Google Translator

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Xenoblade Chronicles.Ένα παιχνιδι θρύλος απο την Ιαπωνία.



Ένας από τους σημαντικότερους φετινούς τίτλους του Wii

Το JRPG είναι ένα είδος παιχνιδιού που δεν μας έχει συνηθίσει το Wii, τουλάχιστον στην ευρωπαϊκή αγορά. Να όμως που τώρα η Monolith Soft, μια προγραμματιστική ομάδα που ουσιαστικά ανήκει στην Nintendo, αποφάσισε να υλοποιήσει την δυτική εκδοχή του πολυβραβευμένου και πολυαναμενόμενου Xenoblade Chronicles.

Το Xenoblade Chronicles είναι πνευματικό παιδί του Tetsuya Takahashi ιδρυτή της Monolith Soft, πρώην στελέχους της (γνωστής για την JRPG ιστορίας της) Square. O άνθρωπος αυτός είναι συνυπεύθυνος για τίτλους ογκόλιθους στην ιστορία του gaming όπως: Final Fantasy V, Final Fantasy VI ,Chrono Trigger και φυσικά των σειρών Xenosaga και Xenoblade. Κουβαλώντας την βαριά αυτή κληρονομιά έρχεται και παρουσιάζει την τελευταία προσθήκη στη σειρά Xeno, το Xenoblade Chronicles, σαν αποκλειστικότητα για το Wii. Το παιχνίδι ανακοινώθηκε στην Ε3 του 2009 και κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία τον Ιούνιο του 2010, όπου έκανε 83.000 πωλήσεις την εβδομάδα κυκλοφορίας του, λαμβάνοντας διθυραμβικές κριτικές από τον τύπο.
Σενάριο
Αν και φέρει το πρόθεμα Xeno, το παιχνίδι δεν έχει καμία σχέση με τους προκάτοχους του (Xenoblade και Xenosaga) τόσο όσον αναφορά την σεναριακή πλοκή του, όσο και στην παρουσίαση των χαρακτήρων του. Πρόκειται για την ολόφρεσκη ιστορία του Shulk, που με την βοήθεια του τεράστιου ενεργειακού σπαθιού Monado υπερασπίζεται τον κόσμο από την εισβολή μηχανικών όντων εντεταλμένων να αφανίσουν το ανθρώπινο είδος. Η πλοκή αφορά δηλαδή την αέναη σύγκρουση του κόσμου των μηχανών (Mechon) με αυτήν των ανθρώπων (Homs), σε μια επική ιστορία που μόνο ο Shulk μπορεί να βρει την λύση. 

Gameplay
Το παιχνίδι φημίζεται για τους τεράστιους και ποικιλόμορφους περιβάλλοντες  χώρους, που είναι διαθέσιμοι προς εξερεύνηση από τον ήρωα. Αυτή η open world επιλογή των παραγωγών, τονίστηκε ιδιαίτερα στις συνεντεύξεις τους. Οι developers ανέφεραν ότι θα έχετε την δυνατότητα να οδηγήσετε τον πρωταγωνιστή «ως εκεί που βλέπει το μάτι», χαρίζοντας έτσι πληθώρα επιλογών και δίνοντας στο παιχνίδι μια πιο "MMO αισθητική". 

Το σύστημα μάχης θα είναι παρόμοιo με εκείνο του Final Fantasy XII, δηλαδή δεν έχουμε τα τυπικά σε JRPG random encounters, αλλά έναν πιο action-based τρόπο μάχης, όπου μπορούμε να δούμε τους εχθρούς και κατ’ επιλογή μας να τους αποφύγουμε ή να εμπλακούμε σε duel. Άλλη μια καινοτομία του Xenoblade Chronicles είναι ότι σε αντίθεση με άλλα JRPG, εδώ θα μπορείτε να κάνετε save το παιχνίδι ανά πάσα στιγμή, καταργώντας έτσι την χρονοβόρα περιπλάνηση για εύρεση κάποιου save point. Επίσης, θα υπάρχουν εναλλαγές ημέρας και νύχτας, γεγονός που προσδίδει βάθος στο gameplay, καθώς ο Shulk θα μπορεί να ταξιδεύει και ανάλογα με τις επιλογές του, να αλλάζει την ροή των γεγονότων.
Γραφικά
Στον οπτικό τομέα τωρα, η Monolith Soft φαίνεται πως έχει κάνει σοβαρή δουλειά. Μιλώντας πάντα για τις περιορισμένες δυνατότητες του Wii σε σχέση με τις άλλες κονσόλες τις ίδιας γενιάς, τα γραφικά του Xenoblade Chronicles φαίνονται εξαιρετικά. Τεράστιοι ανοιχτοί χώροι διαφορετικής γεωμορφολογικής ποικιλίας, κοσμοπληθείς πόλεις με καταπληκτική λεπτομέρεια, σκοτεινές σπηλιές και dungeons είναι μερικοί από τους χώρους που παρατηρούνται στον κόσμο του παιχνιδιού. Τα textures των εχθρών και των χαρακτήρων είναι δουλεμένα με έμπνευση, προσδίδοντας στον κόσμο την χαρακτηριστική αισθητική των ανατολικών RPG.
Ήχος
Για το soundtrack του παιχνιδιού έχουν εργαστεί άτομα, όπως ο Yasunori Mitsuda και ο Yoko Shimomura, που κρύβονται πίσω από την μουσική των Kingdom Hearts και Chrono Cross, οπότε δεν χωράει αμφιβολία για την ποιότητα του αποτελέσματος. Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην Αυστραλέζικη special edition του Xenoblade Chronicles, θα δίνεται μαζί και το soundtrack, που θα περιέχει 12 κομμάτια. Αναφορικά με τα voice-overs, η ευρωπαϊκή έκδοση θα περιέχει εκτός από την Αγγλική γλώσσα και την Ιαπωνική, συνοδευόμενη με υπότιτλους. Αυτό σίγουρα θα χαροποιήσει τους hardcore gamers που θέλουν να ακούνε την αυθεντική απόδοση των διαλόγων.


                                                                     ΠΗΓΗ  gameworld.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More