Google Translator

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Σχηματισμό πολιτικής, μεταβατικής κυβέρνησης ζήτησε ο Κώστας Σκανδαλίδης


Να συνεννοηθεί ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη δημιουργία πολιτικής, μεταβατικής κυβέρνησης ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης.

Ο κ. Σκανδαλίδης ζήτησε από τον πρωθυπουργό να δώσει τέλος στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια, καθώς και την τραγωδία, όπως είπε, που πλήττει τους θεσμούς και τη Δημοκρατία, δρομολογώντας τις πολιτικές εξελίξεις σε νέα φάση.

«Ο μόνος που μπορεί να δρομολογήσει τις εξελίξεις είναι ο Πρωθυπουργός σύμφωνα με τα συνταγματικά θέσμια. Θέλω να απευθυνθώ στο Γιώργο Παπανδρέου και να τον καλέσω αυτή την ύστατη ώρα:

  • Να δώσει τέλος στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια που βιώνει όλες αυτές τις μέρες, τις εβδομάδες, τους μήνες η χώρα.
  • Να δώσει τέλος στην τραγωδία που πλήττει τους θεσμούς και τη δημοκρατία και που απειλεί με νέο κύμα βίας, ανομίας την καθημερινή ζωή του λαού.
  • Να δώσει τέλος στην απόγνωση που αισθάνονται όλοι οι σκεπτόμενοι Έλληνες, η σιωπηλή πλειοψηφία του λαού, που βλέπουν την κατάρρευση να έρχεται» είπε ο κ. Σκανδαλίδης.

«Έφερε αυτή η κυβέρνηση σε θετικό πέρας την αποστολή της» πρόσθεσε ο υπουργός και κάλεσε τον πρωθυπουργό «να διασφαλίσει ότι η θετική συμφωνία που προσυπέγραψε ο ίδιος για τη χώρα στις 26 Οκτωβρίου θα ολοκληρωθεί γρήγορα, δυναμικά και αδιατάρακτα».

«Αύριο να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον σχηματισμό μιας νέας πολιτικής μεταβατικής κυβέρνησης με τη συμφωνία των άλλων πολιτικών δυνάμεων που θα έχει έναν και μόνο στόχο.

  • Να προχωρήσει όχι μόνο στην ψήφιση με ευρύτατη πλειοψηφία αλλά και στην εφαρμογή της συμφωνίας των 10 βημάτων όπως τα παρουσίασε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης. 
  • Να προσδιορίσει από τώρα τον χρόνο των εκλογών σε συνάρτηση με την ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας.
  • Να ανοίξει το δρόμο της αναγέννησης της δημοκρατικής και σοσιαλιστικής μας παράταξης και την ανασυγκρότηση του μεγάλου πλειοψηφικού ρεύματος ώστε να είναι αξιόμαχη όχι μόνο στις ερχόμενες εκλογές αλλά και στις δύσκολες συγκυρίες που ακολουθούν. Με εμπιστοσύνη στην δημοκρατία, τη συλλογική της συνείδηση και κυρίως τη συλλογική της απόφαση» κατέληξε ο κ. Σκανδαλίδης.
Πηγή : tanea.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More