Google Translator

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Τη Δευτέρα η συνεδρίαση του ΔΝΤ για την εκταμίευση της 6ης δόσης


Συνεδριάζει τη Δευτέρα το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την εκταμίευση της 6ης δόσης προς την Ελλάδα.

Την περασμένη εβδομάδα, μιλώντας σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, επανέλαβε την ανάγκη γρήγορης προώθησης διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων στη χώρα. Τόνισε ότι κατανοεί τις
δύσκολες ώρες που περνάει ο ελληνικός λαός και κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει μέτρα ώστε οι πλούσιοι να σηκώσουν τα βάρη που τους αναλογούν.

Στο μεταξύ, στις 12 Δεκεμβρίου αναμένονται στην Αθήνα τα μέλη της τρόικας για να εξετάσουν επιτόπου την κατάσταση και να συζητήσουν τις πιθανότητες για το νέο πρόγραμμα.

Ο κ. Ράις, απαντώντας πριν απο μερικές μέρες, σε σχετική ερώτηση της DW είπε ότι η τρόικα επιστρέφει «για προκαταρκτικές» συζητήσεις που θα αφορούν τις πολιτικές που κρίνονται αναγκαίες ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην έκθεση αξιολόγησης του αρμόδιου για το ελληνικό πρόγραμμα, Πόουλ Τόμσεν προς τα μέλη του συμβουλίου του ΔΝΤ επισημαίνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται με αφοσίωση για την εφαρμογή της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου.

Πηγή: kathimerini.gr με πληροφορίες από skai.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More