Google Translator

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Στον Λευκό Οίκο εθεάθη η Τζολί


Το ζεύγος Μπραντ Πιτ - Αντζελίνα Τζολί δέχθηκε χθες στον Λευκό Οίκο ο αμερικανός πρόεδρος, σε μία ανεπίσημη συνάντηση με θέμα την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών.


Η συνάντηση δεν ήταν στην επίσημη ατζέντα του Μπαράκ Ομπάμα και ο Τύπος δεν είχε προσκληθεί, αλλά οι δημοσιογράφοι είδαν -και οι φωτογράφοι απαθανάτισαν- τους δύο ηθοποιούς από τα παράθυρα του Οβάλ Γραφείου.

Οπως εξήγησε αργότερα η Τζέιμι Σμίθ, αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της αμερικανικής Προεδρίας, στη συνάντηση, ο Πρόεδρος «μίλησε με την κυρία Τζολί για το έργο της σχετικά με την καταπολέμηση των μαζικών ωμοτήτων και της σεξουαλικής βίας κατά των γυναικών».

Η Αντζελίνα Τζολί μόλις ολοκλήρωσε τα γυρίσματα της πρώτης της ταινίας ως σκηνοθέτης. Η ταινία λέγεται «Στη χώρα του αίματος και του μελιού» και αφηγείται τη φρίκη του πολέμου της Βοσνίας (1992-95), εστιάζοντας κυρίως στην κτηνωδία που υπέστησαν οι γυναίκες.



Σύμφωνα με τις τοπικές ενώσεις, περίπου 20.000 γυναίκες, ως επί το πλείστον μουσουλμάνες, κακοποιήθηκαν σεξουαλικά κατά τη διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας.

Η ταινία αφηγείται την ερωτική σχέση μιας νεαρής μουσουλμάνας (Ζάνα Μαργιάνοβιτς) και ενός Σέρβου (Γκόραν Κόστιτς) που βρίσκονται στα αντίθετα στρατόπεδα μετά το ξέσπασμα της σύγκρουσης.

Πηγή ; ethnos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More