Google Translator

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

H Fitch απειλεί με υποβάθμιση τις ΗΠΑ


Με υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης των ΗΠΑ προειδοποιεί ο οίκος Fitch Ratings, σε περίπτωση που η διακομματική επιτροπή του Κογκρέσου δεν καταλήξει έως αύριο Τετάρτη σε μια συμβιβαστική λύση, σε ένα σχέδιο για τη μείωση των δημοσίων δαπανών κατά 1,2 τρισ. δολάρια μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Συγκεκριμένα, η Fitch, σε ανακοίνωσή της, δήλωσε ότι όταν τον Αύγουστο είχε επιβεβαιώσει την αξιολόγηση «ΑΑΑ» για τις ΗΠΑ με «σταθερό» outlook είχε επισημάνει ότι «ενδεχόμενη αποτυχία
της διακομματικής επιτροπής να καταλήξει σε συμφωνία ενδεχομένως να οδηγούσε σε αρνητική κίνηση ως προς την πιστοληπτική αξιολόγηση». Προσθέτει ότι πλέον, «πιο πιθανή είναι η αναθεώρηση του outlook σε αρνητικό» και διευκρινίζει ότι η διαδικασία αναθεώρησης της αμερικανικής οικονομίας θα ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο.

Την ίδια ώρα πάντως Standard & Poor’s και Moody’s διαβεβαίωσαν ότι το νέο αδιέξοδο ως προς την μείωση του ελλείμματος των ΗΠΑ δεν θα επηρεάσει την πιστοληπτική αξιολόγηση της μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη καθώς, όπως χαρακτηριστικά ανακοίνωσαν, «η έκβαση των διαπραγματεύσεων είναι παράγοντας σημαντικός αλλά όχι καθοριστικός για την διαμόρφωση της πιστοληπτικής αξιολόγησης των ΗΠΑ».

Πηγή : protothema.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More