Google Translator

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Τί λένε τα ξένα Μέσα για το δημοψήφισμα





Η απόφαση του Πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου να προχωρήσει στη διενέργεια δημοψηφίσματος για τη νέα δανειακή σύ μβαση και να ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης στη Βουλή δεσπόζει στα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

"O Παπανδρέου θέτει σε δημοψήφισμα τη νέα συμφωνία για την Ελλάδα. Υποφέροντας από τη βουτιά της δημοτικότητάς του μετά τις αλλεπάλληλες μειώσεις μισθών και συντάξεων και τις αυξήσεις φόρων, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας απειλεί με την απόφαση αυτή να ρίξει την ίδια του κυβέρνηση", σχολιάζει το πρακτορείο Bloomberg.

"Εν μέσω διαδηλώσεων ενάντια στην πολιτική λιτότητας, o Παπανδρέου προκήρυξε δημοψήφισμα για τη νέα δανειακή σύμβαση" σχολιάζει η γαλλική εφημερίδα Le Monde.

"Η κυβέρνηση ζητά και ψήφο εμπιστοσύνης ενώ υπάρχουν έντονες εσωκομματικές αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ για την εφαρμοζόμενη πολιτική", μεταδίδει το βρετανικό δίκτυο BBC.

Το Associated Press σημειώνει ότι "πολλοί βουλευτές βρέθηκαν προ εκπλήξεως" και διευκρινίζει ότι δεν δόθηκαν συγκεκριμένες ημερομηνίες για τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας στο Κοινοβούλιο και για το δημοψήφισμα.

Πηγή: imerisia

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More