Google Translator

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Χωρίς δέντρο τα φετινά Χριστούγεννα το Σύνταγμα

Τα φετινά Χριστούγεννα στο δήμο Αθηναίων αγκαλιάζουν κάθε δημιουργική προσπάθεια που υπάρχει στην πόλη, με τους μαθητές να στολίζουν, όχι το δέντρο που έχουμε συνηθίσει, αλλά τα δέντρα της πλατείας.

Οι μαθητές θα στολίσουν τα δέντρα της πλατείας με στολίδια που θα φτιάξουν από ανακυκλώσιμα υλικά, με το τενεκεδάκι από το γάλα εβαπορέ να είναι το κεντρικό αντικείμενο που θα χρησιμοποιήσουν. Ο στολισμός θα ξεκινήσει στις αρχές Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 9 του μήνα, ημέρα που ο δήμαρχος θα δώσει το σύνθημα για να αρχίσει η γιορτή από την πλατεία Συντάγματος. Η υποδοχή του νέου χρόνου θα γίνει στην πλατεία Κοτζιά.

Για 30 μέρες και νύχτες έχουν προγραμματισθεί 10 φεστιβάλ, με επίκεντρο τις πλατείες
Συντάγματος, Κλαυθμώνος και Κοτζιά, ενώ η γιορτή θα απλώνεται στο Ζάππειο και σε 17 γειτονιές. Στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν θα συμμετάσχουν πάνω από 700 καλλιτέχνες, μουσικοί, συγκροτήματα, τραγουδιστές, χορευτές, εικαστικοί, ηθοποιοί, ζογκλέρ.



Για τις Χριστουγεννιάτικες γιορτές, ο Δήμος Αθηναίων επέλεξε φέτος να στηριχτεί στις δικές του δυνάμεις, να ανοιχτεί και να αγκαλιάσει κάθε δημιουργική προσπάθεια που υπάρχει στην πόλη. Ο λόγος δεν είναι μόνο το κόστος των εκδηλώσεων (παρότι οι φετινές εκδηλώσεις θα κοστίσουν μόλις το 10% των περσινών) αλλά η δημιουργία δεσμών συμμετοχής, συν- οργάνωσης και συν- δημιουργίας στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.

"Θέλουμε μια πόλη "φωταγωγημένη" από την λάμψη των πολιτών της και των δημιουργών της που γιορτάζει με αλληλεγγύη, συλλογικότητα και συμμετοχή που προσφέρει, όχι απλώς "δωρεάν", αλλά ανοιχτόκαρδα και ουσιαστικά που βρίσκει την δύναμη να αντικρίζει το μέλλον της με δυναμισμό και αισιοδοξία", το μήνυμα του Δημάρχου Γιώργου Καμίνη.

Μερικές από τις εκδηλώσεις:

«Μουσικές του Κόσμου» (16-18/12, Κλαυθμώνος)

«Μαγική Πλατεία των Παιδιών» (17-31/12, Σύνταγμα)

«Μέρες Παντομίμας – Νύχτες Μαγείας» (19-21/12, Σύνταγμα και Κοτζιά)

«Πιο Μικρές Μέρες» (20-21/12,“Τεχνόπολις”, Ζάππειο και Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών)

«JazzyChristmas» (22-24/12, Κλαυθμώνος)

«Φεστιβάλ Χορωδιών» (23/12, Κοτζιά)

Πηγή : cosmo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More