Google Translator

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Εληξε η κατάληψη της ΔΕΗ - Προσήχθη ο Ν.Φωτόπουλος


Εληξε με επέμβαση της αστυνομίας η κατάληψη των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ στο κέντρο έκδοσηςεντολών διακοπής ηλεκτροδότησης της ΔΕΗ , στην Λ. Μεσογείων. Προσήχθη ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Νίκος Φωτόπουλος, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για τουλάχιστον δέκα προσαγωγές. Δόθηκε στην κυκλοφορία η άνοδος της Λ.Μεσογείων στο ύψος του Χολαργού.
Λίγο μετά τις 8 το πρωί δυνάμεις της αστυνομίας έφθασαν στο κτήριο της Μεσογείων, έπειτα από εισαγγελική να σταματήσουν την κατάληψη.

Η επέμβαση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε μετά από παρεμπόδιση της εισόδου στο κτίριο κλιμακίου που είχε σκοπό να επαναφέρει τη λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος "Ερμής".

Στο σημείο παρατάχθηκαν τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ κατά την διάρκεια της επιχείρησης σημειώθηκαν μικροεντάσεις με τους συνδικαλιστές. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συνδικαλιστές δεν επέτρεψαν την είσοδο στο συνεργείο της εταιρείας, που είχε μεταβεί στο σημείο για να αποκαταστήσει τη διακοπή του ρεύματος.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή του προέδρου της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος, και τουλάχιστον δέκα ακόμη συνδικαλιστών, οι οποίοι έχουν οδηγηθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Χολαργού.

"Δεν εγκαταλείπουμε τον αγώνα", δήλωσε νωρίτερα ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Νίκος Φωτόπουλος. "Ο αγώνας αυτός αφορά όλη την ελληνική κοινωνία... Είναι για να μην κοπεί το ρεύμα σε κανένα φτωχό, άνεργο και συνταξιούχο", τόνισε.

Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ είχαν προχωρήσει σε κατάληψη του κέντρου την Κυριακή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ειδικό τέλος ακινήτων.

Χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι ο νόμος θα τηρηθεί, υπάρχει εισαγγελική εντολή και θα γίνει ό, τι χρειάζεται, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την κατάληψη της Διεύθυνσης Πληροφορικής της ΔΕΗ από τη ΓΕΝΟΠ.

ΠΗΓΗ:ethnos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More