Google Translator

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Το θρίλερ με τον Εφραίμ συνεχίζεται - Δεν λένε ούτε το νοσοκομείο που θα μεταφερθεί

Με απόφαση του γιατρού των Καρυών θα μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης από το Άγιο Όρος όπου παραμένει ο Ηγούμενος Εφραιμ.

Όπως δήλωσε στο Newsit ο διοικητής του Αγίου Όρους Αρίστος Κασμίρογλου, ο γιατρός μόλις έφτασε στο κελί του ηγούμενου για να κάνει την εξέταση και θα εκδοθεί ανακοινωθέν για να δείξει πως θα μεταφερθείσε νοσοκομείο που θα είναι κατάλληλο για την περίθαλψη του ασθενούς.

"Εγώ δεν τον έχω επισκεφθεί για να μην τον επιβαρύνω, ως μοναχός φαντάζομαι ότι αντιμετωπίζει με καρτερικότητα και υπομονή και φαντάζομαι ότι σέβεται τους νόμους του κράτους και τις δικαστικές αποφάσεις όπως ο καθένας μας", είπε ο κ. Κασμίρογλου όταν ρωτήθηκε για το πως αντιμετωπίζει όλη αυτή την περιπέτεια ο ηγούμενος Εφραίμ.

Ωστόσο το “παιχνίδι” γύρω από το σύλληψη του πανίσχυρου κατά πολλούς γέροντα καλά κρατεί.

Από τη Μόσχα ως την Αθήνα παρεμβάσεις στο προσκήνιο και το παρασκήνιο δίνουν και παίρνουν.

Οι Αγιορείτες μετά τη συνεδρίαση της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Ορους,έστειλαν επιστολή συμπαράστασης στον ηγούμενο Εφραίμ.

Έστειλαν παράλληλα επιστολή στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με την παράκληση να επανεξετασθεί η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για την προφυλάκιση του ηγουμένου, αλλά και στο ΥΠ.ΕΞ για να εκφράσουν τη δυσφορία τους.

Από τη Μόσχα έρχονται αντιδράσεις, πολλοί λένε ότι η στήριξη του γέροντα στον Πούτιν ... ΄τώρα ξεπληρώνεται, η Μόσχα δεν κρύβει τη δυσφορίας της ενώ πολλοί λένε ότι αυτή είναι μια ευκαιρία για τους Ρώσους να κάνουν (για άλλους σκοπούς) πιο έντονη την παρουσία και την επιρροή τους στην αγιορείτικη κοινότητα.

Πολλοί ιεράρχες μιλούν ακόμη και για σκοτεινές δυνάμεις που “κυνηγούν” το ράσο και την ορθοδοξία, ενώ σε πολιτικό επίπεδο ο Γ. Καρατζαφέρης μίλησε για ελληνικές και ξένες σκοπιμότητες.

Πηγή : newsit.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More