Google Translator

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Καλή Χρονιά σε όλους!!!!!!!!

Η ομάδα του Trio-stooges.blogspot.com σας εύχεται υγεία, χαρά, ευτυχία και ότι άλλο επιθυμείτε την νέα χρονιά!!Ελπίζουμε όλα τα άσχημα πράγματα που συνέβησαν το 2011 να μην μας ακολουθήσουν και το 2012.... Η Ελπίδα πάνω απο όλα!!!!
Καλή χρονιά!!!!

Online αναζήτηση εξωγήινης ζωής

Τη βοήθεια εθελοντών ζητούν Αμερικανοί επιστήμονες για να ψάξουν για σημάδια εξωγήινης ζωής στις εικόνες της Σελήνης που έχει τραβήξει το αναγνωριστικό διαστημόπλοιο της NASA "LRO".


Το διαστημικό σκάφος βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη και από το 2009 έχει τραβήξει περισσότερες από 340.000 φωτογραφίες της επιφάνειά της.

Οι ερευνητές Πολ Ντέιβις και Ρόμπερτ Βάγκνερ από το πανεπιστήμιο της Αριζόνα υποστηρίζουν ότι η μελέτη και η σάρωση όλων αυτών των εικόνων δεν μπορεί να γίνει από μια επιστημονική ομάδα, όσο πολυμελής κι αν είναι.

Οπότε, προτείνουν να δημιουργηθεί ένα δίκτυο ερασιτεχνών εθελοντών μέσω Διαδικτύου, το οποίο θα εξετάζει τις εικόνες για περίεργα σημάδια.

«Παρόλο που υπάρχει μικρή πιθανότητα η εξωγήινη τεχνολογία να έχει αφήσει ορατά ίχνη στο φεγγάρι, όπως κάποιο τεχνούργημα ή μια μεταβολή στα χαρακτηριστικά της επιφάνειας, οποιοδήποτε ίχνος διατηρείται για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα εξαιτίας των συνθηκών», λένε οι δύο επιστήμονες.

Τέτοιου είδους αντικείμενα ή άλλα σημάδια που έχουν αφήσει εξωγήινοι θα κληθούν να ανακαλύψουν οι ενθουσιώδεις εθελοντές.

Η πρόταση αυτή των δύο επιστημόνων δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Acta Astronautica.
ΠΗΓΗ: newsbomb.gr

Εφραιμ Καραμανλης Ρουσοπουλος (25 εκ. ευρώ)

Ολόκληρο το video. ALTER Αθέατος κόσμος Κ. Χαρδαβέλας από την μονή Βατοπεδίου Εφραιμ Καραμανλης Ρουσοπουλος Κασσίμης που τους υπόσχεται τα 25 εκ. ευρώ!!!!


Η πρώτη σέξι φωτογράφηση της Μαρίας Ηλιάκη

Η συνεργασία της με τον Νίκο Μουτσινά και το πρόβλημα υγείας της μητέρας της.



Αυτή εδώ είναι μια σέξι φωτογράφηση. Είναι η πρώτα φορά που βγάζεις αυτή την πλευρά σου;
Ναι.


Γιατί δεν είχε γίνει νωρίτερα;
Δεν έτυχε. Δεν θεωρώ πως είμαι sexy ή ότι με βλέπει ο άλλος και το πρώτο που σκέφτεται είναι "Ουαου! Τι σέξι γκόμενα!". Νομίζω ότι είμαι ένα γλυκό κορίτσι.




Είσαι ερωτευμένη;
Ναι, είμαι! Είναι γνωστό αυτό.


Τι σου συμβαίνει όταν είσαι ερωτευμένη; Πυροτεχνήματα και πεταλούδες στο στομάχι;
Στην ηλικία που είμαι, δεν ξέρω πλέον αν θα το έλεγα έτσι. Αλλά ναι, αλλάζω! Και ειδικά τώρα, με την κρίση και όλα τα δυσάρεστα που μας συμβαίνουν, είναι κόντρα στη μιζέρια το να είσαι ερωτευμένος. Με το συγκεκριμένο άνθρωπο, ένα χρόνο τώρα -γιατί θεωρώ ότι είναι ίσως η καλύτερη σχέση που είχα ποτέ- νομίζω πως έχω γίνει πιο τρυφερή και εκδηλωτική. Πιο χαρούμενος άνθρωπος, γιατί κατά βάση είμαι καταθλιπτική. Βλέπω το ποτήρι πάντα μισοάδειο. Ο κόσμος ίσως πιστεύει ότι είμαι το party animal. Η αλήθεια είναι ότι προτιμώ να γυρίσω σπίτι, να πάρω την κουβέρτα μου, να κάτσω στον καναπέ, να δω μια ταινία και να με πάρει ο ύπνος. Ξέρεις, με πήρε πολύ από κάτω όταν αρρώστησε η μαμά μου. Πέρασαν πολλά χρόνια στενοχώριας μέχρι να μπορέσω να το αντιμετωπίσω. Γενικά, όμως, δεν έχω περάσει άσχημα στη ζωή μου.


Γράφτηκε κάπου ότι χώρισες. Το είδες;
Ναι. Δεν θέλω να το σχολιάσω αυτό!


Αλλά εσύ είσαι ερωτευμένη! Και είναι ωραία εποχή για προτάσεις γάμου...
Δεν είμαστε σε τέτοια φάση με το σύντροφό μου ακόμη. Το έχουμε συζητήσει. Είμαστε μια χαρά έτσι όπως είμαστε.




"Όταν ανάβουν τα φώτα" ξεχνάς ότι σε απασχολεί;
Ναι. Η εκπομπή είναι για μένα τρομερή ψυχοθεραπεία. Υπάρχουν φορές που λίγο πριν από τους τίτλους αρχής θέλω να βάλω τα κλάματα και να πω "άι στο καλό, θέλω να πάω σπίτι μου". Αλλά με το που ξεκινά η εκπομπή, περνάω όμορφα. Όταν φτάνει 6 το απόγευμα, αισθάνομαι λες και κάποιος μου έχει ρουφήξει όλη την αρνητική ενέργεια και είμαι πολύ cool. Και με τον Νίκο έχουμε μια τέτοια σχέση, περίεργη...


Σε μια διαφωνία, εσύ θα κάνεις πίσω ή αυτός;
Συνήθως εγώ. Για την ακρίβεια μόνο εγώ κάνω πίσω. Αλλά, για να σου απαντήσω κιόλας, όχι, δεν έχουμε δει ποτέ τους εαυτούς μας ως δίδυμο. Ποτέ. Όμως έχουμε συνειδητοποιήσει ότι κάνουμε μια επιτυχία μαζί. Σαφώς είναι και τα άλλα δύο παιδιά, η κατερίνα και ο Γιώργος, αλλά η εκπομπή στηρίζεται κυρίως στον Νίκο και σε μένα. Τώρα, αν του χρόνου το κανάλι μας πει "συνεχίστε" ή αν μας προτείνουν να πάμε σε άλλη ώρα, δεν νομίζω πως κάποιος από τους δύο θα πει όχι επειδή δεν θέλουμε να είμαστε δίσυμο. Φαντάζομαι πως και ο Νίκος θέλει να κάνει κάτι δικό του, όπως κι εγώ. Όμως δεν είναι εκπομπή για πειραματισμούς.


Τι συμβαίνει με τη μαμά σου;
Πριν από έξι χρόνια, η μαμά μου έπαθε μια σειρά από εγκεφαλικά. Πλέον είναι μόνιμα στο κρεβάτι. Από την αρχή μου ήταν πολύ δύσκολο να συνειδητοποιήσω ότι στο εξής πρέπει να φροντίζω εγώ τη μαμά μου και όχι αυτή εμένα. Άργησα να το δεχτώ.


Πηγή: DOWN TOWN

Εκτός από φωτιές έβαζαν και βόμβες

Απόρρητη έκθεση, η οποία ετοιμάστηκε από το πρωθυπουργικό γραφείο του Μεσούτ Γιλμάζ το 1997, αποκάλυπτε ότι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας κρύβονταν πίσω όχι μόνο από τους εμπρησμούς δασών στην Ελλάδα, αλλά και από την τοποθέτηση βομβών στη Ρόδο και την επίθεση σε στρατόπεδο μελών του PKK στη Λαμία. Για το περιεχόμενο της έκθεσης υπήρχαν μόνο φήμες, ώσπου επιβεβαιώθηκαν αργότερα από την έρευνα των δημοσιογράφων Τζαν Ντουντάρ και Ριτβάν Ακάρ.
Για την έρευνα των δύο δημοσιογράφων έγραψε χθες στο άρθρο του στη «Μιλιέτ» ο Τζαν Ντουντάρ, επισημαίνοντας ότι η «υπόθεση των δασών» δεν είναι πια μυστικό, αλλά το γεγονός ότι «ξέφυγε από το στόμα» ενός πρώην πρωθυπουργού αποκτά διπλωματική αξία.
Σύμφωνα με τον Τζαν Ντουντάρ, η απόρρητη αυτή έκθεση ετοιμάστηκε μετά το σκάνδαλο Σουσουρλούκ το 1996 που είχε συγκλονίσει ολόκληρη την Τουρκία. Ο Μεσούτ Γιλμάζ είχε ζητήσει τότε από τον διευθυντή του πρωθυπουργικού του γραφείου Κουτλού Σαβάς να την ετοιμάσει, αλλά δεν δόθηκε ποτέ στη δημοσιότητα επειδή αποκάλυπτε κρατικά μυστικά.
Ολοι ήταν περίεργοι για το περιεχόμενο αυτής της έκθεσης, η οποία αποτελούνταν από 12 σελίδες, και ο Μεσούτ Γιλμάζ είχε πει τότε: «Αν την ανακοινώσουμε, το κράτος δεν θα μπορέσει να κάνει ποτέ ξανά τίποτα». Οι φήμες έλεγαν ότι η έκθεση περιείχε πληροφορίες και για τους εμπρησμούς των δασών στην Ελλάδα. Τελικά, πολύ αργότερα οι δύο δημοσιογράφοι ανακάλυψαν στοιχεία που επιβεβαίωναν αυτές τις φήμες. Κατά την έρευνά τους στα αρχεία του Ετζεβίτ βρήκαν την απάντηση της ΜΙΤ για την έκθεση, στην οποία γίνονταν σαφείς αναφορές: «Αν και δεν είναι γνωστό από ποιους έχουν γίνει οι επιθέσεις στη Λαμία και στα δάση της Ελλάδας ή οι βομβιστικές επιθέσεις στην Κρήτη και στη Ρόδο, η αναφορά (στην έκθεση) των θεμάτων αυτών, που αποτελούν κρατικά απόρρητα, θα μπορούσε να προκαλέσει την εκμετάλλευσή τους από άλλα κράτη».

Αντίποινα. Σύμφωνα με τον αρθρογράφο της «Μιλιέτ», τη δεκαετία του '90 η Αγκυρα ήταν οργισμένη με την Αθήνα, η οποία φιλοξενούσε μέλη του PKK. «Αφού εκείνοι μας πονάνε, θα κάνουμε κι εμείς το ίδιο», είχαν πει τότε κάποιοι. Ετοίμασαν δύο ομάδες, μία από τις ειδικές δυνάμεις και μία από τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας: η πρώτη ανέλαβε τις πυρκαγιές στα δάση της Ελλάδας και η δεύτερη τις βόμβες. Μετά τις πυρκαγιές και τις βόμβες στην Ελλάδα, άρχισαν και οι πυρκαγιές στην Τουρκία. Αργότερα έλληνες αξιωματούχοι ζήτησαν από τούρκους αρμοδίους «κατάπαυση του πυρός». Το μήνυμα ελήφθη και οι πυρκαγιές σταμάτησαν, ενώ για ένα διάστημα δεν φιλοξενούνταν μέλη του PKK στην Αθήνα, σύμφωνα με τον Τζαν Ντουντάρ.

Πηγή: tanea.gr

Έκλεψαν 6.000 μετρητές νερού

Περίπου 6.000 υδρομετρητές, η αξία των οποίων φθάνει τις 220.000 ευρώ, έκλεψαν άγνωστοι δράστες από τις εγκαταστάσεις της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης, Αποχέτευσης Πάτρας (ΔΕΥΑΠ).

Η κλοπή διαπιστώθηκε όταν υπάλληλος της επιχείρησης πήγε να ανοίξει το ένα από τα δύο κοντέινερ, στα οποία φυλάσσονταν οι υδρομετρητές. Τότε διαπίστωσε ότι τα κλειδιά που είχε δεν ταίριαζαν με το λουκέτο και όταν οι υπάλληλοι της ΔΕΥΑΠ άνοιξαν τα κοντέινερ, διαπίστωσαν την κλοπή που είχε γίνει.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, οι άγνωστοι δράστες έσπασαν τα αρχικά λουκέτα, στη συνέχεια αφαίρεσαν τους υδρομετρητές και φεύγοντας έβαλαν νέα λουκέτα, ώστε να μην γίνει αμέσως αντιληπτή η κλοπή.

Χθές το πρωί ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Νίκος Κοντοές, πήγε στην Ασφάλεια Πατρών προκειμένου να καταθέσει μήνυση για την κλοπή.

Όσον αφορά τα κίνητρα των δραστών, δεν αποκλείεται η πιθανότητα να τα δώσουν σε κάποιο χυτήριο, προκειμένου να εκμεταλλευτούν το υλικό που περιέχουν οι υδρομετρητές.



Πηγή: ΑΠΕ

«Χρυσοφόρο»... αποδείχθηκε το «οικόπεδο 12» της Κύπρου

Σε 5 έως 8 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια με μέσο όρο τα 7 τρισ. κυβικά πόδια υπολογίζονται τα αποθέματα φυσικού αερίου στο «οικόπεδο 12» της Κύπρου, ανακοίνωσε χθες το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, δίνοντας στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της ερευνητικής γεώτρησης της αμερικανικής Νoble Energy. Πρόκειται για ποσότητα μικρότερη μεν από αυτήν που εφημολογείτο αρχικώς, αρκετή όμως για να κάνει την Κύπρο, μία χώρα που καταναλώνει το ισοδύναμο 1 δισ. κυβικών μέτρων αερίου το χρόνο, ενεργειακά αυτάρκη για πολλές δεκαετίες αλλά και «για να την εισάγει στον ευρωπαϊκό ενεργειακό χάρτη», όπως δήλωσε ο πρόεδρος Χριστόφιας.

Θα χρειαστεί πάντως μία ακόμα γεώτρηση, η τελική για την αξιολόγηση των ευρημάτων στο «οικόπεδο 12», το οποίο εκτός από φυσικό αέριο δείχνει να περιέχει και δύο κοιτάσματα πετρελαίου, διαδοχικά κάτω από το κοίτασμα του αερίου, του οποίου η αξία, σε σημερινές τιμές, εκτιμάται σε 90 δισ. δολάρια.

«Η ανακάλυψη υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα», υπογράμμισε ο κ. Χριστόφιας, ο οποίος τόνισε ότι ανοίγονται νέες ευνοϊκές οικονομικές προοπτικές για το μέλλον της Κύπρου.

Oι προκαταρκτικές έρευνες της Noble έδειξαν ότι εντοπίστηκε φυσικό αέριο καθαρού πάχους περίπου 310 ποδιών (σχεδόν 100 μέτρων), ενώ το βάθος της γεώτρησης έφθασε στα 5.861 μέτρα σε βάθος νερού 1.689 μέτρα. Το «οικόπεδο 12» καλύπτει μία επιφάνεια περίπου 40 τετραγωνικών μιλίων (σχεδόν 104 τ.χλμ).

Σημαντικό
Η Noble Energy International χαρακτήρισε σε ανακοίνωσή της σημαντική την ανακάλυψη. «Πρόκειται για το πέμπτο συνεχόμενο κοίτασμα φυσικού αερίου που ανακαλύπτει η Noble Energy με τους εταίρους της στο ευρύτερο πεδίο 'Λεβιάθαν', με συνολικά ακαθάριστα αποθέματα και για τα πέντε πεδία που εκτιμώνται γύρω στα 33 τρισ. κυβικά πόδια», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Noble. Τα άλλα τέσσερα πεδία αφορούν στο Ισραήλ. Ας σημειωθεί ότι τα βεβαιωμένα αποθέματα του υπό ανάπτυξη κοιτάσματος «Σαχ Ντενίζ ΙΙ» στο Αζερμπαϊτζάν ανέρχονται σε 30 τρισ. κυβικά πόδια αερίου.

Πριν από τις επίσημες ανακοινώσεις για το μέγεθος του κοιτάσματος, κυκλοφορούσαν φήμες στην Κύπρο για ποσότητες της τάξης των 9-13 τρισ. κυβικών ποδιών αερίου οι οποίες μάλιστα τροφοδότησαν «ράλι» έως 9% των μετοχών στο Χρηματιστήριο της Κύπρου. Μόλις όμως έγιναν οι δηλώσεις Χριστόφια, τα κέρδη εξανεμίστηκαν και τελικά ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 1,50%.Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις προοπτικές που διανοίγονται στο γεωστρατηγικό και πολιτικό πεδίο.

«Η ανεύρεση φυσικού αερίου μπορεί και πρέπει να αποτελέσει εργαλείο για προώθηση της ειρήνης και της συνεργασίας στην περιοχή», είπε και εξέφρασε την ελπίδα ότι μπορεί να αποτελέσει κίνητρο για την επίτευξη λύσης στο Κυπριακό, «λύση που θα τερματίζει την παράνομη κατοχή και τον εποικισμό, θα επανενώνει τη χώρα και το λαό και θα αποκαθιστά τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων». Επίσης κάλεσε την Τουρκία να επιδείξει πνεύμα ειρήνης και συνδιαλλαγής, να αποφύγει τις οποιεσδήποτε τυχοδιωκτικές ενέργειες και τις προκλήσεις που προκαλούν προβλήματα. Η Τουρκία είχε αντιδράσει έντονα στις έρευνες για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων που ξεκίνησε η Κύπρος και έχει ανακοινώσει σχέδια για δικές της έρευνες στη θαλάσσια περιοχή έξω από την Κύπρο.

Προετοιμασίες
Η Λευκωσία πάντως υλοποιεί τα δικά της σχέδια... Ο κ. Χριστόφιας επανέλαβε για μία ακόμα φορά την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στο δεύτερο γύρο αδειοδότησης για τα υπόλοιπα «οικόπεδα» εντός της κυπριακής ΑΟΖ και υπογράμμισε ότι «οι προετοιμασίες για τη δημόσια προκήρυξη του νέου γύρου παραχωρήσεων βρίσκονται στο τελικό στάδιο». Οι υπολογισμοί της κυπριακής κυβέρνησης είναι ότι στο οικόπεδο «Αφροδίτη» βρίσκεται μόνον το 10% του συνολικού αερίου που υπάρχει σε κοιτάσματα εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Οσον αφορά στα επόμενα βήματα για το «οικόπεδο 12», έχει αρχίσει να εξετάζεται το εάν, το πότε και με ποια χρήματα θα κατασκευαστεί τερματικός σταθμός στο Βασιλικό της Λεμεσού, ένα έργο του οποίου το κόστος υπολογίζεται σε 10 δισ. ευρώ. Το 2011 ήταν μία δύσκολη χρονιά για την Κύπρο, με την καταστροφική έκρηξη στο στρατόπεδο «Φλωράκη» και τις συνεχείς υποβαθμίσεις της οικονομίας της, κλείνει όμως αισιόδοξα.
ΠΗΓΗ: imerisia.gr

Ελληνο-ρωσική σύγκρουση για την προφυλάκιση Εφραίμ

Ενταση στις ελληνο-ρωσικές σχέσεις προκαλεί η προφυλάκιση του ηγουμένου Εφραίμ και η ωμή παρέμβαση Ρώσων αξιωματούχων στα εσωτερικά της Ελλάδας και κυρίως στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Αιτία των ρωσικών παρεμβάσεων οι στενές σχέσεις του υπόδικου μοναχού -ο οποίος χθες πέρασε το κατώφλι του Κορυδαλλού- με τον Ρώσο πρωθυπουργό, Β. Πούτιν αλλά και τη ρωσική Εκκλησία, παρά το γεγονός ότι η μονή Βατοπεδίου υπάγεται στο Φανάρι. Χθες, ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Αλεξάντρ Λουκασέβιτς, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Είναι γνωστή η διερεύνηση της υπόθεσης για τις ανταλλαγές ακίνητης περιουσίας μεταξύ Μονής Βατοπεδίου και ελληνικού κράτους, που έγιναν το 2007. Την ίδια στιγμή, λαμβάνοντας υπ' όψη τη δεδηλωμένη ετοιμότητα του αρχιμανδρίτη Εφραίμ να συνεργαστεί με τα ανακριτικά όργανα και την κατάσταση της υγείας του, μας προκαλεί βαθιά ανησυχία η απόφαση των δικαστικών αρχών της Ελλάδας για φυλάκισή του πριν τη δικαστική διερεύνηση, η οποία δεν συμβαδίζει με τις αποφάσεις και συστάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα». Μάλιστα η ανακοίνωση αναφέρει ότι στη Ρωσία ανησυχούν για την τύχη του αρχιμανδρίτου Εφραίμ.

Απάντηση
Αμεση και αυστηρή ήταν η απάντηση του εκπροσώπου του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, Γρ. Δελαβέκουρα, ο οποίος, σχολιάζοντας τη ρωσική ανακοίνωση, δήλωσε: «Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου με μακρά δημοκρατική παράδοση και σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπου υπάρχει απόλυτος σεβασμός στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και σαφής διάκριση των εξουσιών. Για τα ανωτέρω θέματα η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις». Βέβαια, θέλοντας να χαμηλώσει τους τόνους ώστε να μην προκληθεί ρήξη στις ελληνο-ρωσικές σχέσεις, ο κ. Δελαβέκουρας υπενθύμισε τη βαθιά φιλιά και συνεννόηση των δύο χωρών και ότι και οι δύο παραμένουν προσηλωμένες στην ενίσχυση και εμβάθυνση των σχέσεων.

Πολιτικές ευθύνες
Εν τω μεταξύ, αναφορές σε πράξεις και παραλείψεις πολιτικών προσώπων και κρατικών αξιωματούχων, περιέχει το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών με το οποίο διατάχθηκε η προφυλάκιση του ηγούμενου Εφραίμ.

Το βούλευμα κάνει λόγο για ευθύνες πολιτικών προσώπων στην υπόθεση του Βατοπεδίου, οι οποίες όμως υπέπεσαν σε παραγραφή. Αποτελεί, όμως και κόλαφο για τη δράση του μοναχού Εφραίμ, καθώς κάνει λόγο για «επιτηδευμένο σχεδιασμό και εκτέλεση των εγκλημάτων χαρακτηρίζοντάς τον άτομο με ροπή στην εγκληματική δράση, ως στοιχείο της προσωπικότητάς του, ενεργώντας επιτήδεια και μεθοδευμένα».

Οι εφέτες θεωρούν επίσης πως ο κίνδυνος τέλεσης νέων αδικημάτων είναι υπαρκτός: «...ενόψει του ότι ο κατηγορούμενος, που ήταν ο ιθύνων νους και εμπνευστής των ως άνω πράξεων, εξακολουθεί να διατηρεί την ιδιότητα του καθηγούμενου της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου, υπάρχει κίνδυνος να εκμεταλλευθεί πάλι την ιδιότητά του αυτή για τη διάπραξη και άλλων πράξεων συναφών με αυτές, που με το κατηγορητήριο του αποδίδονται ότι έχει διαπράξει».

Η ανακρίτρια Ε. Καλού αναφέρει τρία στοιχεία που την οδήγησαν στο αίτημα για προφυλάκιση:

1. Την εκμετάλλευση της ιδιότητάς του ως καθηγούμενου αγιορείτικης μονής παγκόσμιας ακτινοβολίας προς επηρεασμό πολιτικών προσώπων, υπουργών και υφυπουργών, καθώς και ανώτερων κρατικών λειτουργών και υπαλλήλων.

2. Την επί μακρόν χρόνο τέλεση των πράξεων, γεγονός που δεν προσιδιάζει στο μοναχικό σχήμα και την πνευματική του αποστολή.

3. Την πρόκληση ιδιαίτερα μεγάλης ζημίας σε βάρος της δημόσιας περιουσίας.

Η ανακρίτρια θεωρεί πως είναι πιθανόν ο κατηγορούμενος, στον οποίο το κατηγορητήριο αποδίδει κεντρικό ρόλο στην υπόθεση των ανταλλαγών, να διαπράξει και νέα αδικήματα. Χθες, ο μοναχός Εφραίμ μεταφέρθηκε στην ΣΤ' πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, εκεί όπου συνήθως εγκαθίστανται καταδικασμένοι για οικονομικά εγκλήματα. Οι δικηγόροι του θα μελετήσουν το βούλευμα με το οποίο ζητήθηκε η προφυλάκισή του και πιθανότατα να ζητήσουν αίτημα αντικατάστασης με περιοριστικά μέτρα.

Εν τω μεταξύ, επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας, εξαπέλυσε χθες ο Γ. Πεταλωτής κατηγορώντας κυρίως τον πρώην πρωθυπουργό, Κ. Καραμανλής, ο οποίος αποφάσισε να κλείσει τις εργασίες της η Βουλή στις 9 Μαΐου του 2009, προκαλώντας πρακτικά την παραγραφή όλων των πιθανών αδικημάτων πολιτικών μέχρι τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2007.

Η άλλη όψη
Επαγγελματίες του real estate

Είναι καινοφανής, αν όχι ύποπτη, η άποψη που εκφράζουν ορισμένοι ότι ο ηγούμενος Εφραίμ δεν έπρεπε να πάει φυλακή επειδή κάποιοι πολιτικοί που εμπλέκονται στην υπόθεση του Βατοπεδίου, «τη γλίτωσαν» λόγω παραγραφής. Αλλωστε, την ευθύνη για τη μη απόδοση ευθυνών σε πολιτικούς έχει η κυβέρνηση Καραμανλή, που έκλεισε τη Βουλή και ουσιαστικά παραγράφηκαν τα αδικήματα. Κατακριτέο μεν αυτό, αλλά δεν αποτελεί Κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τους μοναχούς που... από ασκητές στο Αγιο Ορος επιχείρησαν να γίνουν... επαγγελματίες του real estate. Και ο ηγούμενος Εφραίμ δεν διαφέρει από κανένα άλλο Ελληνα πολίτη. Ας μην ξεχνούμε, επίσης, ότι ο ηγούμενος κατηγορείται για τρία κακουργήματα, μεταξύ αυτών και της απιστίας κατά του Δημοσίου. Ορθή λοιπόν η αντιμετώπισή του, επικίνδυνες οι επιθέσεις κατά της Δικαιοσύνης.
ΠΗΓΗ: imerisia.gr

Track of the day: College feat. Electric Youth - A Real Hero


Ανατροπή με Μπέλαμι η Λίβερπουλ

Μετά από δύο σερί ισοπαλίες η Λίβερπουλ επέστρεψε στις επιτυχίες, επικρατώντας με 3-1 της Νιούκαστλ στο "Άνφιλντ" και ολοκλήρωσε με χαμόγελα το 2011.

Πρωταγωνιστής ήταν ο Κρεγκ Μπέλαμι, ο οποίος με δύο γκολ έκανε την ανατροπή για τους "κόκκινους", ενώ ο Στίβεν Τζέραρντ σκόραρε μετά από 2.5 μήνες και το ντέρμπι με την ManUtd, για το τελικό 3-1.

Η Νιούκαστλ κατάφερε να σκοράρει στο "Άνφιλντ" για πρώτη φορά μετά το 2004, αλλά δεν κατάφερε να πάρει την πρώτη της νίκη από το 1994.


Η εξέλιξη του ματς


Με αυτογκόλ του Ντάνιελ Άγκερ άνοιξε το σκορ για την Νιούκαστλ σε μία περίεργη φάση στο 25'.

Ο Γκλεν Τζόνσον απομάκρυνε και η μπάλα χτύπησε στο πρόσωπο τον Χάρις Βούκτσιτς, με τον Σλοβένο να πονά στην γνάθο και να αρχίζει μόνος του να φεύγει από τον αγωνιστικό χώρο.

Το ματς συνεχίστηκε κανονικά με τους συμπαίκτες του να έχουν την κατοχή, τον Ράιαν Τέιλορ να κάνει την σέντρα από αριστερά, τον Γιοάν Καμπάγ να παίρνει την κεφαλιά και εν συνεχεία την μπάλα να χτυπά στον ώμο του Άγκερ και να καταλήγει στα δίχτυα του Πέπε Ρέινα.

Πέντε λεπτά αργότερα ήρθε η απάντηση από την Λίβερπουλ, με τον Κρεγκ Μπέλαμι να ισοφαρίζει σε 1-1 με σουτ μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να του... στρώνεται έπειτα σέντρα του Τσάρλι Άνταμ και κόντρες.

Η Λίβερπουλ ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 67' εν νέου με γκολ του Μπέλαμι, ο οποίος σκόραρε με απευθείας εκτέλεση φάουλ, σε μία ιδιαίτερη φάση όμως, όπου ουσιαστικά ο Ντάνι Σίμπσον εμπόδισε τον τερματοφύλακά του, Τιμ Κρουλ, αποκρούσει.

Στο 70' η Νιούκαστλ έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση, ο Ντεμπά Μπα πλάσαρε εξαιρετικά τον Πέπε Ρέινα, προλαβαίνοντας την έξοδό του, αλλά ο Μάρτιν Σκρτελ με εντυπωσιακή προσπάθεια πρόλαβε και έδιωξε την μπάλα πριν περάσει την γραμμή.

Ο Άντι Κάρολ στο 72' είδε την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι από κοντινή του κεφαλιά, ενώ στο 78' ο Στίβεν Τζέραρντ με αριστερό πλασέ από πλάγια μέσα στην περιοχή έκανε το 3-1, έπειτα από ασίστ του Τζόρνταν Χέντερσον.


ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ:
Ρέινα, Γκλεν Τζόνσον, Σκρτελ, Άγκερ, Χοσέ Ενρίκε, Χέντερσον, Σπίρινγκ, Τσάρλι Άνταμ (59' Τζέραρντ), Ντάουνινγκ, Μπέλαμι (74' Κάιτ), Κάρολ.

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Κρουλ, Ντάνι Σίμπσον, Μάικ Γουΐλιαμσον, Κολοτσίνι, Ράιαν Τέιλορ (46' Ντάβιντε Σαντόν), Τιοτέ, Καμπάγ, Ομπερτάν (84' Σάμι Αμεόμπι), Χονάς Γκουτιέρες, Βούτσκιτς (65' Μπεν Αρφά), Ντεμπά Μπα.



Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής:

Παρασκευή

Λίβερπουλ - Νιούκαστλ 3-1 (30' και 67' Μπέλαμι, 78' Τζέραρντ / 25' αυτ. Άγκερ)



Σάββατο

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπλάκμπερν (14:45)

Άρσεναλ - ΚΠΡ (17:00)

Μπόλτον - Γουλβς

Τσέλσι - Άστον Βίλα

Νόριτς - Φούλαμ

Στόουκ - Γουΐγκαν

Σουόνσι - Τότεναμ



Κυριακή

Γουέστ Μπρομ - Έβερτον (14:30)

Σάντερλαντ - Μάντσεστερ Σίτι (17:00)



Η βαθμολογία



1. Μάντσεστερ Σίτι 45 (+38)

2. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 45 (+33)

3. Tότεναμ 38*

4. Τσέλσι 34

5. Λίβερπουλ 34

6. Άρσεναλ 33

7. Νιούκαστλ 30

8. Στόουκ 25

9. Γουέστ Μπρομ 22

10. Νόριτς 21

11. Έβερτον 21*

12. Άστον Βίλα 20

13. Φούλαμ 19

14. Σουόνσι 19

15. Σάντερλαντ 18

16. ΚΠΡ 17

17. Γουλβς 16

18. Γουΐγκαν 14

19. Μπόλτον 12

20. Μπλάκμπερν 11



*Τότεναμ και Έβερτον έχουν ματς λιγότερο





Ο πίνακας των σκόρερς

16 γκολ

Ρόμπιν φαν Πέρσι (Άρσεναλ)



14 γκολ

Ντεμπά Μπα (Νιούκαστλ)



13 γκολ

Γουέιν Ρούνεϊ (ManUtd)

Σέρχιο Αγκουέρο (Μάν. Σίτι)



10 γκολ

Έντιν Ντζέκο (Μάν. Σίτι)

Γιακούμπου Αγιεγκμπένι (Μπλάκμπερν)



9 γκολ

Ντάνιελ Στάριντζ (Τσέλσι)

Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ (Τότεναμ)



8 γκολ

Μάριο Μπαλοτέλι (Σίτι)



7 γκολ

Γκραντ Χολτ (Νόριτς)

Γκάρεθ Μπέιλ (Τότεναμ)

Ίβαν Κλάσνιτς (Μπόλτον)

Φρανκ Λάμπαρντ (Τσέλσι)

Χέινταρ Χέλγκουσον (ΚΠΡ)



Λίβερπουλ - Νιούκαστλ 3-1




Πηγή:  sport24.gr

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Ναρκωτικά, προσόψεις κινητών ακόμη και ΣΙΔΕΡΟΠΡΙΟΝΟ μέσα στα φρεάτια του κέντρου της Αθήνας!

Κοιτάξτε τι έκρυβαν τα φρεάτια της Αγίου Κωνσταντίνου...
- 'Ολα αυτά συμβαίνουν στην Αγίου Κωνσταντίνου απέναντι από το Εθνικό Θέατρο
- Τα βρήκαν κάτοικοι που καθάριζαν την περιοχή
- Αλωνίζουν οι κακοποιοί στο κέντρο της Αθήνας
- Αδιαφορεί η ΕΛ.ΑΣ καταγγέλουν στο Νewsit οι κάτοικοι

Μετά από καταγγελία των κατοίκων της περιοχής του Αγίου Κωνσταντίνου στην καρδιά της Αθήνας, ο φακός του Νewsit
κατέγραψε εικόνες που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί δυστυχώς όμως είναι πέρα για πέρα αληθινές!



Κοιτάξτε τι έκρυβαν τα φρεάτια της Αγίου Κωνσταντίνου...
Μέσα στα φρεάτια της κακοφωτισμένης πλατείας του Αγίου Κωνσταντίνου ακριβώς απέναντι από το φωταγωγημένο Εθνικό Θέατρο που χθες το βράδυ ήταν γεμάτο από κόσμο, οι κάτοικοι εντόπισαν κούτες με προσόψεις κινητών τηλεφώνων, φορτιστές, ένα σιδεροπρίονο επιμελώς κρυμμένο, σλίπινγκ - μπανγκ και κάτω απ όλα αυτά μέσα σε σελοφάν μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών.



Και όλα αυτά σε απόσταση αναπνοής από το Εθνικό Θέατρο που χθες βράδυ ήταν γεμάτο κόσμο



Απ΄όλα είχαν μέσα τα φρεάτια...ναρκωτικά...


...προσόψεις κινητών...



...ακόμη και σιδεροπρίονο!
Οι κάτοικοι βρήκαν τα κλοπιμαία και τα ναρκωτικά την ώρα που επιχειρούσαν να καθαρίσουν τα φρεάτια και λένε πως η ΕΛ.ΑΣ ξέρει πολύ καλά τι συμβαίνει στην περιοχή τους όμως δεν επεμβαίνουν και η κατάσταση έχει φτάσει πια στο απροχώρητο.


Ξεπερνά κάθε φαντασία αυτό που συμβαίνει στο κέντρο της Αθήνας
Η νεαρή Κατερίνα κάτοικος της περιοχής, δεν κρύβει την οργή της για τα όσα συμβαίνουν.
Μίλησε στο Νewsit δίχως να δείξει το πρόσωπο της καθώς φοβάται τα αντίποινα από τους εμπόρους ναρκωτικών.
Οπως μας είπε "αυτά είναι καθημερινό φαινόμενο, η διακίνηση ναρκωτικών γίνεται όλες τις ώρες της ημέρας. Η αστυνομία ξέρει το πρόβλημα, είναι παρούσα αλλά κανείς δεν ασχολείται για να λυθεί, είναι αδιάφοροι όλοι".

Το «Πρόσωπο της χρονιάς»

Μετά το αμερικανικό περιοδικό «Time», το οποίο ανακήρυξε τον ανώνυμο διαδηλωτή «πρόσωπο της χρονιάς» που φεύγει, ήρθαν χθες και οι βρετανικοί «Times» να αποδώσουν τον τίτλο του «προσώπου της χρονιάς» ακριβώς σε εκείνον τον άνθρωπο ο οποίος ενέπνευσε με τη θυσία του όλους τους ανώνυμους διαδηλωτές.
Ο τυνήσιος Μοχάμεντ Μπουαζίζι, η αυτοπυρπόληση του οποίου άναψε τη φωτιά της Αραβικής Ανοιξης


Μετά το αμερικανικό περιοδικό «Time», το οποίο ανακήρυξε τον ανώνυμο διαδηλωτή «πρόσωπο της χρονιάς» που φεύγει, ήρθαν χθες και οι βρετανικοί «Times» να αποδώσουν τον τίτλο του «προσώπου της χρονιάς» ακριβώς σε εκείνον τον άνθρωπο ο οποίος ενέπνευσε με τη θυσία του όλους τους ανώνυμους διαδηλωτές. Ο λόγος για τον Μοχάμεντ Μπουαζίζι, για τον 26χρονο Τυνήσιο πλανόδιο οπωροπώλη ο οποίος αυτοπυρπολήθηκε διαμαρτυρόμενος για την κακοποίηση που είχε υποστεί στα χέρια της αστυνομίας (η οποία νωρίτερα του είχε κατασχέσει τη λιγοστή πραμάτεια του) και υπέκυψε στα τραύματά του στις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου, ξεσηκώνοντας ένα κύμα εξεγέρσεων, το οποίο έμελλε στην πορεία να ανατρέψει δικτάτορες και να εξελιχθεί στη γνωστή σε όλους Αραβική Ανοιξη.

«Οι ''Times'' ονομάζουν τον Μπουαζίζι ''Πρόσωπο για το 2011''» τονίζει η βρετανική εφημερίδα, σύμφωνα με την οποία «ο Μπουαζίζι δεν ήταν επαναστάτης, αλλά η μοναχική διαμαρτυρία του αποτέλεσε τον καταλύτη για ένα κύμα εξεγέρσεων που άλλαξε τη Μέση Ανατολή».
ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Πρωτοχρονιά με καύσωνα στην Αυστραλία

Σε πολλές περιοχές στην Αυστραλία, το θερμόμετρο θα φθάσει τους 45 βαθμούς ενώ στη Μελβούρνη τους 36 βαθμούς σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία παρά τη χαλαζοθύελλα που έπληξε ανήμερα των Χριστουγέννων τη Μελβούρνη και αποτέλεσε την όγδοη μεγαλύτερη καταστροφή της Αυστραλίας για το 2011, με πρώτη τις πλημμύρες του Κουίνσλαντ στις αρχές του έτους.
Συγκεκριμένα περισσότερες από 15.000 αιτήσεις έχουν ήδη υποβληθεί στις ασφαλιστικές εταιρείες σχετικά με αποζημιώσεις σπιτιών, αυτοκινήτων και επιχειρήσεων από τις ζημιές που προκάλεσε το χαλάζι που σε πολλές περιπτώσεις είχε το μέγεθος μπάλας του γκολφ.

Λόγω μάλιστα των φυσικών καταστροφών που έπληξαν φέτος την Αυστραλία οι ασφαλιστικές εταιρείες είχαν ζημιές 4.5 δισεκατομμύρια δολάρια. Η χαλαζοθύελλα των Χριστουγέννων προκάλεσε ζημιές εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων στη Μελβούρνη.

Ειδικά το χαλάζι κατέστρεψε πάνω από 6.000 αυτοκίνητα. Στο μεταξύ η Αυστραλία ετοιμάζεται να υποδεχθεί το νέο έτος με καύσωνα.

Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες οι δήμαρχοι της Μελβούρνης και του Σύδνεϋ λένε ότι η υποδοχή του νέου έτους θα γίνει , όπως κάθε χρόνο, με εντυπωσιακά πυροτεχνήματα.

Πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι αναμένεται να υποδεχθούν το νέο έτος στο λιμάνι του Σύδνεϋ και τουλάχιστον 500.000 στο κέντρο της Μελβούρνης.
ΠΗΓΗ: newsbomb.gr

Raspberry Pi: Υπολογιστής με τιμή... 19 ευρώ από το 2012

Μικροσκοπικός υπολογιστής, σε... "μικροσκοπική" τιμή. Ο λόγος για τον Raspberry Pi, έναν υπολογιστή που θα διατεθεί στην αγορά από το νέο έτος (αυτή τη στιγμή γίνονται οι τελικές δοκιμές του) με χρηματοδότηση από το Εργαστήριο Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ. 

Ο υπολογιστής - μεγέθους πιστωτικής κάρτας και με τιμή μόλις... 19 ευρώ- βασίζεται σε εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος Linux. Ο υπολογιστής των 19 ευρώ, θα είναι διαθέσιμος μόνο σε μορφή πλακέτας.

Οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να συνδέσουν πληκτρολόγιο ή ποντίκι με συμβατική ή ασύρματη σύνδεση μέσω της θύρας USB 2.0.Θα κυκλοφορήσει στις αρχές του έτους σε δύο μοντέλα:

Raspberry Pi μοντέλο Α με 128 ΜΒ RAM χωρίς θύρα Ethernet
Raspberry Pi μοντέλο B με 256 MB RAM με θύρα Ethernet

Ο φτηνός υπολογιστής εκτιμάται ότι θαγίνει περιζήτητος στην αγορά της πληροφορικής. Εκατομμύρια μαθητές αναμένεται να επωφεληθούν από τον Raspberry Pi, ειδικά στις χώρες που μαστίζονται από την οικονομική κρίση.

Ο υπολογιστής των 19 ευρώ περιλαμβάνει:
Επεξεργαστή ARM11 στα 700 MHz
Μνήμη 128 ΜΒ SD RAM
Ανάλυση 1080p, H264 αναπαραγωγή
Έξοδοι Composite και HDMI
Θύρα USB 3.0
Κάρτες SD/MMC/SDIO
Θύρα I/O γενικής χρήσης
Λειτουργικό Linux Fedora, Debian, Ubuntu

Πηγή: skai.gr

Το Google+, διαθέτει πλέον έως και 62 εκατ. χρήστες, προσθέτοντας 625.000 την ημέρα (έκθεση)

Ο Paul Allen, ένας παρατηρητής του Google+, του οποίου οι εκτιμήσεις για το κοινωνικό δίκτυο, έχουν αποδειχθεί ακριβείς στο παρελθόν, ισχυρίζεται ότι η ιστοσελίδα έχει πλέον κάπου στα 62 εκατομμύρια χρήστες, ενώ προσθέτονται καθημερινά κάπου στους 625.000 χρήστες. Ο ίδιος, υποστηρίζει ότι η εν λόγω αύξηση των νούμερων οφείλεται σε μία πληθώρα αιτιών όπως τα διαφημιστικά, η συμμετοχή επωνύμων, οι εγγραφές από τα Android τηλέφωνα κτλ.

Ο Allen, ιδρυτής της Ancestry.com, χρησιμοποιεί μια ασυνήθιστη προσέγγιση για να καταλήξει στις εκτιμήσεις του: Ο ίδιος και το επιτελείο του τρέχουν μια σειρά αναζητήσεων σχετικά με τα επώνυμα των χρηστών, τα οποία και παρακολουθούν από τον Ιούλιο και στη συνέχεια υπολογίζουν το μέγεθος του δικτύου.

Με το ρυθμό αυτό, ο Allen γράφει στον λογαριασμό του στο G+, πως το δίκτυο είναι πιθανό να φτάσει τους 100 εκατ. χρήστες μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου του 2012 και τους 200 εκατομμύρια χρήστες μέχρι τις 3 Αυγούστου. Με αυτή τη δυναμική, είναι πιθανό να δούμε τους χρήστες του, τελικά να φθάνουν τους 300 εκατομμύρια.

Στα νούμερα που υποδεικνύει ο παρατηρητής, ωστόσο, δεν αναφέρονται το ποσοστό αυτών που αποτελούν και τους ενεργούς χρήστες. Το Experian Hitwise, διαπίστωσε ότι και αυτό το ποσοστό αυξάνεται, αποτελώντας όμως, μόνο ένα μικρό μέρος της βάσης του G+. To Hitwise ανακάλυψε πως οι συνολικές επισκέψεις στο δίκτυο έφτασαν τα 9,4 εκατομμύρια την εβδομάδα που έκλεισε στις 17 Δεκεμβρίου.

Αριθμός που υποδηλώνει, μία ξεκάθαρη αύξηση από την αντίστοιχη εβδομάδα του Νοεμβρίου, που κυμαινόταν στις 7,2 εκατ. επισκέψεις, αλλά ακόμα χαμηλότερη από εκείνη στις 24 Σεπτεμβρίου που είχε δει 15 εκατομμύρια και ήταν η εβδομάδα που είχε ανοίξει τις πύλες του για το ευρύ κοινό.

Η τελευταία επίσημη ανακοίνωση για το G+, ήρθε από τα χείλη του CEO, Larry Page, ο οποίος είχε αναφέρει ότι τα άτομα που ήταν συνδεδεμένα άγγιξαν τα 40 εκατομμύρια μέλη.
 ΠΗΓΗ: proho.gr

Καρδίτσα: Έπιασαν 16χρονους με ναρκωτικά σε... παιδικό σταθμό!

Οι αστυνομικοί βρήκαν πάνω στους ανήλικους μια συσκευασία με χασίς, βάρους 10,4 γραμμάριων.

Αυτό που σοκάρει βέβαια, δεν είναι μόνο το νεαρό της ηλικίας τους...

Τρόμο έχει προκαλέσει στους γονείς, το γεγονός ότι οι δύο δεκαεξάχρονοι έκαναν ό,τι έκαναν μέρα μεσημέρι, στο προαύλιο του παιδικού σταθμού!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι ανήλικοι συνελήφθησαν αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας ενώ το χασίς κατασχέθηκε.

Πηγή : newsit.gr/

Η υπέρτατη θυσία: Δεν έκανε χημιοθεραπεία για να γεννήσει υγιές μωρό!

Είναι η ιστορία της Τζένι Λέϊκ η οποία είπε όχι στην χημιοθεραπεία για να γεννηθεί το μωράκι της υγιές και χωρίς κανένα πρόβλημα. Εκείνη, άφησε την τελευταία της πνοή 12 ημέρες αργότερα...

Η Τζένι Λέϊκ έφυγε ένα μήνα πριν κλείσει τα 18 της χρόνια. Είχε χτυπηθεί από καρκίνο στον εγκέφαλο και την σπονδυλική της στήλη. Λίγο πριν γίνουν οι διαγνώσεις έμαθε ότι είναι έγκυος.

Όταν οι γιατροί της είπαν ότι η χημιοθεραπεία ήταν η μόνη λύση τους ρώτησε για τις παρενέργειες στο μωρό. Και εκείνοι της είπαν ότι θα είναι μεγάλες. Μπορεί και ανεπανόρθωτες.

Δεν το σκέφτηκε δεύτερη φορά. "Μπορεί εγώ να μην τα καταφέρω", είπε στους γονείς της, "αλλά θέλω το μωρό μου να γεννηθεί υγιές."

Προς το τέλος και ενώ η Τζένι έμπαινε στις μέρες της, έγινε η εισαγωγή της στο νοσοκομείο. Στις 09/11 γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι.

Οι δυνάμεις της πλέον την είχαν εγκαταλείψει. Ξαπλωμένη στο κρεβάτι ζήτησε από τη νοσοκόμα να σκύψει προς το μέρος της. Και της ψιθύρισε στ' αυτί:

"Εγώ το χρέος μου το έκανα. Νιώθω καλά με τον εαυτό μου. Το παιδί μου θα έχει την καλύτερη τύχη", και ξεψύχησε.

Τώρα ο μικρός Τσάντ - Μαϊκλ μεγαλώνει στην αγκαλιά της γιαγιάς του, της μητέρας της Τζένι, η οποία έφερε 8 παιδιά στον κόσμο και έχασε το μικρότερό της. Κι όμως κάθε φορά που την ρωτούν για την δραματική αυτή ιστορία εκείνη επιμένει να λέει ότι δεν πρόκειται για δραματική ιστορία, αλλά για την υπέρτατη θυσία ενός ανθρώπου για το σπλάχνο του.

Πηγή : newsit.gr/

Track of the day: In Flames - Metaphor

Απογοήτευση για τους παρατηρητές του Αραβικού Συνδέσμου

Εντονη οργή και απογοήτευση με την επίσκεψη των παρατηρητών του Αραβικού Συνδέσμου νιώθουν οι κάτοικοι της πόλης Χομς.
«Τίποτα το τρομακτικό» δεν είδαν κατά την πρώτη τους επίσκεψη, δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας παρατηρητών, ενώ το Παρίσι απάντησε ότι το σύντομο χρονικό διάστημα παραμονής της αποστολής κατέστησε αδύνατη την «αποτίμηση της πραγματικής κατάστασης». «Οι παρατηρητές του θα πρέπει να επιστρέψουν χωρίς καθυστέρηση σε αυτή τη μαρτυρική πόλη, να κυκλοφορήσουν εκεί παντού ελεύθερα και να έχουν όλες τις απαραίτητες επαφές με τον πληθυσμό», δήλωσε ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών, Μπερνάν Βαλερό.

Χθες οι κάτοικοι της συνοικίας Μπάμπα Αμρ αρνήθηκαν την είσοδο των παρατηρητών, επειδή συνοδεύονταν από αξιωματικό του συριακού στρατού. «Νιώθαμε ότι μιλάμε στο κενό, είχαμε εναποθέσει τις ελπίδες μας στον Αραβικό Σύνδεσμο», δήλωσε κάτοικος της πόλης, ενώ ένας άλλος διαμαρτυρήθηκε ότι «οι παρατηρητές δεν δείχνουν να κατανοούν πώς λειτουργεί το καθεστώς, δεν νοιάζονται για τον θάνατο».

Εντωμεταξύ η συριακή τηλεόραση μετέδωσε χθες ότι απελευθερώθηκαν 755 κρατούμενοι «που εμπλέκονταν στις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία και δεν είχαν λερώσει τα χέρια τους με αίμα», λίγο μετά την καταγγελία του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ότι κρατούμενοι μεταφέρονται εκτός της δικαιοδοσίας των παρατηρητών σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Μιανμάρ: Τουλάχιστον 17 νεκροί από εκρήξεις σε συγκρότημα αποθηκών

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 85 τραυματίστηκαν από φωτιά που προκάλεσε σειρά χημικών εκρήξεων σε συγκρότημα αποθηκών στη Ρανγκούν της Μιανμάρ, όπως ανακοίνωσε αξιωματούχος διευκρινίζοντας ότι δεν πρόκειται για έκρηξη βόμβας.

Είκοσι λεπτά μετά την άφιξη των οχημάτων της πυροσβεστικής, σημειώθηκαν τέσσερις ισχυρές εκρήξεις σε παρακείμενες αποθήκες, προκαλώντας το θάνατο κατοίκων της περιοχής και πέντε πυροσβεστών.

Η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα σε 41 αποθήκες στις οποίες φυλάσσονταν πρώτες ύλες για την παρασκευή φαρμάκων. Μερικές από τις αποθήκες καταστράφηκαν ολοσχερώς και άλλες υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 02:00 τοπική ώρα (21:00 ώρα Ελλάδος χθες) στη συνοικία Μινγκλάρ Ταούνγκ Νιούντ, στην ανατολική πλευρά της πόλης, περιοχή όπου υπάρχουν πολλές κρατικές αποθήκες και εκατοντάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους.
ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Wikileaks-Παπανδρέου προς ΗΠΑ: «Νιώθω πολύ κοντά σας, κάντε με μεσολαβητή σας»!


Τραγική για έλληνα πολίτη, πόσο μάλλον πρωθυπουργό, είναι η σημερινή αποκάλυψη της wikileaks για συνάντηση του ΓΑΠ με τον γερουσιαστή Durbin, τον Γιαννούλα και τον Σπέκχαρντ. Το τι τους είπε δεν περιγράφεται!!

Παραβλέπουμε ότι στη συνάντηση που έγινε τον Φεβρουάριο του 2009 σε ερώτηση του Γιαννούλα τι σκέφτεται να κάνει με το διογκούμενο χρέος, του λέει ότι η χώρα χρειάζεται μια νέα κυβέρνηση που να μπορεί να πάρει δύσκολες αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν…

Παραβλέπουμε ότι παραδέχεται ότι η κρίση είναι τόσο εξωγενής όσο και ενδογενής ενώ δημόσια έλεγε ότι η κρίση είναι ελληνική… και τα παραβλέπουμε όλα γιατί η συνομιλία περιέχει δύο βόμβες που ως συνήθως θα θαφτούν από τα ελληνικά ΜΜΕ:

Ο Παπανδρέου γλύφει πατόκορφα τον Αμερικάνο Γερουσιαστή και του λέει ότι νιώθει πάρα πολύ κοντά στις ΗΠΑ, ενώ του θυμίζει τόσο ότι γεννήθηκε όσο και ότι σπούδασε εκεί!! Στη συνέχεια λέει ότι οι ΗΠΑ είναι η μόνη δύναμη στον κόσμο που μπορεί να προωθήσει τις δημοκρατικές αξίες δίνοντας ουσιαστικά πράσινο φως για επεμβάσεις σε στυλ Λιβύη… Τέλος δεν ξεχνά να τους θυμίσει ότι η Ελλάδα είναι μια «μικρή χώρα… που μπορεί όμως να συμβάλει σε επίλυση προβλημάτων… ηγέτης να σου πετύχει…

Αφού τους λέει ότι σαν Πρόεδρος της ΣοσιαλΗστικής Διεθνούς βοήθησε τους πρώην κομμουνιστές του ανατολικού μπλόκ να καμουφλαριστούν σαν δημοκράτες και κατάφερε να κάνει τους Ισραηλινούν και τους Παλαιστίνιους να συνομιλήσουν… τους σκάει το μεγάλο παραμύθι που μοιάζει σαν αγγελία για δουλειά: Είμαι διατεθειμένος αν θέλετε να μεσολαβήσω μεταξύ των ΗΠΑ και διαφόρων ηγετών στον κόσμο με τους οποίους έχετε προβλήματα!!!
Και αυτός ο άνθρωπος είναι Πρωθυπουργός της Ελλάδας…
Εννοείται ότι τους φλόμωσε στις παπαριές «η Ελλάδα μπορεί να καλύψει όλη την ενέργειά της με τον άνεμο» η «μπορούμε να φτιάξουμε ανεμόμυλους που θα δένουν και με το τοπίο» κ.λπ παπαριές για πράσινη ανάπτυξη.

Τέλος αυτονόητο θεωρείται ότι τους έλεγε «μπορούμε να δουλέψουμε μαζί σας» και σαν καλός «Έλληνας» τα έχωσε στη Μέρκελ που δεν γυρνάει να μοιράζει ακάλυπτες επιταγές σε όσους χρωστάνε λεφτά…

Πηγή: exomatiakaivlepo.blogspot.com

Πήγε να του κάψει το περίπτερο μετά από λογομαχία

Μια λογομαχία που είχαν νωρίτερα φαίνεται πως είναι η αιτία για την οποία ένας 46χρονος πήγε να κάψει το περίπτερο συμπολίτη του χθες τα ξημερώματα στη Λάρισα.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρονται τα παρακάτω: «Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στη Λάρισα, από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, ένας 46χρονος για εμπρησμό. Μετά από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας προέκυψε ότι ο 46χρονος κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της 27-12-2011 έβαλε φωτιά σε τέντα περιπτέρου στη Λάρισα, προκαλώντας ζημιές που ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των 2000 ευρώ.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας».

Σύμφωνα με πληροφορίες το περιστατικό πιθανότατα αποδίδεται σε αντίδραση του 46χρονου μετά από διαπληκτισμό με τον ιδιοκτήτη του περιπτέρου και την λογομαχία που ακολούθησε.

Πηγή:thessalianews

Απίστευτη φάρσα με σαμπουάν!


Tηλεσκόπια της NASA εντοπίζουν σπάνιο μακρινό γαλαξία

Ερευνητές χρησιμοποιώντας τα τηλεσκόπια της NASA Spitzer και Hubble, ανακάλυψαν έναν γαλαξία υπέρλαμπρο γαλαξία στα πέρατα του σύμπαντος. Ο γαλαξίας, ο οποίος επισημαίνεται ως GN-108036, φαίνεται να γεννά αστέρια με «ανησυχητικό» ρυθμό.

Χρησιμοποιώντας δεδομένα από τα τηλεσκόπια Spitzer και Hubble, εκτιμάται πως γαλαξίας «παράγει» 100 ήλιους ανά έτος, ισοδύναμους του δικού μας. Τριάντα φορές περισσότερους από όσους δημιουργεί, δηλαδή, ο δικός μας Γαλαξίας. Παρατηρώντας τον γαλαξία είναι σαν βλέπουμε πίσω στο χρόνο, μιας και πιστεύεται ότι εμφανίστηκε περίπου 750 χρόνια μετά το θεωρητικό «Big Bang».

Η διεθνής ομάδα αστρονόμων, με επικεφαλής τον Masami Ouchi του Πανεπιστημίου του Τόκιο, στην Ιαπωνία ήταν η πρώτη που αναγνώρισε τον γαλαξία. Αρχικά χρησιμοποίησε το τηλεσκόπιο Subaru στο Mauna Kea στη Χαβάη και στη συνέχεια επαλήθευσε την απόσταση χρησιμοποιώντας το WM Keck Observatory, το οποίο βρίσκεται και αυτό στο Mauna Keα. Ωστόσο, οι υπέρυθρες αναγνώσεις από τα Spitzer και Hubble ήταν ζωτικής σημασίας για τον καθορισμό των σχηματισμών αστέρων στον γαλαξία, ο οποίος φαίνεται να βρίσκεται περίπου 12.9 δισεκατομμύρια έτη φωτός μακριά.

Οι αστρονόμοι χρησιμοποιούν μια μέτρηση που ονομάζεται «ερυθρή μετατόπιση» για τον υπολογισμό της απόστασης των άστρων. Καθώς το φως ταξιδεύει σε υπερβολικά μεγάλες αποστάσεις τα μήκη κύματος «τεντώνονται», με αποτέλεσμα να γίνονται «κόκκινα», λόγω της διαστολής του σύμπαντος. Αντικείμενα με μία μεγαλύτερη «ερυθρή μετατόπιση», σημαίνει επομέωνς πως βρίσκονται πιο μακριά και πιο πίσω στο χρόνο. Ο GN-108036 χαρακτηρίζεται από μια ερυθρή μετατόπιση του 7.2. Για να εξηγήσουμε τι ακριβώς αυτό σημαίνει, αρκεί να αναφέρουμε ότι ελάχιστοι γαλαξίες έχουν βρεθεί με μετατόπιση κοντά στο 7, ενώ μόλις δύο έχουν επιβεβαιωθεί ότι βρίσκονται με μεγαλύτερη του GN-108036. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι είναι σαν να κοιτούμε μια κοσμική κάψουλα του χρόνου.

Τι είναι όμως αυτό που κάνει την συγκεκριμένη ανακάλυψη τόσο εντυπωσιακή; Το ότι ένας τόσο μικρός γαλαξίας παράγει τόσους πολλούς αστέρες. Οι γαλαξίες που σχηματίστηκαν στις αρχές του σύμπαντος, δεν είχαν καταφέρει να συγκεντρώσει τόσο μεγάλη μεγάλη μάζα όπως οι μεταγενέστεροι σαν τον δικό μας. Ο GN-108036 ήταν πιθανώς ένας παίκτης σε μια εποχή που ονομάζεται «σκοτεινά χρόνια» του σύμπαντος.

Μια εποχή λίγο μετά το «Big Bang», όπου μια παχιά «ομίχλη» υδρογόνου διαπερνούσε το σύμπαν. Καθώς γαλαξίες, όπως ο GN-108036 άρχισαν να σχηματίζονται, κατέστησαν την ουσία αυτή διαφανή. «Αυτός ήταν, συνεπώς, ένας πιθανός πρόγονος των μαζικών και εξελιγμένων γαλαξιών του σήμερα», δήλωσε ο Bahram Mobasher, μέλος της ομάδας από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Riverside.
ΠΗΓΗ: proho.gr

Δείτε πως θα λειτουργούν τα Μέσα το Σάββατο 31/12!

Για το Σάββατο 31/12/2011,
ΔΕΝ έχουν αποφασιστεί στάσεις εργασίας στα ΜΜΜ Αθηνών.

Tα τελευταία δρομολόγια, λόγω Πρωτοχρονιάς, θα έχουν ως εξής:


Λεωφορεία (ΕΘΕΛ)
Θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 22:00.
Kανονικά θα εκτελούνται τα δρομολόγια του Αεροδρομίου.


Τρόλεϊ (ΗΛΠΑΠ)
Θα αρχίσουν να αποσύρονται σταδιακά από τις 22:00.


Ηλεκτρικός (ΗΣΑΠ)
Από Πειραιά προς Κηφισιά στις 22.20
Από Ομόνοια προς Κηφισιά στις 22.39
Από Κηφισιά προς Πειραιά στις 22.20
Από Ομόνοια προς Πειραιά στις 22.52

Μετρό (ΑΜΕΛ)
Από Αγιο Αντώνιο προς Άγιο Δημήτριο, στις 22.45
Από Αγιο Δημήτριο προς Άγιο Αντώνιο, στις 22.45
Από Αιγάλεω προς Δουκίσσης Πλακεντίας, στις 22.47
Από Αιγάλεω προς Αεροδρόμιο, στις 21.25
Από Δουκίσσης Πλακεντίας προς Αιγάλεω στις 22.37
Από Αεροδρόμιο προς Αιγάλεω 22.03

Τραμ (TRAM SA)
Από Βούλα προς Σύνταγμα, στις 21.24
Από ΣΕΦ προς Σύνταγμα στις 21.25
Από Σύνταγμα προς Βούλα στις 21.40
Από Σύνταγμα προς ΣΕΦ στις 21.52
Από Βούλα προς ΣΕΦ στις 22.05
Από ΣΕΦ προς Βούλα στις 22.06

 
Προαστιακός (ΤΡΑΙΝΟΣΕ)
Αναστέλλονται τα παρακάτω δρομολόγια:



Διαδρομή Αεροδρόμιο – Κιάτο – Αεροδρόμιο
Αμαξοστοιχία 4434, με ώρα αναχώρησης 22:44 από Αεροδρόμιο
Αμαξοστοιχία 4435, με ώρα αναχώρησης 22:25 από Κιάτο

Διαδρομή Αεροδρόμιο – Άνω Λιόσια -Αεροδρόμιο
Αμαξοστοιχία 4268, με ώρα αναχώρησης 22:26 από Αεροδρόμιο
Αμαξοστοιχία 4269, με ώρα αναχώρησης 23:02 από Άνω Λιόσια
Αμαξοστοιχία 4270, με ώρα αναχώρησης 23:11 από Αεροδρόμιο
Αμαξοστοιχία 4271, με ώρα αναχώρησης 23:47 από Άνω Λιόσια

Διαδρομή Πειραιάς – Άνω Λιόσια – Πειραιάς
Αμαξοστοιχία 4334, με ώρα αναχώρησης 22:40 από Πειραιά
Αμαξοστοιχία 4335, με ώρα αναχώρησης 23:31 από Άνω Λιόσια


Τα υπόλοιπα ΜΜΜ (αεροπλάνα, πλοία) και τα ταξί πρόκειται να λειτουργήσουν κανονικά.

Άφησε και... κάτι στην φαντασία μας η Coco

Μια ακόμα αποκαλυπτική εμφάνιση της συζύγου του Ice T
Η σύζυγος του ράπερ Ice T, Coco, βρίσκει πάντα αφορμή για να μείνει με τα άκρως απαραίτητα και να αναδείξει τις πλούσιες καμπύλες της.

Η Coco εκμεταλλεύτηκε λοιπόν τις διακοπές των Χριστουγέννων για να ποζάρει σε διάφορες αποκαλυπτικές πόζες, μαζί με μια φίλη σε διακοπές στη Χαβάη.

Η 33χρονη, φορώντας ένα μαγιό που άφηνε πολύ λίγα στην φαντασία, πόσταρε τις φωτογραφίες αυτές στο WhoSay λογαριασμό της. Καλοπερνάει ο Ice T…





Πηγή:newsbeast.gr

«Ο Εφραίμ είναι άτομο με ροπή στην εγκληματική δράση»

«Ως άτομο με ροπή στην εγκληματική δράση που είναι στοιχείο της προσωπικότητας του και ενεργεί επιτήδεια και μεθοδευμένα» περιγράφουν οι τρεις δικαστές του Συμβουλίου Εφετών τον ηγούμενο Εφραίμ στο βούλευμα με το οποίο διατάσσουν την προφυλάκιση του. 

Ο κατηγορούμενος, λένε χαρακτηριστικά ήταν ο «ιθύνουν νους και εμπνευστής» του σκανδάλου και «υπάρχει κίνδυνος να εκμεταλλευθεί πάλι την ιδιότητα του αυτή για την διάπραξη και άλλων πράξεων συναφών με αυτές που του αποδίδει το κατηγορητήριο. Είναι πιθανό να διαπράξει και άλλα εγκλήματα, εφόσον συνεχίζεται η αντιδικία με τοι δημόσιο για τις αμφισβητούμενες εκτάσεις, λαμβανόμενες υπόψιν και της εξαιρετικής δεινότητας που επέδειξε στην μεθόδευση των επίδικων εγκλημάτων και της ικανότητας επιτηδευμένης πειθούς , σε πλήθος ετερόκλητων δημοσίων προσώπων διαφορετικών αρμοδιοτήτων».

Δεν φαίνονται να πείθονται οι τρεις δικαστές, Ευγενία Κακκαβά (Πρόεδρος ) Θεόδωρος Σπηλιάδης και Κωνσταντίνα Αλεβιζοπουλου για τη μέχρι σήμερα καλή συμπεριφορά του. Εκτιμάνε ότι «δεν είναι αποτέλεσμα της ελεύθερης βούλησής του αλλά της αναμενόμενης δικαστικής κρίσης ενόψει της εμφάνισης του ενόψει της εμφάνισης του ενώπιον της ανακρίτριας».

Σύμφωνα με το ομόφωνο βούλευμα ο αρχιμανδρίτης εκμεταλλεύθηκε το μοναχικό του σχήμα και την ιδιότητα του ως επικεφαλής της Μονής Βατοπαιδίου που είναι παγκόσμιας ακτινοβολίας για να προσεγγίσει και να ασκήσει επιρροή «σε πολιτικούς και κρατικούς παράγοντας σε καίριες θέσεις για την ευνοϊκή αντιμετώπιση των αιτημάτων του, που αφορούσαν τα ιδιοκτησιακά θέματα της Μονής». Με το τρόπο αυτό, υποστηρίζουν οι δικαστές, «έπεισε νομικούς συμβούλους του κράτους, να εκδώσουν ευνοϊκές υπέρ της κυριότητας της Μονής γνωμοδοτήσεις παρότι γνώριζε ότι δεν της ανήκαν συγκεκριμένα τμήματα, με σκοπό τον πορισμό περιουσιακού οφέλους σε βάρος του Δημοσίου. Έπεισε επίσης υφυπουργούς να εκδώσουν αποφάσεις εγκρίνοντας τις παραπάνω γνωμοδοτήσεις και να αποδεχθούν την μη προβολή δικαιωμάτων κυριότητας του ελληνικού Δημοσίου επί των εκτάσεων αυτών, αλλά και υπουργούς να εκδώσουν υπουργικές αποφάσεις για την ανταλλαγή της λίμνης».

Σύμφωνα με το βούλευμα, οι ενέργειες του κατηγορουμένου έγιναν σε διάστημα επτά ετών και δεν ταιριάζουν με το μοναχικό του σχήμα και την πνευματική του αποστολή. Οι δικαστές τέλος απορρίπτουν το επιχείρημα του ότι λόγω βλάβης της υγείας του πρέπει να υποβληθεί σε θεραπεία στην Ουκρανία διότι, όπως εκτιμάνε, μπορούσε να υποβληθεί σε αυτή τη θεραπεία στην Ελλάδα.

Πηγή: tovima.gr

Light αναψυκτικά: Μπορούν να σας παχύνουν;

Μέσα στις γιορτινές αυτές μέρες η κατανάλωση διάφορων ανθρακούχων ή αλκοολούχων ποτών είναι πολύ συχνή. Όσοι κάνουν δίαιτα, προτιμούν τα light αναψυκτικά όπως την Coca Cola Light. Εδώ έρχονται πολλοί και ισχυρίζονται ότι αυτά τα αναψυκτικά παχαίνουν. Είναι αυτό αλήθεια;

Με μια λέξη, όχι. Αν και το να πίνετε κάθε μέρα αναψυκτικά δεν είναι τόσο καλό για την υγεία σας, οι πιθανότητες να σαμποτάρουν την προσπάθειά σας για απώλεια βάρους είναι μικρή. Η κοινή παρερμηνεία σχετικά με το ρόλο των αναψυκτικών διαίτης και ότι αυτά σχετίζονται με την αύξηση του σωματικού βάρους, προέρχεται από μια-δυο μελέτες που έλαβαν την προσοχή των μέσων ενημέρωσης. Μια τέτοια μελέτη εξέτασε περισσότερους από 6500 συμμετέχοντες και διαπίστωσε ότι αυτοί που έπιναν αναψυκτικά light είχαν 67% περισσότερες πιθανότητες να έχουν διαβήτη και το 37% περισσότερες πιθανότητες να έχουν μεταβολικό σύνδρομο. Επιπλέον, στοιχεία από τη μελέτη Framingham Heart Study, τη μεγαλύτερη μελέτη για την λειτουργία των καρδιακών παθήσεων στις ΗΠΑ, έδειξαν 56% αύξηση του μεταβολικού συνδρόμου, όταν οι άνθρωποι έπιναν ένα ή περισσότερα αναψυκτικά light κάθε ημέρα!

Υπάρχουν δύο κύριες σχολές σκέψης: Η πρώτη είναι ότι τα αναψυκτικά διαίτης μόνα τους δεν προκαλούν αύξηση του σωματικού βάρους, αλλά έχουν να κάνουν περισσότερο με τις ανθυγιεινές συνήθειες των αναψυκτικών διαίτης – το άθροισμα των οποίων οδηγεί σε αύξηση του σωματικού βάρους. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί. Η δεύτερη σχολή σκέψης είναι ότι οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες στα αναψυκτικά διαίτης σας προκαλούν να τρώτε περισσότερο και σαν συνέπεια έχει την αύξηση του σωματικού βάρους. Η έρευνα σε αυτόν τον τομέα είναι ασυνεπής στην καλύτερη περίπτωση.

Συνοψίζοντας, είναι καλύτερο να πίνετε ένα ποτό υψηλής θερμιδικής αξίας, αλλά να περιορίζετε την κατανάλωση του. Αν κάνετε τα υπόλοιπα με τη διατροφή σας και την άσκηση σας σωστά, θα χάσετε βάρος. Η περιστασιακή κατανάλωση αναψυκτικών διαίτης δεν θα σας εμποδίσει από την επίτευξη των στόχων σας και από το σώμα που πάντα θα θέλατε.
ΠΗΓΗ: e-diet.gr

«Λουκέτο» στις εφορίες την Πέμπτη και την Παρασκευή

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση των εφοριακών με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο την Τετάρτη. Αφού εξετάστηκαν όλα τα θεσμικά αιτήματα των εφοριακών, οι ίδιοι διεμήνυσαν ότι θα προχωρήσουν κανονικά στην απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης και της Παρασκευής, όπως είχε εξαγγελθεί. «Ενωμένοι συνεχίζουμε τον αγώνα μας, με διάθεση διάλογου με οποίον τον επιθυμεί και αποφασιστικότητα απέναντι στις απειλές και τις πιέσεις κάθε μορφής» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Αυτή την ώρα εφοριακοί έχουν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος τους ενημέρωσε ότι το υπουργείο Οικονομικών θα κινηθεί ώστε να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των εφοριακών.



Οι εφοριακοί εξέδωσαν ανακοίνωση, στην οποία αναφέρουν: «Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση της ΠΟΕ-ΔΟΥ με την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών (Ε. Βενιζέλος- Π. Οικονόμου - Γ. Καπελέρης). Στη συνάντηση κατατέθηκαν από την ΠΟΕ - ΔΟΥ και προφορικά (έχει προηγηθεί η αποστολή σχετικών κειμένων) τα αιτήματα του κλάδου, που τον οδήγησαν σε απεργία στις 29 και 30 Δεκεμβρίου. » Δυστυχώς αντί για απαντήσεις και συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τα προβλήματά μας, εισπράξαμε γενικότητες. Ενωμένοι συνεχίζουμε τον αγώνα μας, με διάθεση διάλογου με οποίον τον επιθυμεί και αποφασιστικότητα απέναντι στις απειλές και τις πιέσεις κάθε μορφής».



Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών αναφέρεται: «O αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού κ. Παντελή Οικονόμου και του γγ Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων κ. Γιάννη Καπελέρη, συναντήθηκε με την Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις ΔΟΥ. » Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας έθεσαν στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών μία σειρά από ζητήματα, με κορυφαίο την ανάγκη αποκατάστασης του ηθικού κύρους των στελεχών του ΥπΟικ και ο κ. Βενιζέλος τόνισε -για μία ακόμη φορά- ότι η ελληνική κοινωνία θέλει πάντα να διαχωρίζει την ήρα από το στάρι, τιμά την μεγάλη πλειοψηφία των υπαλλήλων που ασκεί ευόρκως τα καθήκοντά της, αλλά θέλει να εντοπίζονται, να εξατομικεύονται και να τιμωρούνται οι περιπτώσεις των συγκεκριμένων υπαλλήλων οι οποίοι παραβιάζουν το καθήκον τους και ταλαιπωρούν τους πολίτες και ζήτησε από την Ομοσπονδία να βοηθήσει με συγκεκριμένες προτάσεις προς την κατεύθυνση αυτή.

» Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε την απόφασή του να διεξαχθούν έκτακτοι έλεγχοι των φορολογικών δηλώσεων και του 'πόθεν έσχες' του προσωπικού του ΥΠΟΙΚ, οι οποίοι, σε συνδυασμό με την άρση του τραπεζικού απορρήτου, θα επιτρέψουν να διαμορφωθεί ένα καθαρό τοπίο που θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών και την εύρυθμη λειτουργία της φορολογικής διοίκησης, η οποία οφείλει να είναι ταγμένη στην εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων της χώρας.

» Επίσης, τέθηκαν ζητήματα που συνδέονται με μία σειρά από εργασιακά θέματα, όπως το κίνητρο επίτευξης δημοσιονομικών στόχων, τα έξοδα κίνησης, οι ρυθμίσεις δανείων μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, ζητήματα που αφορούν το ΤΕΑΔΥ αλλά και ζητήματα που αφορούν την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του ΥΠΟΙΚ, στο πλαίσιο της 'Εθνικής Στρατηγικής για την Αναδιοργάνωση της Φορολογικής Διοίκησης'.

» Ο κ. Βενιζέλος τόνισε στην Ομοσπονδία ότι ο διάλογος πρέπει να θεωρηθεί θεσμικός, οργανωμένος, ανοικτός, καλόπιστος και περιμένει να εξειδικευτούν οι θέσεις και να υποβληθούν συγκεκριμένες προτάσεις, το ταχύτερο δυνατόν.

» Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε επίσης από την Ομοσπονδία να μην πραγματοποιήσει την απεργία αυτή που έχει εξαγγείλει για τις 29 και 30 Δεκεμβρίου, η οποία εάν πραγματοποιηθεί τις δύο τελευταίες ημέρες του οικονομικού έτους προκαλεί δυσβάστακτη βλάβη στους δημοσιονομικούς στόχους, καθώς θα παρεμποδιστεί η δημοσιονομική βεβαίωση εσόδων, ζωτικής σημασίας για την Πολιτεία και τους πολίτες».
ΠΗΓΗ: tanea.gr

Απεργιακό «ποδαρικό» από τους φαρμακοποιούς

Σε πανελλαδική απεργία στις 2 και 3 Ιανουαρίου προχωρούν οι φαρμακοποιοί της χώρας, έπειτα από τις ανακοινώσεις των υπουργών Υγείας και Εργασίας για μείωση του ποσοστού κέρδους τους.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος εξήγγειλε 48ωρη απεργία και επαναβεβαίωσε την απόφαση για αναστολή πίστωσης σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία από την 1η Ιανουαρίου.

Οι φαρμακοποιοί ζητούν με την ανακοίνωσή τους να «σταματήσει ο διωγμός των φαρμακείων» και αναφέρουν ότι «δεν δίνεται συγκεκριμένη λύση στις πληρωμές των ασφαλιστικών ταμείων και δεν αντιμετωπίζεται η ασφυξία και η έλλειψη ρευστότητας των φαρμακείων».

Επίσης κατηγορούν το υπουργείο Υγείας ότι «ανακοινώνει μέτρα χωρίς διάλογο και συνεχίζει να υποβαθμίζει τη φαρμακευτική περίθαλψη», αλλά και ότι «τιμωρεί τους φαρμακοποιούς με μείωση του ποσοστού κέρδους στα ήδη πενιχρά εισοδήματά τους».
ΠΗΓΗ: tanea.gr

Ο καλύτερος τρόπος για να βελτιώσετε την υγεία σας

Καταναλώνετε αρκετές φυτικές ίνες, λέτε όχι στα τσιγάρα, περιορίζετε το αλκοόλ, πηγαίνετε στο γιατρό σας για τις ετήσιες εξετάσεις σας. Όλοι αυτοί είναι καλοί τρόποι για να έχετε μια μακρά, υγιή ζωή.

Όμως, σύμφωνα με τον Dr. Mike Evans, αναπληρωτή καθηγητή ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να φροντίσετε τον εαυτό σας είναι άλλο!

Το καλύτερο, λοιπόν, που έχετε να κάνετε είναι να κινείστε καθημερινά για μισή ώρα.

Και βέβαια, δεν εννοούμε να αρχίσετε να τρέχετε μαραθώνιο. Μόλις 30 λεπτά απλού περπατήματος είναι αρκετά, όταν πρόκειται για την υγεία σας. Έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις, για διαβήτη, απομακρύνει το άγχος, την αρθρίτιδα στα γόνατα, την κατάθλιψη, την άνοια, το Αλτσχάιμερ και γενικότερα τον πρόωρο θάνατο!
ΠΗΓΗ: e-diet.gr

H LG παρουσίασε τη νέα σειρά 3D γυαλιών που έχουν στόχο να δώσουν στιλ και όχι μόνο σε αυτόν που τα φοράει.

Η σειρά, περιλαμβάνει ελαφριά φθηνά γυαλιά, clip-ons με βάρος μόλις 5.5 γραμμάρια, καθώς και ένα ζευγάρι που σχεδιάστηκε από τον οίκο Alain Mikli και θα είναι διαθέσιμα στις αρχές του 2012.

Ο στόχος της εταιρίας με την νέα σειρά 3D γυαλιών είναι να τα μετατρέψει σε «μοντέρνα αξεσουάρ μόδας» ενώ αυτό που τα κάνει ακόμα πιο ελκυστικά στον χρήστη είναι η τιμή τους που θα είναι κατά πολύ χαμηλότερη από αυτή των γυαλιών με μπαταρίες πράγμα που θα βολέψει πολύ τις οικογένειες αφού μπορούν να απολαύσουν 3D ταινίες όλοι μαζί.

Ήδη με αυτό το σκεπτικό πολλές εταιρίες ετοιμάζονται μέσα στο 2012 να κυκλοφορήσουν 3D τηλεοράσεις με «παθητικά» γυαλιά, και όχι “ενεργά” (με μπαταρίες), επειδή όπως φαίνεται προσθέτουν μια επιπλέον έξοδα στον καταναλωτή αλλά και στις ίδιες.

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Track of the day: Reeve Carney - Rise Above 1 ft. Bono, The Edge

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Το αστρονομικό φαινόμενο του 2012

Το 2011 ήταν μία πολύ ενδιαφέρουσα χρονιά σε ό,τι αφορά τις ανακαλύψεις και την πρόοδο στον τομέα της αστρονομίας. Μεγάλες είναι οι προσδοκίες και για το 2012, που αναμένεται να χαρίσει και πάλι πολλές και μεγάλες «διαστημικές» συγκινήσεις. 

Εκτός από τα ανθρώπινα επιτεύγματα τον Ιούνιο του 2012 θα παρακολουθήσουμε ένα αστρονομικό φαινόμενο που δεν αναμένεται να ξανασυμβεί έως το 2117: στις 6 Ιουνίου η Αφροδίτη θα περάσει ανάμεσα στον Ήλιο και τη Γη, κάτι που θα μπορεί να παρατηρήσει ο καθένας, με τις δέουσες προφυλάξεις για τα μάτια του.

Τι άλλο περιμένουμε την επόμενη χρονιά:

Το διαστημικό τηλεσκόπιο «Κέπλερ» της NASA (το οποίο στους 16 μήνες της λειτουργίας του «είδε» κιόλας 2.326 πιθανούς εξωπλανήτες, αρκετοί από τους οποίους ήδη επιβεβαιώθηκαν και από άλλες παρατηρήσεις), θα συνεχίσει να ανακαλύπτει μαζικά νέους πλανήτες εκτός του ηλιακού μας συστήματος. Ορισμένοι επιστήμονες δεν αποκλείουν ότι το 2012 θα «πιάσουν» επιτέλους το «Τζακ Ποτ» της αστρονομίας: θα εντοπίσουν την πρώτη πραγματική «δίδυμη» της Γης, ένα μακρινό πλανήτη που θα έχει ίδιες διαστάσεις με τον δικό μας και, ταυτόχρονα, θα βρίσκεται στην ιδανική απόσταση από τον ήλιο του (ούτε πολύ μακριά, ούτε πολύ κοντά), δηλαδή στην «κατοικήσιμη ζώνη», οπότε μπορεί να διαθέτει νερό και να φιλοξενεί ζωή. Νέες σημαντικές ανακαλύψεις αναμένονται και από το μεγάλο τηλεσκόπιο του Ευρωπαϊκού Νοτίου Παρατηρητηρίου στη Χιλή.

Το Φεβρουάριο θα τεθεί σε λειτουργία ένα ισχυρό παρατηρητήριο της ΝΑSA, το NuSTAR (Nuclear Spectroscopic Telescope Array), που θα επιτρέψει στους αστρονόμους να μελετήσουν καλύτερα τις ακτίνες-Χ υψηλής ενέργειας στο σύμπαν. Η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία επίσης θα εκτοξεύσει τον Αύγουστο ένα νέο σκάφος, το RBSP (Radiation Belt Storm Probe), με αποστολή να ρίξει φως στην επίδραση του ήλιου στη Γη και στον πέριξ διαστημικό χώρο της, μελετώντας τις ζώνες ακτινοβολίας του πλανήτη μας.

Η NASA θα εκτοξεύσει τον Δεκέμβριο το σκάφος IRIS (Interface Region Imaging Spectrograph), για να μελετήσει την ενέργεια που μεταφέρουν το ηλιακό στέμμα και ο ηλιακός άνεμος. Η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA) θα στείλει στο διάστημα την αποστολή «Swarm», μια συστοιχία τριών δορυφόρων που θα μελετήσουν το γήινο μαγνητικό πεδίο από υψόμετρο 450-550 χλμ.

Όμως μεγαλύτερη εντύπωση στο ευρύ κοινό αναμένεται να προκαλέσει η άφιξη στον Άρη, τον Αύγουστο, του νέου -και του μεγαλύτερου που έχει ποτέ σταλεί- οχήματός-κινητού επιστημονικού εργαστηρίου «Curiosity»(«Περιέργεια») της NASA, με βάρος ένα τόνο και μέγεθος αυτοκινήτου, στο πλαίσιο της φιλόδοξης αποστολής «Mars Science Laboratory», που εκτοξεύτηκε φέτος το Νοέμβριο με στόχο να αναζητήσει ίχνη ζωής στον «κόκκινο πλανήτη».

Εξάλλου, το 2012 για πρώτη φορά ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός, μετά την αποστράτευση του στόλου των αμερικανικών διαστημικών λεωφορείων, θα δοκιμάσει πειραματικά το μη επανδρωμένο διαστημικό σκάφος Dragon της ιδιωτικής εταιρίας SpaceX για να ανανεώσει τις προμήθειες του.

Πηγή: newsbeast.gr

Μήπως θα 'πρεπε να ψάχνουμε πιο κοντά για εξωγήινους;



Δύο επιστήμονες από το κρατικό πανεπιστήμιο της Αριζόνα πρότειναν, ότι «εξωγήινη» ζωή μπορεί να έχει αφήσει «ίχνη» υπό τη μορφή κάποιου τεχνουργήματος στην επιφάνεια της Σελήνης ή έστω κάποια αλλοίωσης αυτής. Ένα τέτοιο στοιχείο θα διαρκούσε κατά πολύ περισσότερο από ένα ραδιοσήμα και φυσικά θα ήταν εκεί δίπλα μας σε περίπτωση που είχαμε κλειστό το «ραδιόφωνο» και χάναμε το σήμα.

«Στοιχεία για εξωγήινη νοημοσύνη θα μπορούσαν να προέρχονται από οποιαδήποτε “υπογραφή” στην επιφάνεια του φεγγαριού, που δεν θα έχει προέλθει από ανθρώπινη τεχνολογία», υποστηρίζουν οι επιστήμονες σε μία μελέτη που δημοσιεύεται στο Acta Astronautica.

Θεωρούν, ότι είναι πιθανό να έχει πραγματοποιηθεί κάποια εξωγήινη αποστολή πριν από πολύ καιρό, ωστόσο η επιφάνεια του φεγγαριού, δίχως ανέμους και βακτήρια, θα μπορούσε να έχει διατηρήσει τα οποιαδήποτε σημάδια για εκατομμύρια χρόνια.

Φωτογραφίες που έχει ήδη καταγράψει ο Lunar Reconnaissance Orbiter της NASA, ο οποίος προς το παρόν χαρτογραφεί την επιφάνεια του φεγγαριού με ανάλυση 0,5 μέτρων, αποτελεί έναν από τους πλέον φθηνούς και έυκολους τρόπους αναζήτησης αυτών.

«Αν και υπάρχει μόνο μία πολύ μικρή πιθανότητα η εξωγήινη τεχνολογία να έχει αφήσει κάποια ίχνη, υπό οποιαδήποτε μορφή πάνω στην επιφάνεια της Σελήνης, δεν παύει η τελευταία να διαθέτει το πλεονέκτημα της διατήρησης σε περίπτωση που κάτι τους ξέφυγε εσκεμμένα ή μη».

Τι λέτε θα αρχίσετε να ψάχνετε για σημάδια στις φωτογραφίες μήπως και βρείτε και το αποτύπωμα ενός εξωγήινου παρατηρητή;

Το γνωστό SETI, το πρόγραμμα που είναι αφιερωμένο στην αναζήτηση εξωγήινης νοημοσύνης, σαρώνοντας τους διαστημικούς αιθέρες για κάποιο ίχνος σήματος από κάποιον εξωγήινο πολιτισμό, αρχίζει και θεωρεί ότι θα μπορούσαμε να να ψάχνουμε στο λάθος μέρος.

Πηγή:newsbeast.gr

Βηθλεέμ:«Μάχες» με σκουπόξυλα ανάμεσα σε μοναχούς!

Το καθάρισμα του Ναού της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ, εν όψει της γιορτής των Χριστουγέννων, στάθηκε η αφορμή να πάρουν οι καλόγεροι τα σκουπόξυλα στα χέρια και να… κονταροχτυπηθούν!

Με τις σκούπες στα χέρια, Ελληνορθόδοξοι και Αρμένιοι μοναχοί ρίχτηκαν στη μάχη, κατηγορώντας αλλήλους ότι παραβίασαν τους αυστηρά καθορισμένους χώρους αρμοδιοτήτων μέσα στο Ναό.

Οι μοναχοί άρχισαν να λογομαχούν για τις περιοχές που μπορούν να καθαρίσουν και κατέληξαν να πετούν τα σκουπόξυλα ο ένας στον άλλο!

Τελικά επενέβη η παλαιστινιακή αστυνομία που επέβαλε την τάξη στο Ναό με γκλομπ!

Παρόμοια επεισόδια είχαν σημειωθεί και στο παρελθόν στο Ναό της Γεννήσεως.

Σημειώνεται ότι η εορτή των Χριστουγέννων εορτάζεται στην Βηθλεέμ με το παλιό ημερολόγιο σε λίγες ημέρες.








Πηγή: BBC

ΕΣΕΕ: «Βαρυχειμωνιά» στη φετινή χριστουγεννιάτικη αγορά

«Βαρυχειμωνιά» επικράτησε στη φετινή χριστουγεννιάτικη αγορά καθώς, σύμφωνα με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου ΕΣΕΕ , οι απώλειες στις πωλήσεις των καταστημάτων λιανικής επιβεβαίωσαν τις προβλέψεις για μείωση κατά 30% συγκριτικά με πέρυσι.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της ΕΣΕΕ, η ένδυση και υπόδηση ξεπέρασε σε μείωση το 40%, τα καταστήματα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών το 30%, τα καταστήματα καλλυντικών, βιβλίων και δώρων το 20%, ενώ ακόμα και στα καταστήματα τροφίμων και ποτών παρουσιάζεται μείωση κατά 15% πάντα σε σύγκριση με πέρυσι. Ως μονή εξαίρεση που κάπως διασώθηκε από αυτή την κάθετη πτώση, αποτελεί ο κλάδος των παιδικών και των παιχνιδιών.

Όπως αναφέρει η Συνομοσπονδία, η μειωμένη κατανάλωση και ο «φτωχός τζίρος» ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της χριστουγεννιάτικης αγοράς.

«Η ''χριστουγεννιάτικη θλίψη'' ήταν φέτος το κύριο γνώρισμα στην εορταστική κατά τα άλλα ελληνική αγορά. Οι έμποροι βίωσαν μια ''χριστουγεννιάτικη κατήφεια'' που τους ψαλίδισε όποια αισιοδοξία διατηρούσαν πριν τα Χριστούγεννα. Οι σαρωτικές αλλαγές στο ελληνικό εμπόριο κατά την διάρκεια του έτους αποτυπώθηκαν και στην τρέχουσα εορταστική αγορά αναδεικνύοντας το 2011 ως την χειρότερη χρόνια μέχρι τώρα», τονίζει η ΕΣΕΕ.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Ένα αναψυκτικό = μια ώρα τρέξιμο



Αναψυκτικό
Πόση ώρα άσκησης απαιτείται για να ξεφορτωθεί κανείς τις θερμίδες ενός αναψυκτικού; Η απάντηση, πιστεύουν οι επιστήμονες, θα έπρεπε να αναγράφεται στη συσκευασία του κάθε προϊόντος έτσι ώστε ο καταναλωτής να γνωρίζει προτού το καταναλώσει, πέρα από τη θερμιδική του αξία σε αριθμούς και την «πρακτική» του αξία, εκφρασμένη στο πόση άσκηση θα πρέπει να κάνει για να το «κάψει».

Εάν κάτι τέτοιο υιοθετούνταν από τις αρμόδιες αρχές, θεωρούν ότι θα μπορούσε να αποτρέψει την υπερκατανάλωση ανθυγιεινών προϊόντων από εφήβους. Όπως είδαν, οι νέοι εμφανίζουν την ανάγκη για την παραστατική απεικόνιση των επιπτώσεων που συνοδεύουν την κατανάλωση ποτών και τροφίμων, για την υγεία τους.
Ισοζύγιο φυσικής άσκησης

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς με σχετική τους δημοσίευση στο επιστημονικό έντυπο «American Journal of Public Health», η αποτύπωση του «ισοζυγίου φυσικής άσκησης» σε ανθυγιεινά τρόφιμα και ποτά θα μπορούσε να περιορίσει δραστικά την δημοτικότητα των συγκεκριμένων προϊόντων και ιδιαίτερα σε νεαρές ηλικίες.

Στο πλαίσιο της μελέτης τους, οι ειδικοί τοποθέτησαν τρεις διαφορετικές επιγραφές έξω από μαγαζιά για να δουν ποια από τις τρεις θα λειτουργούσε πιο αποδοτικά, κρατώντας μακριά τους εφήβους από τα αναψυκτικά.

Η πρώτη επιγραφή αναφερόταν στην μέση περιεκτικότητα των ανθρακούχων ποτών που αγγίζει τις 250 θερμίδες, η δεύτερη τους ρωτούσε αν γνωρίζουν ότι ένα αναψυκτικό ισοδυναμεί με το 10% της ημερήσιας πρόσληψης θερμίδων, ενώ η τρίτη τους ρωτούσε αν γνωρίζουν ότι για το κάψιμο των θερμίδων ενός αναψυκτικού ή ενός χυμού απαιτούνται περίπου 50 λεπτά τρέξιμο.
Παραστατικά μηνύματα, αποδοτική μείωση

Από τα αποτελέσματα φάνηκε ότι η ενημέρωση περί θερμιδικής αξίας έριξε τις πωλήσεις των εν λόγω προϊόντων κατά 40%, ενώ στην περίπτωση του ισοζυγίου φυσικής άσκησης οι πωλήσεις έκαναν «βουτιά» κατά 50%

«Ο κόσμος υποτιμά την θερμιδική αξία των τροφίμων και των ποτών που καταναλώνει» υπογραμμίζει η συγγραφέας της μελέτης δρ Σάρα Μπλέιτς.

«Προσφέροντας κατανοητές πληροφορίες γύρω από την θερμιδική αξία των προϊόντων αυτών, όπως για παράδειγμα τον χρόνο άσκησης που απαιτεί αυτή , θα μπορούσε κανείς να περιορίσει σημαντικά την κατανάλωση ζαχαρούχων ποτών και παράλληλα να αυξήσει την κατανάλωση νερού από τους εφήβους» αναφέρει η ειδικός.

«Λόγω των πολλών προβλημάτων υγείας που σχετίζονται με την κατανάλωση πλαστικού φαγητού, είναι σημαντικό να εξετάσουμε πιο αποδοτικές στρατηγικές για την αποτελεσματική αποτύπωση της θερμιδικής αξίας των τροφίμων και των ποτών στα μενού π.χ. των ταχυφαγείων» καταλήγει η δρ Μπλέιτς.

Πηγή: tovima.gr

Μεγάλοι μπελάδες για τον Αντριάνο

Μεγάλοι μπελάδες για τον Αντριάνο
Ο Βραζιλιάνος αρνείται ότι πυροβόλησε κοπέλα στο Ρίο

Κατηγορούμενος για τον πυροβολισμό της κοπέλας, η οποία από τα ξημερώματα του Σαββάτου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε νοσοκομείο της Βραζιλίας, είναι ο Αντριάνο.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός αρνείται ότι πυροβόλησε εκείνος την 20χρονη γυναίκα, όμως τρεις μάρτυρες υποστηρίζουν το αντίθετο και τον φέρνουν σε δύσκολη θέση.

Ωστόσο, ο 29χρονος στράικερ δήλωσε πρόθυμος να περάσει κάποιες ιατροδικαστικές εξετάσεις της αστυνομίας για να αποδείξει ότι είναι αθώος.

Όσον αφορά την ενδεχόμενη ποινή του «Αυτοκράτορα», είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να τιμωρηθεί με οχταετή φυλάκιση! Παράλληλα, ο Αντριάνο τόνισε ότι δεν υπάρχει θέμα με το συμβόλαιό του με την Κορίνθιανς.

Πηγή: sport-fm.gr

Πέντε τροφές που χτυπάνε το hangover!


Hangover
Στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς το ρίχνουμε έξω και η εικόνα του να ξυπνάμε με τρομερό πονοκέφαλο είναι οικεία.

Πολύ συχνά επαναλαμβάνουμε στον εαυτό μας «δεν θα ξαναπιώ ποτέ τόσο πολύ», αλλά επειδή φυσικά είναι ένας όρκος που ποτέ δεν θα τηρήσουμε, υπάρχουν τρόποι για να μην μετανιώσουμε πικρά την έξοδο της προηγούμενης νύχτας. Αρκεί να φτάσουμε μέχρι… την κουζίνα μας.

Αυτές είναι οι πέντε τροφές που θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε το hangover:

Σούπα με νουντλς και κοτόπουλο

Οι σούπες ενυδατώνουν, το κοτόπουλο και τα νουντλς είναι εύπεπτα και ευεργετικά για το στομάχι ενώ η εν λόγω σούπα περιέχει και επαρκής ποσότητες αλατιού για να αναπληρώσει την απώλεια των ηλεκτρολυτών που συνοδεύουν την κατανάλωση αλκοόλ.

Σολωμός

Περιέχει βιταμίνη Β6 και τα απαραίτητα Ω3 λιπαρά που έχει ανάγκη ο οργανισμός για τόνωση. Συνοδεύστε με καστανό ρύζι για να αποκατασταθεί η ισορροπία του ζαχάρου στο αίμα.

Φρούτα

Η φρουκτόζη, το φυσικό σάκχαρο που περιέχουν όλα τα φρούτα αποκαθιστά τους χαμένους ηλεκτρολύτες, ισορροπεί τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και προσφέρει ευεργετικές βιταμίνες.

Αρτοσκευάσματα με τζίντζερ

Το τζίντζερ βοηθά στη σωστή λειτουργία του στομάχου και ρυθμίζει την έκκριση γαστρικών υγρών. Η ναυτία είναι ένα από τα πιο ενοχλητικά συμπτώματα του hangover. Εναλλακτικά προτιμήστε ένα γεύμα από την ταϋλανδέζικη ή ινδική κουζίνα καθώς είναι τα πιάτα τους είναι πλούσια σε τζίντζερ και χωρίς πολλά λιπαρά.

Χυμοί και ροφήματα

Ό,τι μπορεί να προσφέρει άμεση ενυδάτωση του οργανισμού. Προσοχή, ωστόσο, να μην περιέχει καφεΐνη και μεγάλες ποσότητες ζάχαρης.

Πηγή: newsbeast.gr



Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More