Google Translator

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Νέο ρεκόρ για τα γαλλικά σπρεντ

Tις 172,6 μονάδες βάσης έφτασε η διαφορά της απόδοσης των επιτοκίων των γαλλικών ομολόγων έναντι των γερμανικών σήμερα στις 10:40 ώρα Ελλάδας, ξεπερνώντας το ιστορικό ρεκόρ των 170,2 μονάδων που είχε σημειωθεί την περασμένη εβδομάδα. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο που έχει ποτέ καταγραφεί από τη δημιουργία της ευρωζώνης έως και σήμερα όπως μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο.


Η απόδοση των 10ετών γαλλικών ομολόγων κυμαίνονταν κοντά στο 3,5% από το 3,424% χθες στο κλείσιμο. Στην έναρξη των συναλλαγών διαμορφώθηκε στο 3,528%, αγγίζοντας το υψηλότερο ποσοστό από τον Μάιο του 2011.

Το νέο ρεκόρ του γαλλογερμανικού σπρεντ, σημειώθηκε ενώ συνεχίζεται η αμφισβήτηση των αγορών έναντι της ευρωζώνης για το κατά πόσο θεωρείται βιώσιμο το χρέος χωρών της Ε.Ε. ιδιαίτερα της Ισπανίας και της Ιταλίας.

Στο μεταξύ, πληθαίνουν οι φωνές που θέτουν σε αμφισβήτηση την πιστοληπτική αξιολόγηση της Γαλλίας στο ΑΑΑ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ενός κέντρου μελετών σήμερα η οικονομική κατάσταση στη Γαλλία δύσκολα μπορεί να χαρακτηριστεί συμβατή με αυτή την αξιολόγηση.
ΠΗΓΗ:enet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More