Google Translator

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Επεισόδια στην συγκέντρωση του κινήματος «Κατάληψη στο Όκλαντ» στην Καλιφόρνια


Υποστηρικτές του Κινήματος «Κατάληψη στη Wall Street» καταδίκασαν τις βιαιότητες και τους βανδαλισμούς που ξέσπασαν κατά την διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο Όκλαντ, της Καλιφόρνια.

Οι διαδηλωτές κατηγορούν για τις βιαιότητες ομάδες νεαρών που εμφανίστηκαν μόνο για να προκαλέσουν επεισόδια. Οι διοργανωτές της πορείας στο Όκλαντ συναντήθηκαν την Πέμπτη και εξέδωσαν επίσημη ανακοίνωση με την οποία καταδικάζουν τα επεισόδια.

Η αστυνομία προχώρησε σε χρήση χημικών όταν μια ομάδα διαδηλωτών έκλεισε προσωρινά το λιμάνι του Όκλαντ, ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας. Οι διαδηλωτές μπλόκαραν τις εισόδους και προσπάθησαν να καταλάβουν ένα άδειο κτήριο.

Πολιτειακοί αξιωματούχοι ανέφεραν επίσης ότι οι διαδηλωτές έσπασαν παράθυρα, πέταξαν μπογιές στις βιτρίνες καταστημάτων και έβαλαν φωτιές στο εμπορικό κέντρο της πόλης.

Η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις δεκάδων ατόμων ενώ αρκετοί διαδηλωτές τραυματίσθηκαν.

Οι διαδηλωτές που συνδέονται με το Κίνημα «Κατάληψη στη Wall Street» πραγματοποιούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε πλατείες και πάρκα σε αρκετές μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ. Οι διαδηλωτές έχουν διάφορα αιτήματα μεταξύ των οποίων είναι ο τερματισμός των στρατιωτικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό, την αύξηση της φορολογίας σε εύπορους αμερικανούς και την ενίσχυση των κοινωνικών προγραμμάτων.

Πηγή : voanews.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More