Google Translator

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Νέα τραγωδία σε ανθρακωρυχείο της Κίνας


Τελειωμό δεν έχουν τα δυστυχήματα που πλήττουν ένα από τα δυσκολότερα επαγγέλματα στον κόσμο σήμερα, αυτό του ανθρακωρύχου στην Κίνα. Τέσσερις εργάτες βρήκαν τραγικό θάνατο και περίπου 50 ακόμη αγνοούνται, μετά από έκρηξη που σημειώθηκε σε ανθρακωρυχείο.

Το μοιραίο περιστατικό, που συνέβη το βράδυ της Πέμπτης στην επαρχία Χενάν, έγινε λίγο μετά από σεισμική δόνηση. Τα σωστικά συνεργεία προσπαθούν να βρουν επιζώντες και μέχρι στιγμής έχουν ανασύρει επτά τραυματίες, με πάνω από 50 εργαζομένους να βρίσκονται ακόμη θαμμένοι στα έγκατα της γης.

Τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής μια άλλη έκρηξη σε ανθρακωρυχείο στη γειτονική επαρχία Χουνάν, προκάλεσε το θάνατο 29 εργατών. Το δυστύχημα σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο ορυχείο Σιαλιουτσόνγκ, κοντά στην πόλη Χενγκγιάνγκ, όταν 35 ανθρακωρύχοι εγκλωβίστηκαν στις στοές του κρατικού ανθρακωρυχείου όταν σημειώθηκε μια σφοδρή έκρηξη αερίου. Το κρατικό ορυχείο, που λειτουργεί 40 χρόνια, απασχολεί περίπου 160 εργαζόμενους.

Πολλές εκατοντάδες κινέζοι ανθρακωρύχοι πεθαίνουν κάθε χρόνο σε τέτοια περιστατικά, λόγω έλλειψης μέτρων ασφαλείας. Το 2010 τουλάχιστον 2.433 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δυστυχήματα στα ανθρακωρυχεία της Κίνας, που έχουν το χειρότερο ιστορικό εργασιακής ασφάλειας στον κόσμο, λόγω της χαλαρής επιβολής των κανονισμών.

Το 2009 ο επίσημος απολογισμός έκανε λόγο για 2.631 νεκρούς, ωστόσο τα κρατικά στοιχεία ελεγχονται ως ανακριβή, καθώς σύμφωνα με μη κυβερνητικές οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εκατοντάδες ορυχεία λειτουργούν παράνομα και τα δυστυχήματα σε αυτά δεν αναφέρονται ποτέ.

Σύμφωνα με τις κινεζικές Αρχές, η κατάσταση στα ανθρακωρυχεία της χώρας βελτιώνεται, ενώ γίνεται προσπάθεια να κλείσουν οι παράνομες επιχειρήσεις στον τομέα αυτό.

Πηγή : tovima.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More