Google Translator

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Μαϊμού-επίδομα πολυτέκνου σε αστυνομικό

«Πολύτεκνος» λόγω... κρίσης αναγκάστηκε να γίνει ένας 54χρονος συνταξιούχος αστυνομικός, ο οποίος συνελήφθη κατηγορούμενος για απάτη, πλαστογραφία και παράβαση του νόμου περί όπλων.
Ο 54χρονος, ο οποίος είχε παραιτηθεί από το Σώμα για λόγους υγείας το 1999, συνελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης από πρώην συναδέλφους του στον ΟΑΕΔ Νίκαιας, όπου είχε πάει να πάρει το «μηνιάτικο», παράνομο, επίδομά του για τα 19 παιδιά που είχε... αποκτήσει.
Με τη χρήση πλαστών εγγράφων -που ο ίδιος είχε φτιάξει: ληξιαρχικές πράξεις γέννησης, πιστοποιητικά διαφόρων υπηρεσιών, πιστοποιητικά εργοδοτών, πλαστές σφραγίδες και φωτογραφίες παιδιών, τις οποίες είχε κατεβάσει
από το Διαδίκτυο- ο πρώην αστυνομικός είχε καταφέρει να εξαπατήσει υπαλλήλους δημόσιων υπηρεσιών και του ΟΑΕΔ και του ΙΚΑ.
Οπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, με αυτό τον τρόπο αφενώς εφοδιάστηκε με ένα ατομικό και ένα οικογενειακό βιβλιάριο του ΙΚΑ και ένα ατομικό βιβλιάριο της Διεύθυνσης Υγείας της Νομαρχίας Αθηνών, και αφετέρου κατόρθωνε να λαμβάνει διάφορα επιδόματα.
Ο συλληφθείς -ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες δήλωσε στους πρώην συναδέλφους του χωρισμένος και πατέρας τριών παιδιών- με τον τρόπο αυτό είχε καταφέρει να αποσπάσει συνολικά 50.000 ευρώ.
Επειτα από έρευνα στο σπίτι του στα Πατήσια -και όχι στη Νίκαια, όπως δήλωνε ψευδώς στα χαρτιά- βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 55 σφραγίδες διαφόρων υπηρεσιών, ένα πιστόλι κρότου-λάμψης και πληθώρα αυτοσχέδιων εγγράφων διαφόρων υπηρεσιών.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Μέχρι χθες δεν είχε ανακοινωθεί πόσα χρόνια έπαιρνε ο 54χρονος τα επιδόματα αυτά. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, σε βάρος του εκκρεμούσε και ένταλμα σύλληψης από το 2008 για διακεκριμένες κλοπές.

Πηγή: enet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More