Google Translator

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Συνέλαβαν ακτιβιστές του κινήματος "Καταλάβατε τη Wall Street"



Είκοσι άτομα, μέλη του κινήματος "Occupy Wall Street" συνελήφθησαν στη Νέα Υόρκη στη διάρκεια μιας διαδήλωσης κατά των τραπεζών. "Οι περισσότεροι συνελήφθησαν για διατάραξη της δημόσιας τάξης και τρεις για επίθεση εναντίον αστυνομικών", διευκρίνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Τα επεισόδια έγιναν προς το τέλος του απογεύματος (τοπική ώρα) του Σαββάτου στην πλατεία Φόλεϊ, στο νότιο Μανχάταν, όπου βρίσκονται πολλά επίσημα κτίρια μεταξύ των οποίων το ομοσπονδιακό δικαστήριο και το Εφετείο της πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με μάρτυρες, η αστυνομία ζήτησε από τους διαδηλωτές να εκκενώσουν τα πεζοδρόμια
ωστε να αποκλείσει την πρόσβαση στα σκαλοπάτια του Εφετείου. Ακολούθησαν μικροσυμπλοκές και συλλήψεις.

Κάποιοι απο τους διαδηλωτές αφέθηκαν ελεύθεροι αλλα η εκπρόσωπος της αστυνομίας δεν διευκρίνισε πόσοι.

Το κίνημα διοργανώνει σχεδόν καθημερινά διαδηλώσεις με ποικίλα θέματα. Αυτή του Σαββάτου είχε σκοπό να διαμαρτυρηθεί κατά της κερδοσκοπίας και της απληστίας των τραπεζών και πολλές εκατοντάδες άνθρωποι συμμετείχαν σε αυτήν.

Επί της αρχής, οι διαδηλωτές δεν έχουν το δικαίωμα να διαδηλώνουν στο οδόστρωμα αλλά γίνεται ανεκτή η παρουσία τους στα πεζοδρόμια.

Οι συλλήψεις αυτές γίνονται σε τεταμένο κλίμα, και μετά από πολλές παρατηρήσεις του δημάρχου της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ ο οποίος επέκρινε τους διαδηλωτές.

Κάποιοι φοβούνται την εκδίωξη από την πλατεία στην οποία κατασκηνώνουν από τις 17 Σεπτεμβρίου κοντά στο χρηματιστήριο της Γουόλ Στριτ.

Ο Μ. Μπλούμπεργκ χαρακτήρισε την περασμένη Πέμπτη "σκανδαλώδη" τη στάση των κατασκηνωτών, έπειτα από μία σεξουαλική επίθεση που δεν καταγγέλθηκε στην αστυνομία.

Το κίνημα κατηγόρησε τον δήμαρχο για "ψέμα" και ανέφερε στην ιστοσελίδα του στο Διαδίκτυο πως ο φερόμενος ως ύποπτος παραδόθηκε στην αστυνομία.

Η λαϊκή καθημερινή εφημερίδα New York Post, επίσης, δεν φείδεται επικρίσεων εδώ και κάποιες ημέρες κατά του κινήματος. "ΑΡΚΕΤΑ", έγραφε την περασμένη Πέμπτη στην πρώτη της σελίδα.

Ορισμένοι κάτοικοι δεν κρύβουν κι αυτοί την ανυπομονησία τους απέναντι σε αυτή την κατασκήνωση η οποία σύντομα θα μπει στο τρίτο μήνα, παρά το ότι έχει μπει ο χειμώνας.


Πηγή : newsit.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More