Google Translator

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Άνδρες των ΜΑΤ μπήκαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο


Δυνάμεις των ΜΑΤ μπήκαν στον χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια των μικροεπεισοδίων που σημειώθηκαν με ομάδες διαδηλωτών, μετά την ολοκλήρωση της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Επεισόδια σημειώθηκαν και στην Πάτρα.

Η επέμβαση της Αστυνομίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης έγινε λίγο πριν τις 9:30 το βράδυ. Τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ μπήκαν στο
Πανεπιστήμιο από δύο εισόδους που βρίσκονται στην οδό Εγνατία. Είχε προηγηθεί μία ώρα κυνηγητού μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών στους γύρω δρόμους.

Η αστυνομία επενέβη διότι ήταν σε εξέλιξη για διάστημα μεγαλύτερο της μίας ώρας επεισόδια έξω από την αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου. Οι αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν προσαγωγές και αποχώρησαν από το Πανεπιστήμιο.

Την ώρα της αστυνομικής επέμβασης βρίσκονταν σε εξέλιξη οι εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου, παρουσία των πρυτανικών αρχών, στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ, όπου πραγματοποιούνταν συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου και των συνεργατών του.

Στην Πάτρα έγιναν τριάντα προσαγωγές στην Ασφάλεια. Τα επεισόδια άρχισαν όταν στο τέλος της πορείας δεκάδες νεαροί άναψαν φωτιές σε κάδους στο κέντρο της πόλης και εκτόξευσαν βόμβες μολότωφ κατά των αστυνομικών. Από τους αστυνομικούς έγινε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων.

Πηγή: tanea.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More