Google Translator

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Γεννήθηκε το μωρό που φέρνει τον πληθυσμό της γης στα 7 δισεκατομμύρια

 
Ντανίκα σημαίνει «πρωινό αστέρι». Το κοριτσάκι είναι ένα από αυτά που διεκδικούν τον τίτλο   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ ) 
Μανίλα, Φιλιππίνες

Τα επτά δισεκατομμύρια έφτασε ο πληθυσμός της γης, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Ωστόσο, υπάρχουν διαφωνίες για το πού γεννήθηκε ο κάτοικος νούμερο 7 δισεκατομμύρια. Τον τίτλο διεκδικεί η μικρή Ντανίκα Μέι Καμάτσο από τις Φιλιππίνες, καθώς και ένα κοριτσάκι στην Ινδία, ενώ δύο περιοχές της Ρωσίας ανακοίνωσαν δικούς τους «υποψήφιους».
Πρόκειται για ένα πληθυσμιακό ορόσημο, αν και αρκετοί αναλυτές έχουν αμφισβητήσει την ακρίβεια των μετρήσεων, λέγοντας ότι αυτός ο αριθμός αναμένεται να έρθει του χρόνου ή και αργότερα.
Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν κηρύξει την 31η Οκτωβρίου ως την ημέρα των «Επτά Δισεκατομμυρίων», σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν την προσοχή του κόσμου στην αύξηση του πληθυσμού.
Οι Φιλιππίνες ανακήρυξαν τη μικρή Ντανίκα Μέι Καμάτσο ως τον δικό τους «νικητή».
Το βρέφος γεννήθηκε σε ένα δημόσιο νοσοκομείο στις Φιλιππίνες και ζύγιζε 2,5 κιλά.
«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι ο νούμερο 7 δισεκατομμύρια κάτοικος της γης» δήλωσε η μητέρα της, Καμίλ Νταλούρα.
Το όνομα Ντανίκα σημαίνει «πρωινό αστέρι» και είναι το δεύτερο παιδί της οικογένειας.
Ωστόσο, τον τίτλο διεκδικεί και ένα κοριτσάκι από το κρατίδιο Ουτάρ Πραντές στην Ινδία.
Η βρετανική οργάνωση Plan International ανακοίνωσε την γέννηση της Ναργκίς στις 07:20 τοπική ώρα σε κέντρο υγείας του Μαλ, ενός απομακρυσμένου χωριού του κρατιδίου. Η οργάνωση παρακολουθούσε επτά εγκύους στο Ουτάρ Πραντές, στο οποίο τα ποσοστά γεννήσεων είναι πολύ υψηλά (11 μωρά κάθε λεπτό).
Η χερσόνησος της Καμτσάτκα, στη ρωσική Απω Ανατολή, μια από τις πλέον αραιοκατοικημένες περιοχές της χώρας, ήταν η πρώτη που ανακοίνωσε τη γέννηση του δικού της «υποψήφιου», 19 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα). Πρόκειται για ένα αγόρι που θα ονομαστεί Αλεξάντερ.
«Η χώρα μας αρχίζει στην Καμτσάτκα και για το λόγο αυτό θεωρούμε ότι το νεογέννητο αυτό είναι το πρώτο που γεννήθηκε στη Ρωσία την ημέρα κατά την οποία ο πληθυσμός της Γης φτάνει τα επτά δισεκατομμύρια» τόνισε ανώτατος αξιωματούχος της περιοχής.
Περίπου 7.400 χιλιόμετρα μακριά, στον θύλακα του Καλίνινγκραντ, ανάμεσα στην Πολωνία και την Λιθουανία, γεννήθηκε ο Πιοτρ Νικολάγεφ στις 00:02 τοπική ώρα και διεκδικεί τον ίδιο τίτλο.
Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν κηρύξει την 31η Οκτωβρίου ως την ημέρα των «Επτά Δισεκατομμυρίων». Δώδεκα χρόνια πριν οι κάτοικοι της γης έφταναν τα έξι δισεκατομμύρια.
Τότε, ο ΟΗΕ είχε επιλέξει τον Αντνάν Νέβιτς, που γεννήθηκε στο Σαράγεβο ως τον «νικητή», όμως αυτή την φορά ο Οργανισμός αποφάσισε να μην ακολουθήσει αυτήν την διαδικασία με αποτέλεσμα αρκετές χώρες να διεκδικούν τον τίτλο.
Ερευνητες αμφισβητούν πάντως τη μεθοδολογία του ΟΗΕ, λέγοντας ότι οι κάτοικοι της γης είναι πιθανότερο να φτάσουν τα επτά δισεκατομμύρια του χρόνου και όχι φέτος.
Ο ΟΗΕ «δέχεται πολιτικές πιέσεις να αγνοήσει την αβεβαιότητα και να δώσει συγκεκριμένες ημερομηνίες» έγραφε στο περιοδικό New Scientist ο Βόλφγκανγκ Λουτς του Ινστιτούτο Δημογραφίας της Βιέννης.
Ο ίδιος υπολόγιζε ότι θα φτάσουμε το ορόσημο των επτά δισεκατομμυρίων κάποια στιγμή μετά τις αρχές του 2013, πιθανώς και πολύ αργότερα, το 2020.

Πηγή : in.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More