Google Translator

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Ανακοινώνουν τον νέο πρωθυπουργό εντός της ημέρας Παπανδρέου - Σαμαράς


Πυρετώδεις διαβουλεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στα κομματικά επιτελεία, μετά την ιστορική συμφωνία για κυβέρνηση συνεργασίας. Ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου και ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς θα έχουν τις επόμενες ώρες νέα επικοινωνία, προκειμένου να ανακοινώσουν το όνομα του νέου πρωθυπουργού, καθώς και τα ονόματα των μελών της νέας κυβέρνησης.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι δύο πολιτικοί αρχηγοί κατέληξαν σε συμφωνία για το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού, κατά τη συνάντηση που είχαν ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια το βράδυ της Κυριακής.

Οι πληροφορίες συγκλίνουν στο όνομα του Λουκά Παπαδήμου, πρώην αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Σε κάθε περίπτωση, το όνομα του νέου πρωθυπουργού θα ανακοινωθεί -όπως όλα δείχνουν- μαζί με τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι -σύμφωνα με πληροφορίες- ο Λουκάς Παπαδήμος φθάνει στην Αθήνα (από τις ΗΠΑ) το απόγευμα της Δευτέρας.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες και από τα δύο μεγάλα κόμματα αναφέρουν ότι έχουν συμφωνηθεί και τα ονόμα των δύο αντιπροέδρων της νέας κυβέρνησης, δηλαδή του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Σταύρου Δήμα.

Οι διαπραγματεύσεις των κομματικών επιτελείων συνεχίζονται για τα πρόσωπα της νέας κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον ΒΗΜΑ 99,5 ο στόχος της ΝΔ είναι να βάλει στην κυβέρνηση το μικρότερο δυνατό αριθμό στελεχών της. Ωστόσο, ακόμη και για συμβολικούς λόγους, από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου ζητείται η συμμετοχή της ΝΔ στο κυβερνητικό σχήμα και σε επίπεδο προσώπων.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η ΝΔ ζητά αλλαγές στα υπουργεία που εμπλέκονται στις εκλογικές διαδικασίες, δηλαδή στα υπουργεία Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης, καθώς και στο υπουργείο Αμυνας. Επίσης, ζητείται αλλαγή κυβερνητικού εκπροσώπου.

Παράλληλα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, πιθανό θεωρείται να παραμείνει στην κυβέρνηση η Αννα Διαμαντοπούλου, αλλά ενδεχομένως όχι στο υπουργείο Παιδείας. Επίσης, στη θέση του αναμένεται να παραμείνει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

«Η νέα κυβέρνηση θα είναι συγκεκριμένου στόχου και χρόνου» δήλωσε στο Mega ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος.

«Το ΠΑΣΟΚ δεν παίρνει συγχωροχάρτι για τα όσα έκανε τα τελευταία 2 χρόνια» δήλωσε στο ίδιο κανάλι ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης.

Εξ άλλου, κατά την επικοινωνία των δύο πολιτικών αρχηγών αναμένεται να «κλειδώσει» και η ημερομηνία των πρόωρων εκλογών. Τα οικονομικά επιτελεία των δύο κομμάτων κατέληξαν ότι η καταλληλότερη ημερομηνία για τις εκλογές είναι η 19η Φεβρουαρίου.

Σημειώνεται ότι υπό την προεδρία του Κάρολου Παπούλια είχε προγραμματιστεί απόψε σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών, ωστόσο ακυρώθηκε μετά την άρνηση του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχουν.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δεχθεί τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρη στις 13:30, καθώς η συνάντησή τους, που είχε προγραμματισθεί για την προηγούμενη εβδομάδα είχε αναβληθεί λόγω των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων.

Πηγή : news.in.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More