Google Translator

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Μέσω… τηλεφώνου οι συναλλαγές με το δημόσιο

Το πρόγραμμα για το επιτελικό κράτος θα παρουσιάσει στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δημήτρης Ρέππας.

Η εφαρμογή του συγκεκριμένου προγράμματος θεωρείται βαρύνουσας σημασίας αφού έχει ως στόχο τη μείωση γραφειοκρατίας στις δημόσιες υπηρεσίες και παράλληλα την εκμηδένιση των φαινομένων διαφθοράς, τα οποία αναπτύσσονται με την άμεση επαφή του πολίτη με τον δημόσιο υπάλληλο.

Σύμφωνα με το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο το πρόγραμμα στηρίζεται σε δύο βάσεις:

α) μικρότερο και ευέλικτο κράτος

β) συνεχής αξιολόγηση προσώπων

Προκειμένου να επιτευχθεί ο σκοπός της πάταξης της διαφθοράς και των χρονοβόρων γραφειοκρατικών διαδικασιών στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται επίσης η προσπάθεια ελαχιστοποίησης των επαφών των πολιτών με τους υπαλλήλους. Γι’ αυτό το σκοπό θα δοθούν κίνητρα ώστε ο κάθε πολίτης να χρησιμοποιεί το τηλέφωνο και μέσω Fax να λαμβάνει έγγραφα που χρειάζεται ή ακόμα να κάνει χρήση του διαδικτύου.

Το επόμενο χρονικό διάστημα σχεδιάζεται να υπάρχει η δυνατότητα ο κάθε πολίτης να παίρνει έγγραφα μέσω internet τα οποία θα μπορεί είτε να προωθεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις υπηρεσίες οι οποίες τα ζητούν, είτε να τα εκτυπώνει.

Τέλος το πρόγραμμα προβλέπει να δοθούν περισσότερες δυνατότητες εξυπηρέτησης στα ΚΕΠ όλης της χώρας.

Πηγή : protothema.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More