Google Translator

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Οι πρώτες αντιδράσεις των κομμάτων στις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού

Οι πρώτες αντιδράσεις των κομμάτων στις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού

 Με σκεπτικισμό, στην καλύτερη περίπτωση, αντιμετωπίζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα περί κυβέρνησης ευρύτατης συνεργασίας που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός μετά την συνάντηση με τον Κάρολο Παπούλια.

Διαδικασία υπό την ευθύνη του Κάρολου Παπούλια ζητά ο ΛΑΟΣ: «Η διερεύνηση για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, εάν γίνει από τον κ. Παπανδρέου, είναι εξ αρχής ναρκοθετημένη» εκτιμά το κόμμα του Γ.Καρατζαφέρη.

Ο κ. Καρατζαφέρης είχε σύσκεψη με στενούς συνεργάτες του νωρίς το πρωί. Ένας από αυτούς, ο οποίος μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε ότι ο πρόεδρος του κόμματος θεωρεί καταλύτη των περαιτέρω εξελίξεων το όνομα του προτεινόμενου πρωθυπουργού.

Επιπλέον, θεωρεί πως κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, χωρίς τη συμμετοχή της ΝΔ είναι κολοβή, και τέλος, πως ο κ.Καρατζαφέρης πιστεύει πως εάν το πρόσωπο που θα προταθεί είναι ευρύτερης πολιτικής αποδοχής, μπορεί να αλλάξει μέχρι και η γνώμη του κ. Σαμαρά.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, πάντως, επιμένει σε πολιτικό πρόσωπο για τη θέση του πρωθυπουργού και δεν συζητά το ενδεχόμενο «ο νέος πρωθυπουργός να έχει πράσινο ταμπελάκι, ήτοι να προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην ΚΠΕ του Συνασπισμού, επανέλαβε ότι η μόνη λύση για τη χώρα είναι η άμεση προσφυγή στις κάλπες.

Εκλογές άμεσα με υπηρεσιακή κυβέρνηση ζητά το ΚΚΕ, ενώ για το θέμα της 6ης δόσης, το ΚΚΕ επαναλαμβάνει ότι τα χρήματα δεν θα δοθούν στην Ελλάδα, αλλά στους δανειστές της.

Πηγή : tovima.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More