Google Translator

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Περισσότεροι από ποτέ οι εν ζωή φορείς του ιού του AIDS


Η καλύτερη πρόσβαση στις θεραπείες, σύμφωνα με την UNAIDS, έχει οδηγήσει στον μεγαλύτερο αριθμό εν ζωή φορέων που σημειώθηκε ποτέ.

Σχεδόν 34 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως έχουν προσβληθεί από τον ιό, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του ΟΗΕ. Η αύξηση στον αριθμό των φορέων είναι της τάξης του 17% σε σχέση με το 2001, όταν το αντίστοιχο νούμερο έφτανε τα 28,6 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο αριθμός των φορέων έχει αυξηθεί κατά 3,3% σε σχέση με το 2009, ενώ ο αριθμός των νέων μολύνσεων παρέμεινε σταθερός
στα 2,7 εκατομμύρια.

Από την άλλη, ο αριθμός των θανάτων που συνδέονται με το AIDS μειώθηκε κατά 5,3%, κάτι που εν πολλοίς εξηγείται από την καλύτερη πρόσβαση στις θεραπείες που έχουν οι ασθενείς.

"Πριν από λίγα χρόνια, θα ήταν υπερβολή να ανακοινώσουμε ότι το τέλος της επιδημίας του AIDS είναι κοντά, όμως η επιστήμη, η στήριξη της πολιτείας και η ανταπόκριση της κοινωνίας αρχίζουν να φέρνουν συγκεκριμένα και χειροπιαστά αποτελέσματα", υπογράμμισε ο Μισέλ Σιντιμπέ, εκτελεστικός διευθυντής της υπηρεσίας.

Σε ότι αφορά την αναλογία των γυναικών, παρέμεινε στο 50% το 2010, επί του συνόλου των μολυσμένων με τον ιό. Ωστόσο, στην υποσαχάρια Αφρική, οι γυναίκες αντιστοιχούν στο 59% των ανθρώπων που έχουν HIV, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Η περιοχή αυτή έχει δεχτεί τα μεγαλύτερα πλήγματα με 22,9 εκατομμύρια ανθρώπους να είναι "θετικοί" στον ιό του ΑIDS το έτος 2010 – νούμερο που αντιστοιχεί στο 68% του συνόλου. Αισιοδοξία φέρνει πάντως το γεγονός ότι, συγκριτικά με το 2007, ο αριθμός των νέων μολύνσεων σημειώνει πτώση περισσότερο από 26% .

Ρεκόρ καταγράφεται και για την Ασία, τη δεύτερη μεγαλύτερη περιοχή στον κόσμο με πληθυσμό που έχει εκτεθεί στον ιό, καθώς υπάρχουν 4 εκατομμύρια άνθρωποι που ζουν με HIV. Από το 1996 μέχρι σήμερα, δηλαδή τα χρόνια της έξαρσης της επιδημίας, έχει σημειωθεί μια μείωση 40%. Παράλληλα, στην Ανατολική Ευρώπη και την Κεντρική Ασία έχουν αυξηθεί τα κρούσματα σε 1,5 εκατομμύρια από 410.000 που ήταν το 2001.

Πηγή : cosmo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More