Google Translator

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

WSJ: Έχασαν την αξιοπιστία τους Μέρκελ-Σαρκοζί

Ζοφερό περιγράφεται το μέλλον της ευρωζώνης στο άρθρο του συντάκτη της Wall Street Journal Simon Nixon. Εστιάζει στην πολιτική κρίση στην Ελλάδα και στην Ιταλία και υπογραμμίζει ότι η κ. Μέρκελ και ο κ. Σαρκοζί "έχουν χάσει την αξιοπιστία τους".

«Έξι εβδομάδες για να σωθεί το ευρώ», υποσχέθηκαν στον κόσμο οι Ευρωπαίοι ηγέτες τον Σεπτέμβριο. Αυτή η προθεσμία παρήλθε στη συνεδρίαση του G20 την προηγούμενη εβδομάδα και η επίτευξη του στόχου φαίνεται πως απέχει περισσότερο από ποτέ. Τίποτα ουσιαστικό δεν αποφασίστηκε στις Κάννες ώστε να βοηθήσει τον σκοπό της επιβίωσης του ευρώ, όμως ελήφθη μία γιγαντιαία απόφαση που θα μπορούσε να καθυστερήσει τον θάνατό του: η ανακοίνωση των Άγκελα Μέρκελ και Νικολά Σαρκοζί ότι η Ελλάδα είναι ελεύθερη να φύγει από το ευρώ άλλαξε τη φύση του κοινού νομίσματος.

Οι ΗΠΑ πολέμησαν έναν αιματηρό εμφύλιο πόλεμο τον 19ο αιώνα για να αποτρέψουν τις Πολιτείες να αποσχιστούν από την ένωση. Ωστόσο, οι ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας έχουν αποφασίσει ότι η ευρωζώνη θα είναι εθελοντική ένωση όχι μόνο λόγω κάποιας εμμονής στην αρχή του εθνικού αυτοπροσδιορισμού αλλά και για να προστατέψουν την αρχή ότι οι χώρες της ευρωζώνης δεν θα πρέπει να θεωρούνται υπεύθυνες για τα χρέη των άλλων. 
Πηγη:euro2day.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More