Google Translator

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Γαλλία: Πρώτη έκδοση ομολόγων μετά την υποβάθμιση

Η Γαλλία αντιμετωπίζει την Πέμπτη την πρώτη πραγματική δοκιμασία της αξιοπιστίας της στην αγορά, επιδιώκοντας να πωλήσει ομόλογα μακροπρόθεσμης διάρκειας, στον απόηχο της απόφασης του οίκου Standard & Poor' s να υποβαθμίσει την κορυφαία αξιολόγηση της ΑΑΑ.

Η πώληση, μια προσπάθεια για την άντληση μεταξύ 7,5 και 9,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, θα παρακολουθείται στενά από τις αγορές για να διαπιστωθεί κατά πόσον η Γαλλία θα πληρώσει υψηλότερες αποδόσεις ή αν οι αγορές θα διαχωρίσουν τη θέση τους από την υποβάθμιση όπως έκαναν πέρσι, όταν οι S&P υποβάθμισαν τις ΗΠΑ.

Ο οίκος S&P υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα εννέα υπερχρεωμένων ευρωπαϊκών κρατών, την Παρασκευή, συμπεριλαμβανομένης της αφαίρεσης της κορυφαίας αξιολόγησης ΑΑΑ της Γαλλίας.

Αν και αυτό ήταν αναμενόμενο, οι S&P υποβάθμισαν τις αυξανόμενες ανησυχίες σχετικά με τα δημόσια οικονομικά της Γαλλίας.

Ωστόσο, ο οίκος Moody's επιβεβαίωσαν τη Δευτέρα το τρία Α για τη Γαλλία, ενώ ο τρίτος οίκος αξιολόγησης, Fitch, ανακοίνωσε ότι δεν προβλέπει να μειώσει την κορυφαία αξιολόγηση της Γαλλίας εντός του έτους, εκτός και εάν μια μεγάλη κρίση πλήξει την Ευρωζώνη.

Ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών Φρανσουάν Μπαρουάν εξέφρασε εμπιστοσύνη ενόψει της έκδοσης χρέους την Πέμπτη, λέγοντας ότι η Γαλλία παραμένει ένα στοίχημα, χωρίς κίνδυνο, για τους επενδυτές.
ΠΗΓΗ:sigmalive.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More