Google Translator

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Ιταλία: Διαβουλεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης


Διαβουλεύσεις για την ανάθεση εντολής σχηματισμού νέας κυβέρνησης άρχισε ο πρόεδρος της Ιταλίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

Ο ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι υπέβαλε χθες το βράδυ την παραίτησή του μετά την
έγκριση από την ιταλική Βουλή των οικονομικών μέτρων που έχει ζητήσει η ΕΕ και τα οποία αναμένεται να καθησυχάσουν τις αγορές.

Οι διαβουλεύσεις θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 6 το απόγευμα (τοπική ώρα). Στη συνέχεια, θα κληθεί να ανέβει στο Μέγαρο Κυρηνάλιο ο Μάριο Μόντι, που θεωρείται από όλους πλέον, ο μόνος υποψήφιος πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο Μόντι μπορεί να παρουσιαστεί στην συνάντηση με τον Ναπολιτάνο έχοντας ήδη έτοιμη τη λίστα των υπουργών: δέκα με δώδεκα ονόματα και αυστηρά περιορισμένο, επίσης, αριθμό υφυπουργών.

Μένει να επαληθευθεί, αν η στήριξη του που θα προσφέρουν, σήμερα τα κόμματα, θα κριθεί ικανοποιητική, τόσο από τον Ιταλό Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όσο και από τον ίδιο τον Μόντι.

Σύμφωνα με αναλυτές, ο Μάριο Μόντι θα πρέπει να προσπαθήσει να στείλει ένα καθησυχαστικό και ισχυρό μήνυμα, πριν ανοίξουν οι χρηματαγορές. Σήμερα το βράδυ, ει δυνατόν, διότι στα χρηματιστήρια της Ασίας, οι συναλλαγές, ξεκινούν πολύ νωρίτερα.

Ο Βεστερβέλε χαιρετίζει την έγκριση των μεταρρυθμίσεων

Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε χαιρέτισε σήμερα την έγκριση οικονομικών μεταρρυθμίσεων στην Ιταλία, οι οποίες θεωρούνται σημαντικές για τη σταθερότητα στην Ευρώπη και ευχαρίστηκε τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Η έγκριση των μέτρων αυτών αποτελεί σημαντική συμβολή στη σταθεροποίηση της κατάστασης στην Ευρώπη, ανέφερε ο γερμανός υπουργός μιλώντας στο συνέδριο του κόμματός του στη Φραγκφούρτη.

Πηγές: AΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More