Google Translator

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Στον εισαγγελέα ο μεγαλομέτοχος της τεχνικής εταιρείας


 


Σε βάρος του 62χρονου επιχειρηματία ασκήθηκε ποινική δίωξη για την πλημμμεληματικού βαθμού κατηγορία της μη καταβολής χρεών στο Δημόσιο, καθώς όπως διευκρινίστηκε οι οφειλές δεν αφορούν ΦΠΑ και η υπόθεση παραπέμφθηκε να κριθεί ενώπιον του αυτόφωρου τριμελούς δικαστηρίου.

Ενώπιον του εισαγγελέα οδηγήθηκε ο μεγαλομέτοχος τεχνικής εταιρείας που συνελήφθη την Πέμπτη από την Οικονομική Αστυνομία για οφειλές 7,9 εκατ. ευρώ.

Σε βάρος του 62χρονου επιχειρηματία ασκήθηκε ποινική δίωξη για την πλημμμεληματικού βαθμού κατηγορία της μη καταβολής χρεών στο Δημόσιο, καθώς όπως διευκρινίστηκε οι οφειλές δεν αφορούν ΦΠΑ, και η υπόθεση
παραπέμφθηκε να κριθεί ενώπιον του αυτόφωρου τριμελούς δικαστηρίου.

Ο επιχειρηματίας εμπλέκεται και σε υπόθεση χειραγώγησης συγκεκριμένης μετοχής το 1999-2000 και έχει παραπεμφθεί σε δίκη μαζί με άλλα 13 πρόσωπα, για κακουργηματικές πράξεις που απαγγελθηκαν στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης του λεγόμενου «παραδικαστικού κυκλώματος» και του χειρισμού της δικογραφίας για τις μετοχές-«φούσκες» από την τότε ανακρίτρια Κ.Μπουρμπούλια.

Μάλιστα, είχε κριθεί προφυλακιστέος από τους εφέτες ανακριτές της υπόθεσης και αποφυλακίστηκε το καλοκαίρι του 2008 μετά την καταβολή χρηματικής εγγύησης περίπου 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της νέας δικογραφίας που σχηματίστηκε σε βάρος του επιχειρηματία, η φοροδιαφυγή προέκυψε μετά από οικονομικό έλεγχο των αρμόδιων υπηρεσιών για το 2010 στην εταιρεία που διευθύνει. Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ότι δεν έχουν αποδοθεί στο Δημόσιο ποσά από χαρτόσημα κ.α. -αλλά όχι ΦΠΑ όπως είχε αρχικά δημοσιοποιηθεί- από τις δραστηριότητες της εταιρείας κατά το ελεγχόμενο οικονομικό έτος.

  Πηγή : naftemporiki.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More