόλογα που τα έχουν τα ασφαλιστικά ταμεία- ότι δεν πληρώνουμε" είπε ο κ. Πάγκαλος και προσδιορίζοντας τις συνέπειες, υποστήριξε πως η πρώτη συνέπεια αυτής της πολιτικής θα είναι:


1. Η καταστροφή όλων των ασφαλιστικών ταμείων, μηδέ του ΙΚΑ εξαιρουμένου
2. "Την άλλη μέρα το πρωί" δεν υπάρχουν συντάξεις, σταματάει το κράτος να καταβάλλει μισθούς
3. Οι... οφειλέτες (σσ προφανώς ο κ. Πάγκαλος εννοούσε οι πιστωτές) μας κάνουν επίσχεση σε όλες τις ελληνικές εξαγωγές στον κόσμο, περιλαμβανομένων ελληνικών αεροπλάνων, πλοίων.

"Ας κάνουν στο μυαλό τους αυτούς τους λογαριασμούς όσοι λένε να πάμε στη δραχμή", προειδοποίησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και με έμμεσο τρόπο είπε ότι η επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων θα είναι το μεγάλο στοίχημα για το επόμενο έτος. "Μέσα στο 2012 πρέπει το ελληνικό κράτος να εισπράξει περισσότερα απ' αυτά που δαπάνησε, για πρώτη φορά στην ιστορία του", τόνισε.

Αναφέρθηκε και στο χαράτσι για τα ακίνητα που επιβάλλεται μέσω της ΔΕΗ. "Το πλήρωσα αλλά είμαι στην ανάγκη να εκποιήσω κάποιο ακίνητο και αν έχετε κάποιον υπ' όψιν σας...", είπε ο κ. Πάγκαλος ανασκευάζοντας παλαιότερη ατάκα του με την οποία είχε διαμαρτυρηθεί ότι δεν έχει να πληρώσει.

Εντύπωση προκάλεσε η καταγγελία του για κονδύλια που διακινούνταν πριν την περίοδο που ήταν υπουργός Εξωτερικών. Ο κ. Πάγκαλος αναφέρθηκε σε κονδύλια που δίνονταν σε Έλληνες δημοσιογράφους για να φιλοξενούν ξένους συναδέλφους τους. "Ουδείς μου έκανε τέτοιο αίτημα", είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ερμήνευσε ότι αυτό "σημαίνει ότι αυτά ενθυλακώνονταν".

Η κεντροαριστερά είναι το ΠΑΣΟΚ

"Δεν θέλω να πω ότι το ΠΑΣΟΚ έχει κλείσει τον κύκλο του, αλλά δεν δέχομαι τη θεολογία των κομματικών σφραγίδων", είπε ο κ. Πάγκαλος υπογραμμίζοντας πως "τα κόμματα δεν είναι αιώνια, αλλά εκφράζουν εποχές και συσχετισμούς".

Σύμφωνα με την άποψη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, "η κεντροαριστερά είναι το ΠΑΣΟΚ". Σκέπτεστε να θέσετε υποψηφιότητα σε περίπτωση που ο Γιώργος Παπανδρέου αποφασίσει να αποχωρήσει, ρώτησαν οι δημοσιογράφοι. "Αφήστε να δηλώσουν πρώτα οι πιο νέοι που είναι πιο ορμητικοί", είπε ο κ. Πάγκαλος και εξομολογήθηκε δεν θέλει κανείς να τον βγάλει στη σύνταξη πριν το αποφασίσει ο ίδιος. "Όπως την άρχισα πρόωρα έτσι ίσως σκοπεύω να την τελειώσω την πολιτική μου δραστηριότητα αργά", κατέληξε.

Πηγή: protothema.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More