Google Translator

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Αιφνιδιασμός της Deutsche Welle από την απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού

Η γερμανική κυβέρνηση αιφνιδιάστηκε από την απόφαση του έλληνα πρωθυπουργού να προαναγγείλει δημοψήφισμα για τις αποφάσεις της πρόσφατης συνόδου κορυφής. Πρόκειται για μια εσωτερική εξέλιξη, λέει το υπουργείο Οικονομικών Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών χαρακτηρίζει εσωτερική εξέλιξη, την οποία δεν επιθυμεί να σχολιάσει, την απόφαση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου να προαναγγείλει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, στο πλαίσιο του οποίου οι πολίτες θα κληθούν να εγκρίνουν τις αποφάσεις της πρόσφατης συνόδου κορυφής για το ελληνικό χρέος. Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται: «Η σύνοδος κορυφής της ευρωζώνης διατύπωσε την περασμένη εβδομάδα σαφείς προσδοκίες. Σύμφωνα με αυτές, το δεύτερο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του χρόνου. Επ` αυτού εργαζόμαστε εντατικά όλοι αυτή την περίοδο. Όσον αφορά την προαναγγελία ενδεχομένου δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, πρόκειται για μια εξέλιξη που αφορά την εσωτερική πολιτική στην Ελλάδα, για την οποία η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν έχει καμία επίσημη πληροφόρηση και για τον λόγο αυτόν δεν την σχολιάζει». Handelsblatt: "Η χρεοκοπία πλησιάζει"
Την ίδια ώρα ο γερμανικός και ο αυστριακός τύπος χαρακτηρίζουν ριψοκίνδυνη επιχείρηση την απόφαση του έλληνα πρωθυπουργού, υπενθυμίζοντας ότι σε πρόσφατη δημοσκόπηση το 60% των Ελλήνων τάσσεται κατά της συμφωνίας. «Πέραν των μαζικών εκδηλώσεων διαμαρτυρίας, και της αντίστασης που προβάλει η αντιπολίτευση, ο έλληνας πρωθυπουργός είναι αντιμέτωπος με αντιδράσεις στο ίδιο του το κόμμα», παρατηρεί η DieZeitστην ηλεκτρονική της έκδοση. «Ο Παπανδρέου το ρισκάρει με την απόφαση του για δημοψήφισμα», επισημαίνει η αυστριακή WienerZeitung. Σε σχόλιο της με τίτλο "Η χρεοκοπία πλησιάζει" η Handelsblatt δια του ανταποκριτή της Γκερντ Χέλερ παρατηρεί ότι ενώ όλα έδειχναν ότι η Ελλάδα κάπως σώθηκε μετά τη συμφωνία για κούρεμα του ελληνικού χρέους, ο έλληνας πρωθυπουργός τα ανατρέπει όλα και ανακοινώνει εντελώς ξαφνικά δημοψήφισμα για τις αποφάσεις της συνόδου, στις οποίες μόλις πριν από 5 μέρες είχε συμφωνήσει. Η ανακοίνωση έπεσε σαν βόμβα, επισημαίνει ο γερμανός δημοσιογράφος και προσθέτει ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει εξηγήσει ακόμη πως θα διατυπωθεί το ερώτημα. Εάν το ερώτημα θα αφορά την έγκριση του κουρέματος του χρέους, ο Παπανδρέου δεν μπορεί να ελπίζει ότι οι Έλληνες θα συμφωνήσουν. Και αυτό γιατί οι Έλληνες γνωρίζουν ότι το haircutθα συνοδεύεται από νέα σκληρά μέτρα λιτότητας…. Αν ο Παπανδρέου χάσει τότε η Ελλάδα θα βρεθεί ενώπιον νέων εκλογών και σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις δεν θα τις κερδίσει κανένα από τα μεγάλα κόμματα. Αυτό θα σήμαινε πολιτική παράλυση και ο κίνδυνος μιας ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας θα ήταν μεγαλύτερος από ποτέ, αναφέρει μεταξύ άλλων η εφημερίδα.
ΠΗΓΗ:http://www.dw-world.de

Special κανόνες από τον Μουρίνιο



Ο Ζοζέ Μουρίνιο θεωρεί ότι η σωστή διατροφή και ξεκούραση των παικτών είναι πολύ σημαντικοί παράγοντες που αποτυπώνονται στην αγωνιστική τους απόδοση.
Μουρίνιο και πειθαρχία είναι έννοιες αλληλένδετες. Όμως ο Πορτογάλος τεχνικός της Ρεάλ, πέρα από τα αγωνιστικά θέματα, θέλει να έχει τον απόλυτο έλεγχο πάνω στους παίκτες του και σε άλλους σημαντικούς τομείς, όπως είναι η διατροφή και η ξεκούραση. Ο σωστά οργανωμένος ύπνος αποτελεί υποχρέωση για τους ποδοσφαιριστές της Ρεάλ και ισοδυναμεί με «νυχτερινή» προπόνηση, η οποία με τη σειρά της πρέπει να υπόκειται σε συγκεκριμένους κανόνες!
 Special One θεωρεί ότι η τήρηση αυτών των κανόνων είναι απαραίτητη για τη σωματική και πνευματική ισορροπία. Η καλή ξεκούραση «αντανακλάται» στον οργανισμό και το νευρικό σύστημα. Την άποψη του Μουρίνιο ενισχύει το ιατρικό επιτελείο των «μερένγκες» που υποστηρίζει ότι κατ’ αυτό τον τρόπο αποφεύγονται σε μεγάλο βαθμοί τραυματισμοί.
Ο Πορτογάλος μπορεί να επιβραβεύει με διάφορα «τρικ» τους παίκτες του, αλλά απαιτεί να ακολουθούν πάντοτε τον «δεκάλογο» της σωστής διατροφής και ξεκούρασης. Αν η ομάδα κάνει πέντε νίκες σερί, τότε οι ποδοσφαιριστές αποκτούν το δικαίωμα να διανυκτερεύσουν στο σπίτι τους και όχι στο ξενοδοχείο την παραμονή του επόμενου αγώνα. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι έχουν απόλυτη ελευθερία. Κάθε άλλο!


Ο Μουρίνιο και οι παίκτες του φτάνουν στο Mirasierra Suites, το ξενοδοχείο στο οποίο συγκεντρώνεται η αποστολή των μερένγκες πριν τους εντός έδρας αγώνες της Ρεάλ.

Ο Μουρίνιο και οι παίκτες του φτάνουν στο Mirasierra Suites, το ξενοδοχείο στο οποίο συγκεντρώνεται η αποστολή των μερένγκες πριν τους εντός έδρας αγώνες της Ρεάλ.
Οι κανόνες που έχουν θεσπίσει από κοινού ο Μουρίνιο και οι γιατροί και διατροφολόγοι της Ρεάλ ισχύουν για κάθε – ανεξαιρέτως – μέρα της αγωνιστικής περιόδου και είναι πραγματικά ενδιαφέρον το πώς ποδοσφαιριστές της παγκόσμιας ελίτ υποχρεώνονται να τους ακολουθούν αδιαμαρτύρητα και χωρίς την παραμικρή παρέκκλιση, ακόμα και όταν δεν ελέγχονται άμεσα από το άγρυπνο μάτι του Πορτογάλου.
Οι παίκτες λοιπόν πρέπει να παίρνουν το δείπνο τους στο σπίτι και όχι έξω και να κοιμούνται 2 ώρες μετά από αυτό, ώστε να μεσολαβήσει η ιδανική χώνεψη. Δεν επιτρέπεται όμως να τρώνε και να πίνουν ότι θέλουν, αλλά μόνο ότι περιλαμβάνεται στη λίστα που τους έχει δοθεί από τους διατροφολόγους. Πρέπει να κοιμούνται το λιγότερο 8 και το περισσότερο 10 ώρες κάθε μέρα. Πάνω από 10 ώρες μπορεί να προκαλέσουν υπερένταση ή κατάθλιψη (!), ενώ κάτω από 8 ώρες ανεβάζουν τον κίνδυνο τραυματισμού λόγω έλλειψης ρεφλέξ και ευκινησίας.
Τα οφέλη μιας σωστής ξεκούρασης είναι πολλαπλά. Μετά το δείπνο οι παίκτες δεν πρέπει να πίνουν καφέ και να καταναλώνουν διεγερτικά προϊόντα όπως σοκολάτα, αλκοόλ και αναψυκτικά τύπου Κόλα. Οι γιατροί θεωρούν βασικό να υπάρχει ηρεμία την ώρα που οι «μερένγκες» πέφτουν στο κρεβάτι τους για να κοιμηθούν και να μην τους απασχολεί ή τους αποσπά τίποτα. Γι’ αυτό απαγορεύονται αυστηρά η τηλεόραση, το ραδιόφωνο και φυσικά τα ακουστικά.
Την ημέρα των αγώνων είναι υποχρεωτική η σιέστα, η οποία ελέγχεται έτσι ώστε να μην ξεπερνάει τα 30 λεπτά, αφού περισσότερος χρόνος μπορεί να επηρεάσει το υποσυνείδητο και να προκαλέσει αποπροσανατολισμό στον παίκτη (!). Ας δούμε όμως αναλυτικά τον «δεκάλογο» που πρέπει να ακολουθούν ευλαβικά οι ποδοσφαιριστές της Ρεάλ Μαδρίτης.


Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΜΟΥΡΙΝΙΟ



1. Πρέπει να υπάρχει ένα συγκεκριμένο καθημερινό ωράριο για το πότε θα κοιμηθούν και θα ξυπνήσουν οι παίκτες.
2. Οι παίκτες πρέπει να κοιμούνται καθημερινά τουλάχιστον 8 ώρες και οπωσδήποτε όχι περισσότερες από 10.
3. Οι παίκτες πρέπει να τρώνε το δείπνο τους δυο ώρες πριν πέσουν για ύπνο.
4. Το δείπνο δεν πρέπει να είναι πλούσιο αλλά λιτό.
5. Απαγορεύονται ο καφές, το αλκοόλ, τα αναψυκτικά τύπου Κόλα, τα λίπη, τα φαγητά με μπαχαρικά, τα γλυκά και οι ζωικές πρωτεΐνες.
6. Τροφές ωφέλιμες για τον ύπνο, είναι αυτές που περιέχουν ασβέστιο (γάλα, σαρδέλες) και μαγνήσιο (λαχανικά, ξηροί καρποί).
7. Οι παίκτες πρέπει να ξαπλώνουν χωρίς να πεινούν ή να διψούν, έτσι ώστε να μην διακόπτεται ο ύπνος τους.
8. Όταν ξαπλώνουν οι παίκτες, πρέπει να είναι ήρεμοι και να μην αποσπούν τον εαυτό τους ακούγοντας ραδιόφωνο ή βλέποντας τηλεόραση.
9. Η σιέστα πριν από τα παιχνίδια είναι υποχρεωτική.
10. Η σιέστα δεν πρέπει να διαρκεί περισσότερο από 30 λεπτά. Επιπλέον χρόνος μπορεί να προκαλέσει υπερένταση ή αποπροσανατολισμό.

Πηγή :  sport24.gr

Νέα κανάλια στο YouTube με διάσημες υπογραφές



Στο πλαίσιο ενός νέου επιχειρηματικού σχέδιου που στοχεύει στην επέκταση του YouTube, οι υπεύθυνοι του γνωστού website έχουν συμφωνήσει με διασημότητες από το χώρο της μουσικής, του κινηματογράφου και του αθλητισμού να δημιουργήσουν νέα κανάλια.

Πρώτοι απ' όλους η βασίλισσα της ποπ, Μαντόνα και ο ράπερ Τζέι Ζ υπέγραψαν με το You Tube προκειμένου να το «εφοδιάσουν» με φρέσκο περιεχόμενο.

Πιο συγκεκριμένα η Μαντόνα θα συνεργαστεί με το κανάλι χορευτικών βίντεο «DanceOn», ενώ ο Τζέι Ζ θα παράγει περιεχόμενο που θα σχετίζεται με την δική του «Life + Times» ιστοσελίδα.

Άλλοι συμμετέχοντες στο εν λόγω εγχείρημα είναι ο Άστον Κούτσερ, η πρωταγωνίστρια του «Modern Family» Σοφία Βεργκάρα, ο πρωταγωνιστής του «The Office» Ράιν Γουίλσον, η ηθοποιός Εϊμι Πόλερ, ο πρώην αθλητής του μπάσκετ Σακίλ Ο Νιλ και το αστέρι του σκέιτμπορντ Τόνι Χακ.

Αρκετά από τα κανάλια των παραπάνω σταρ θα κάνουν πρεμιέρα μέχρι το τέλος του 2011, ενώ τα υπόλοιπα θα κάνουν το ντεμπούτο τους το 2012.

ΠΗΓΗ: tovima.gr

Επιστολή Λιντζέρη στον πρωθυπουργό

Την πρότασή του για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, επαναλαμβάνει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δ. Λιντζέρης, αυτή τη φορά με ανοιχτή επιστολή του προς τον πρωθυπουργό.

Αιτιολογώντας την επιλογή του να καταθέσει τις προτάσεις του με επιστολή του προς τον κ. Παπανδρέου ο βουλευτής αναφέρει ότι θεωρεί αδιανόητο να συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ χωρίς να δίνεται ο λόγος στους βουλευτές, ειδικά αυτή την ώρα που αμφισβητείται το πολιτικό σύστημα.

Αφού αναφέρει ότι η αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης σε συνδυασμό με την αδυναμία της κοινωνίας να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, επαναφέρει το ερώτημα με ποια αποτελεσματική, ισχυρή, στιβαρή, συναινετική διακυβέρνηση μπορεί να θωρακιστεί η χώρα, αποφεύγοντας τον εξοβελισμό της από την ευρωζώνη και την ευρωπαϊκή οικογένεια.

Ο κυβερνητικός βουλευτής υποστηρίζει πως η πρότασή του για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας εκτάκτου ανάγκης έχει ωριμάσει και βρίσκει υποστήριξη από πλειάδα στελεχών με διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες και έχει την αποδοχή του μεγαλύτερου μέρους της κοινωνίας.

Γι΄ αυτό ζητεί από τον πρωθυπουργό τη κατάθεση συγκεκριμένου πολιτικού και προγραμματικού πλαισίου στους αρχηγούς των κομμάτων και ταυτοχρόνως την ανάληψη πρωτοβουλιών εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, οι οποίες θα οδηγήσουν στον σχηματισμό μιας αποτελεσματικής, ισχυρής, στιβαρής και συναινετικής διακυβέρνησης.

ΠΗΓΗ:newsit.gr

Δημοψήφισμα προανήγγειλε ο πρωθυπουργός για το «κούρεμα»


 Δημοψήφισμα προανήγγειλε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, ρίχνοντας το «μπαλάκι» στον λαό για το αν θα δεχθεί ή όχι τη νέα συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου. Ο Γ. Παπανδρέου εμφανίστηκε καθησυχαστικός ως προς τα ασφαλιστικά ταμεία, τις συντάξεις και τις τραπεζικές καταθέσεις, εκθειάζοντας την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το κούρεμα του χρέους. Δεν παρέλειψε να σχολιάσει τις διαμαρτυρίες των πολιτών, δηλώνοντας ότι όλη η κυβέρνηση είναι κατά της βίας και υπέρ της σύμπνοιας, ενώ τάχθηκε και υπέρ της επιτήρησης από τους εταίρους μας για να «χρησιμοποιήσουμε τις καλές πρακτικές τους».

Το "μεγάλο ναι ή το μεγάλο όχι" πρέπει να πουν οι πολίτες στη νέα δανειακή συμφωνία, τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας για πρώτη φορά ανοιχτά για δημοψήφισμα και υπογραμμίζοντας ότι "έχουμε εμπιστοσύνη στους πολίτες" αφού "είναι η ώρα να απαντήσει ο πολίτης υπεύθυνα. Θέλει να την υλοποιήσουμε ή να την απορρίψουμε. Αν δεν την θέλει ο λαός δεν θα εφαρμοστεί. Εάν ναι θα προχωρήσουμε" Ο πρωθυπουργός εκτός από το δημοψήφισμα για τη νέα σύμβαση, έκανε και πρόταση για την ανανέωση της εμπιστοσύνης της Βουλής και αύριο θα κινηθεί η διαδικασία για ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή. "Η κυβέρνηση, διαθέτει την δεδηλωμένη και έχει δύο χρόνια μπροστά της για να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της."
Αρχικά ο πρωθυπουργός μίλησε για την  απόφαση που "μας δίνει την ευκαιρία να προχωρήσουμε σε αλλαγές χωρίς την ανησυχία για τη χρηματοδότηση του χρέους αφού μας δίνει μια  μεγάλη περίοδος χάριτος και αποπληρωμής", είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός, δηλώνοντας πως είναι μια ανακούφιση για τη χώρα και για τις γενιές που έρχονται καθώς και μια δικαίωση των προσπαθειών της κυβέρνησης".

Στη συνέχεια δήλωσε ότι "κανείς δεν πανηγυρίζει, το μέλλον δεν έγινε ξαφνικά ρόδινο αλλά έγινε πιο εύκολο" για να συμπληρώσει αργότερα ότι "κανείς δεν θα μας απαγορέψει να χαιρόμαστε".

"Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σηματοδοτεί ότι οι εταίροι μας αναγνωρίζουν αυτές τις προσπάθειες, δεν είναι εχθροί μας, θέλουν να βάλουν πλάτη για να σταθεί η Ελλάδα στα δικά της πόδια", δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου.

Ο πρωθυπουργός καταδίκασε τα αντίπαλα πολιτικά κόμματα που "αντί να στηρίξουν αυτή τη συμφωνία, επιτίθενται στην κυβέρνηση", μαζί με μια μερίδα ΜΜΕ που όπως δήλωσε παραπληροφορούν τους πολίτες και "επιμόνως καλλιεργούν φόβους".

"Υπάρχει απόλυτη διασφάλιση για τις καταθέσεις και το τραπεζικό σύστημα από τον κρατικό προϋπολογισμό με κοινές μετοχές και θα κερδίσουν όλοι", δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου, που "μπορεί να χρειαστεί να περάσουν όλοι από ένα στάδιο κρατικοποίησης σε όφελος όμως όλων των Ελλήνων".

"Η μείωση του χρέους δεν θέτει σε κίνδυνο συντάξεις και ασφαλιστικά ταμείς", είπε ο πρωθυπουργός συμπληρώνοντας ότι με τη μείωση των χρεών των ταμείων βελτιώνεται η βιωσιμότητα τους και όταν εξομαλυνεί η κατάσταση "θα αναπληρωθεί η περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων"

Σχολιάζοντας διάφορες δηλώσεις ότι το 2020 θα γυρίσουμε στα επίπεδα χρέους του 2009, ο πρωθυπουργός είπε ότι "πρόκειται για επιχειρήματα μικρών παιδιών", αφού το 129% ήταν το χρέος το 2009, αλλά "το χρέος μας θα έφτανε το 230% το 2020" , ενώ με αυτό το πλαίσιο κατορθώσαμε να μειωθεί ουσιαστικά, αφού "μειώσαμε με ασφαλή τρόπο ένα τεράστιο βάρος".

Ο Γ. Παπανδρέου μίλησε πολλές φορές για τις επερχόμενες εκλογές, που όπως τόνισε θα γίνουν κανονικά το 2013 και όχι νωρίτερα αφού "αυτή η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία".

"Στην επιτήρηση είναι η χώρα μας από το 2004 συνεχώς, με μια μικρή διακοπή που δεν έπρεπε να υπάρξει", τόνισε ο πρωθυπουργός για να συμπληρώσει ότι "στην επιτήρηση που μπήκαμε για δεύτερη φορά, ήταν για τον προϋπολογισμό του 2009". "Τώρα θα υπάρχει εποπτεία για κάθε χώρα της ευρωζώνης, η επιτήρηση μπήκε για πολύ συγκεκριμένους λόγους, ποτέ ως ΠΑΣΟΚ δεν είχαμε τίποτα να κρύψουμε" είπε ο Γ. Παπανδρέου συμπληρώνοντας πως με την επιτήρηση θα βρούμε εκείνους τους ανθρώπου με τις καλές πρακτικές για να μας βοηθήσουν".

"Δεν πρόκειται να δεχθούμε αμφισβήτηση του πατριωτισμού μας από κανέναν" είπε ο πρωθυπουργός συμπληρώνοντας ότι "δεν δικαιολογώ τη βία, αλλά την οργή του κόσμου τη συμμεριζόμαστε", ωστόσο υπογράμμισε πως "δεν είναι η εύκολη διαμαρτυρία χωρίς πρόταση".
  ΠΗΓΗ: enet.gr

Γάτα εναντίον σκύλου

Πλήρες μέλος της UNESCO η Παλαιστίνη


Την πρώτη σημαντική νίκη τους στο αγώνα για διεθνή αναγνώριση κατάφεραν οι Παλαιστίνιοι, με τη θετική ψήφο της UNESCO που εξασφάλισαν σήμερα, στο αίτημάτους για πλήρη ένταξη στον επιστημονικό και πολιτιστικό Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών. Η Παλαιστίνη αποκτά έδρα στην UNESCO με 107 ψήφους υπέρ, 14 κατά (συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ) και 52 αποχές.

«Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε να δεχθεί την Παλαιστίνη ως μέλος της UNESCO» ανακοινώθηκε μετά την ψηφοφορία. Οι Παλαιστίνιοι είχαν καθεστώς παρατηρητή από το 1974 στην UNESCO και η πλήρης ένταξη απαιτούσε την έγκριση πλειοψηφίας δύο τρίτων στο σώμα των 193 κρατών-μελών.

Η Γαλλία ψήφισε υπέρ του παλαιστινιακού αιτήματος, όπως και η Κίνα και η Ινδία. Η Γερμανία, οι ΗΠΑ και ο Καναδάς καταψήφισαν, η Ιταλία καθώς και η Βρετανία απείχαν.

«Αυτή η ψηφοφορία θα επιτρέψει να εξαλειφθεί ένα μέρος μιας αδικίας που έχει διαπραχθεί εναντίον του παλαιστινιακού λαού» είχε δηλώσει λίγο νωρίτερα ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης ο υπουργός Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής Ριάντ αλ Μάλκι.

Με την ειρηνευτική διαδικασία σε τέλμα και εν μέσω της μάχης για ψήφους στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, οι Παλαιστίνιοι «είδαν» στην UNESCO μία ταχύτερη δίοδο για να εξασφαλίσουν κρατική οντότητα από τη διεθνή κοινότητα.

Ωστόσο, το θέμα προκάλεσε μεγάλες εντάσεις και -άκαρπες- διπλωματικές πιέσεις από τις ΗΠΑ ώστε να αποσυρθεί το αίτημα προς την UNESCO.

Ουάσινγκτον, Παρίσι και Βερολίνο θεωρούν ότι το αίτημα να αναγνωρισθεί ένα παλαιστινιακό κράτος από την UNESCO είναι πρόωρο, δεδομένου ότι το θέμα εξετάζεται ακόμα από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν ήδη προειδοποιήσει πως σε περίπτωση που εγκριθεί το αίτημα για την αναβάθμιση των Παλαιστινίων σε πλήρες μέλος θα αναστείλουν τη χρηματοδότηση ύψους 80 εκατ. δολαρίων της Οργάνωσης του ΟΗΕ για την Εκπαίδευση, την Επιστήμη και τον Πολιτισμό (UNESCO) -η χρηματοδότηση των ΗΠΑ καλύπτει το 22% του προϋπολογισμού της UNESCO.

Η ψηφοφορία στην UNESCO ήλθε ένα μήνα αφότου ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς ζήτησε την αναγνώριση κράτους της Παλαιστίνης από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Η σχετική ψηφοφορία αναμένεται το Νοέμβριο και οι ΗΠΑ αναμένεται να κάνουν χρήση του δικαιώματος βέτο -στην UNESCO οι ΗΠΑ δεν είχαν ανάλογο δικαίωμα.

Ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού στο Παρίσι η Αμερικανίδα υφυπουργός Παιδείας Μάρθα Κάντερ επανέλαβε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν την ψηφοφορία στην UNESCO «πρόωρη και καθόλου εποικοδομητική».

Νωρίτερα, το Ισραήλ αποχώρησε από τη συνεδρίαση και όπως και οι ΗΠΑ πρόκειται να αποσύρει την οικονομική συνεισφορά του στον Οργανισμό, όπως δήλωσε ο Ισραηλινός πρεσβευτής στην Unesco.

«Μετά τις ομιλίες θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία και οι Παλαιστίνιοι θα κερδίσουν» είχε παραδεχθεί ο Νίμορντ Μπαρκάν.

Σύμφωνα με τον διπλωμάτη, το Ισραήλ θα ακολουθήσει τις ΗΠΑ και θα σταματήσει την χρηματοδότηση του οργανισμού. «Δεν νομίζω ότι θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε τις ετήσιες συνεισφορές μας, θα ακολουθήσουμε τους Αμερικανούς που θα αποσύρουν περίπου το ένα τέταρτο (22%) του προϋπολογισμού της Unesco» δήλωσε.

«Θα είναι αδύνατον για την Unesco να εκπληρώσει την αποστολή της» ανέφερε.

Πηγή : tanea.gr

B.D. Foxmoor : "Δεν πιστεύω στους σωτήρες"



Ο Μιχάλης Μυτακίδης για το νέο δίσκο των "La Bruja Muerta" για το live στο Gagarin το Σάββατο (05/11) και για το "σκοτεινό παραμύθι". (vids)




Από τον Γρηγόρη Μπάτη

Μια συνέντευξη με τον Μιχάλη Μυτακίδη (γνωστό ως B.D. Foxmoor) δεν είναι κάτι συνηθισμένο, δεν είναι όπως όλες οι άλλες, πολύ περισσότερο για μένα που τον ακολουθώ και έχω μεγαλώσει μουσικά μαζί του από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου στην εφηβεία φορώντας φαρδιά ρούχα. Και να ήθελα άλλωστε να τον ξεχάσω δεν θα μπορούσα, αφού όποτε ακούω κάποιο κομμάτι του, η μάνα μου φέρνει τον χρόνο καμιά 15αριά έτη πίσω, τότε που την έβαλα να ακούσει το «Άκου μάνα» και είχε μείνει με το στόμα ανοιχτό, κι ας μην της αρέσει η hip hop. Λογικό…

Αυτή ήταν και είναι, η ιδιαιτερότητα του Foxmoor, των Active Member και γενικώς της Low Bap. Μπορεί το μουσικό είδος να μην αρέσει σε όλους, όμως άπαντες απολαμβάνουν τον στίχο. Ο Μιχάλης έκανε τους μεταλάδες να ακούνε τραγούδια του και να σχολιάζουν κάτω από τα videos και τους ροκάδες (Τρύπες, Ξύλινα Σπαθιά) να συνεργαστούν μαζί του παλιότερα.

Της φωτιάς οι μάγοι: «Στη φωτιά ρίχνω όλα τα ταμένα, όνειρα πάρτε με μαζί κι έμενα, να χαθώ σε τραγούδια περασμένα, κάπου εκεί όσα έχω χρεωμένα ζω».
Έτσι ήταν και είναι. Δεκτικός στο καινούργιο και ενωτικός, εκτός κι αν τον πρόδιδες. Η προδοσία είναι ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο, που υπάρχει στη ζωή του Μιχάλη, αλλά η ιστορία δίνει απαντήσεις. «Ρε που είναι όλοι αυτοί;».
Κάνε μου τη χάρη: «Σ’ αυτά τα μέρη από παλιά μας ζώνουν τα φίδια, δεν βρήκε ούτε ένα ρε, να κουβαλάει πάνω του αρχ%&(…»

Το άγχος λοιπόν ήταν αρκετό, όμως ο Μιχάλης σε κάνει από την πρώτη στιγμή να νιώθεις άνετα σαν να γνωρίζεστε χρόνια (εγώ τον γνωρίζω μέσα από την πορεία του, την δισκογραφία του και τα live του), σαν να είσαι μέλος της οικογένειάς του. Σ’ αυτό άλλωστε πάντα ήταν καλός, ο Big Daddy της «οικογένειας» του Low Bap. Μιας οικογένειας που έγιναν μέλη, την ακολούθησαν και την ακολουθούν χιλιάδες άνθρωποι, εδώ και 20 ολόκληρα χρόνια.

«1000 τραγούδια για την αλεπού του βάλτου»

Ναι, πέρασαν κιόλας είκοσι χρόνια! Είκοσι χρόνια και 1.000 τραγούδια από έναν σύγχρονο ποιητή που γέννησε η χώρα μας. Ο ίδιος πάντως προτιμά να χαρακτηρίζει τον εαυτό του: «Σα καταραμένη σκιεράτσα που προσπαθεί χωρίς καπετάνιο να κουρσέψει την αλήθεια στα βαθύσκιωτα κι άλλες φορές σαν την αλεπού καθισμένη ψηλά να κοιτάει το βάλτο και να χαμογελάει. Άντε βγάλε συμπέρασμα».

Ο νέος δίσκος των La Bruja Muerta είναι αρκετά σημαντικός για την μεγάλη ιστορία του Foxmoor και αυτό γιατί όπως προανέφερα φτάνει αισίως τα 1.000 τραγούδια. Όταν τον ρώτησα αν γράφει σε κάθε στιγμή της ζωής του και πώς προλαβαίνει, εκείνος μου μίλησε για το τίμημα, το οποίο όμως δεν θέλει να μοιράζεται: «Θα προτιμούσα να σου πω τι έχω χάσει όλα αυτά τα χρόνια σ’ αυτό το βάθεμα αλλά θα σου ‘κανα την συνέντευξη μελό. Ασ’το για άλλη φορά. Το τίμημα είναι το μόνο που δε μοιράζεσαι με κανέναν. Αλλά με κανέναν!».

Πίσω δε γυρνάω: «Σκύλα ζωή σ’ έμαθα πια, γι’ αυτό γουστάρω που γερνάω..»

«Υπάρχουν τραγούδια που δεν θέλω να λέω πάντα»

Απ’ αυτά λοιπόν τα χίλια τραγούδια εγώ δεν θα άφηνα κανένα απ’ έξω. Ο ίδιος απαντά με αφοπλιστική ειλικρίνεια: «Υπάρχουν απλά κάποια τραγούδια που θα ‘ θελα να μη τα λέω πάντα στα live, απλά ξέρω ότι ο κόσμος τ’ αγαπάει γι αυτό και τα λέω. Απλά αυτό».

Κι αν η γκάμα των τραγουδιών του είναι μεγάλη και το παρελθόν πάντα μας διδάσκει, ο Μιχάλης προτιμά ένα κομμάτι από το τελευταίο δίσκο των Active Member για να δώσει τίτλο στη μεγάλη του καριέρα.

Στων βουβών την εσχατιά: «Γιόμισε μίσος το μυαλό μου το ρηχό, ζητάω εκδίκηση για κάθε ένα φτωχό, να φύγουν άκλαυτοι μέσα σε μια νυχτιά, τα λαμόγια από των βουβών την εσχατιά…»

«Δεν πιστεύω στους σωτήρες»

Ο Μιχάλης ποτέ δεν υπήρξε μέλος του συστήματος. Είτε αυτό είναι το μουσικό, είτε το πολιτικό, είτε το κοινωνικό. Αυτό βέβαια έχει το αρνητικό πως πολλά τραγούδια –ποιήματα του, δεν τα ξέρει ο κόσμος. Εγώ προσωπικά πολλές φορές ξενερώνω που η πλειοψηφία έχει μάθει να ακούει σκουπίδια και αγνοεί κάποια «διαμάντια» της Low Bap. Η hip hop μουσική δεν αρέσει σε όλους, όμως ο στίχος μπορεί να παρασύρει τον καθέναν. Πιστέψτε με!

Ο ίδιος θα μπορούσε να μπορούσε να διδάξει πράγματα μέσα από τις μουσικές του, όπως έκανε σε μένα όλα αυτά τα χρόνια που τον ακούω, όμως αρνείται τον τίτλο του δασκάλου: «Δεν είμαι δάσκαλος ευτυχώς. Δε πιστεύω στους σωτήρες. Ελπίζω ότι όλοι μας θ’ ανταμώσουμε έστω κι αργά αυτό που μας ταιριάζει και βασικά ποτέ δεν με αφορούσαν οι συνένοχες πλειοψηφίες».

Πόρνες στο κόκκινο χαλί: «Οι στίχοι τους και η μουσική, πόρνες στο κόκκινο χαλί για τους πελάτες. Παντού νταβάδες χορηγοί, γιατί η ντροπή στο τόπο αυτό, πάντα είχε πλάτες…»

Δάσκαλος δεν ήταν και ούτε ποτέ ήθελε να γίνει. Άλλωστε δεν έχει διστάσει να κάνει τραγούδι το παράπονό του για την αδιαβασιά του. Ο λόγος είναι απλός όπως μας εξηγεί: «Έχασα απέραντη ομορφιά και πολύτιμο χρόνο». Κερδίσαμε όμως εμείς πολλά από τους στίχους του.

Ό,τι συναίσθημα κι αν σου βγάζουν τα τραγούδια του, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως ξέρει όσο λίγοι να πιάνουν το παλμό της κοινωνίας και να εκφράζουν την οργή τους μ’ένα μοναδικό τρόπο. Ακόμα κι αυτοί που διαφωνούν μ’ αυτά που γράφει και τραγουδά, δεν μπορούν παρά να υποκύψουν στην άλλοτε παραμυθένια και άλλοτε οργισμένη αποτύπωση των γεγονότων, των συναισθημάτων, των προβληματισμών, της χαράς, της λύπης, της… φωτιάς.

Η γνώμη του λοιπόν πάντα μετρά και δεν θα μπορούσα να μην το ρωτήσουμε για όσα συμβαίνουν στο τόπο μας. Τι βλέπει για το μέλλον της Ελλάδας; «Αντάρα, ντροπής γεννήματα και μίσος. Όμως για ακόμα πιο μετά βλέπω: ανυπακοή, πράξη και τον «μεγάλο κύκλο», μου απαντά.

Πάμε: «Πάμε σαν διψασμένα πουλιά μέχρι το Guantanamo να πάρουμε τα φωτιά..»

«Το παρελθόν βρωμάει αποτυχία κι οι αποτυχημένοι παρελθόν»

Το γενικό αίσθημα πάντως είναι η απαισιοδοξία κι αυτό βγαίνει από τα λεγόμενα του Μιχάλη, που μιλά για την ελπίδα: «Πρόταγμα δεν υπάρχει. Πρόταση νέα δεν υπάρχει. Το παρελθόν βρωμάει αποτυχία κι οι αποτυχημένοι παρελθόν. Ελπίδα όμως υπάρχει πίσω από όση μαγαρισμένη αίσθηση μνήμης μας απέμεινε. Κάντε το κόπο».

Φυσάει κόντρα: «Δεν αντέχω της βολής τη σιγή..»


«Καταδικάζεται σε αιώνια ‘δημοκρατία’»

Και πάμε στο αιώνιο ερώτημα… Πως φτάσαμε έως εδώ; Ποιος φταίει για την κατάντια μας; Όλοι οι πολιτικοί; Ή υπάρχουν και εξαιρέσεις; «Ακόμα κι αυτοί που δεν εκλέγονται», απαντά ο Big Daddy της Low Bap και φυσικά δεν ξεχνά τον κόσμο που τους ψηφίζει: «Είναι ένοχος για ηθική αυτουργία. Καταδικάζεται λοιπόν σε αιώνια “δημοκρατία”».

Ένα από τα τραγούδια που ξεχωρίζουν από το τελευταίο cd των Active Member είναι το «Ντου Ξελευτερία». Πολύς κόσμος δεν θα έλεγε «όχι» σ’ ένα ντου στη βουλή, ο Μιχάλης μάλλον είναι ανάμεσα σ’ αυτούς, εξηγεί τους λόγους και… θυμάται: «Ντου στη κοινωνία για να μη ξαναϋπάρξει ανάλογη βουλή. "Remember, remember the 5th of November"».

Ντου ξελευτερία: «Γι’ αυτό λοιπόν ντου ξελευτερία, στ’ όνειρο μας να μπει το ξαστέρωμα. Μη τους δώσεις άλλη μια ευκαιρία, θα είναι το έσχατο ξενέρωμα…»

«Κάνω συλλογή από χαρτιά κατασχέσεων»

Δεν είναι όμως μονάχα τα χαρτιά με στίχους που έχουν γεμίσει το σπίτι του Foxmoor, αλλά και αυτά των κατασχέσεων όπως εξηγεί όταν ρωτώ αν θα πληρώσει τα νέα χαράτσια: «Όχι δε θα τα πληρώσω. Εξάλλου κάνω συλλογή από χαρτιά κατασχέσεων».

Δεν πληρώνω: «Και δεν πληρώνω κουφάλες τα σπασμένα σας, τα ξερατά σας και τα κλεμμένα σας…»

Ανοιχτός πάντα στις προκλήσεις, ο Μιχάλης δέχτηκε να πει δύο λόγια για πέντε πολιτικούς και οι απαντήσεις είναι μια και μια. Πληροφοριακά, θα μπορούσαν να μπουν όλες για τίτλος κειμένου.

Για τον Κώστα Καραμανλή: Δε θα πάει από πέσιμο

Για τον Γιώργο Παπανδρέου: Ντελιβεράς με λυτά κορδόνια σε άσελο ποδήλατο

Για τον Θεόδωρο Πάγκαλο: Τι στι διάολο μου θυμίζει το επώνυμο αυτό;

Για τον Ευάγγελο Βενιζέλο: Η δουλειά τελείωσε αφεντικό. Δε τους άφησα ούτε τα θαφτικά.

Για τον Αντώνη Σαμαρά: Συμμαθήτρια και θλιμμένη γκρούπι.

Μικρέ μου επίγονε: «Μικρέ μου επίγονε σε καλώ να κυβερνήσεις, έχεις εικόνες και χιλιάδες αφηγήσεις, κρατάει η σκούφια σου από μεγάλο τζάκι, στην χώρα αυτή η εξουσία πάει τρενάκι…»



Και ένας στίχος από τον Μιχάλη, για να κλείσουμε το κεφάλαιο πολιτική-κοινωνία και να επιστρέψουμε στα μουσικά:

“Ήδη βρωμάν τα χνώτα σου

συμβιβασμό και πρόσχημα

ρεφούλι μπρος στη πόρτα σου

κι εσύ στο αγγελοθώρημα

Ήδη βρωμάν τα χνώτα σου

Φόβο και συμμάζεμα

Τ’ απόνερα τα πρώτα σου

Ρετσέτα για φαρμάκωμα

Ήδη βρωμάν

τα χνώτα σου”.

Και αφήσαμε για το τέλος το μεγάλο και πρόσφατο κεφάλαιο που ακούει στο όνομα «La Bruja Muerta», που έβγαλε το δεύτερο δίσκο στις 27 Οκτώβρη (πληροφορίες για να το αγοράσετε θα δείτε εδώ).

«Η συνέχεια του σκοτεινού παραμυθιού»

Τι πρόκειται να ακούσουμε από την νεκρή μάγισσα; Θα έχει σχέση με το πρώτο που περιλάμβανε σπουδαία κομμάτια («Στη φωτιά», «Σε καρτερώ», «Άραγε» κτλ); «Μάλλον είναι η συνέχεια του σκοτεινού αυτού παραμυθιού που κρύβει σκαρωμένο μέσα του το σήμερα και συνάμα τις μνήμες μας», απαντά ο Μιχάλης. Δυστυχώς δεν έχω καταφέρει να ακούσω ακόμα τα νέα κομμάτια, αλλά φαντάζομαι πως θα υπάρχουν τραγούδια της οργής. Δεν θα μπορούσα να μη το ρωτήσω αφού μ’ είχε φάει η περιέργεια: «Δίκιο έχεις για ό,τι φαντάζεσαι. Η έκπληξη όμως είναι κρυμμένη πίσω από αυτά που δε φαντάζεται κανείς ότι θ’ ανταμώσει σ’ αυτή την ενότητα».

Στη φωτιά: «'Οι δανειστές να' χουν τέλος αργό, σα τη ντροπή την κακιά μητριά μας και οι σωτήρες παρέα στο γκρεμό κυκλωμένοι απ' τη μεγάλη σκιά μας».


Ανυπόμονος γαρ, ζήτησα και ένα στίχο για να πάρω μια ιδέα από το νέο δίσκο πριν φτάσει στα χέρια μου και νιώθω δικαιωμένος που τον αποκαλώ ποιητή. Πάρτε μια γεύση και θα καταλάβετε…

«Τα ζώα γυρνάν στο χειμαδιό

χωρίς την άνοιξη να περιμένουν

τα βρήκαν όλα ρημαδιό

σκυφτά βαδίζουν, που πηγαίνουν;

Ποιός τα ‘ συρε ξανά εδώ και για ποιο λόγο;»

«Για το χειμώνα μέσα μου τραγουδάω»

Ο τίτλος του δίσκου είναι «Χειμώνας» και ο Μιχάλης μας εξηγεί πού αναφέρεται: «Αναφέρομαι στο χειμώνα που ‘χω μέσα μου. Σ’ εκείνο τον όμορφο κι ατέλειωτο χειμώνα, που σε κάνει να λαχταράς την επερχόμενη άνοιξη σα να ‘ναι η πρώτη αυγή που θ’ αντικρίσεις. Για κείνο το χειμώνα τραγουδάω.

Εκείνη την άνοιξη περιμένω και μετά το μεγάλο θερισμό αν έχουμε αντέξει θα τρυπώσουμε στη χαμοκέλα μας για να χαρούμε λεύτεροι ίσως τον επόμενο χειμώνα».

Θα σε καρτερώ: «Ξαναμουρμουρίζω τα δύσκολα πάλι συγυρίζω, ξαναψιθυρίζω, ξορκίζω τη φωτιά κι ορίζω και ξαναβρίζω, χαρίζω στη ντροπή το γκρίζο κι αφού λυγίζω, δεν μπορώ..»


Είναι πάντως περίεργο ένας άνθρωπος με 1000 τραγούδια, που έχει κάνει ένα τόσο μακρύ ταξίδι με τους Active Member να την… ψάχνει ακόμα και να δημιουργεί τους «La Bruja Muerta». Περίεργο, αλλά όχι για τον Foxmoor, που δεν θα σταματήσει να κάνει αυτό που αγαπά, να δημιουργεί και να ζητά νέες δρόμους και ξελαμπικάρισμα.

«Μια δημιουργική κατάρα…»

Η απάντησή του στο ποια ανάγκη τον οδήγησε στους “La Bruja Muerta” είναι κατατοπιστική και συνάμα ταξιδιάρικη, όπως τα τραγούδια του που σου φέρνουν πάντα στο μυαλό ιστορίες και δημιουργούν εικόνες, όπως λέει και μια ψυχή: «Μια δημιουργική κατάρα από τη νεκρή μάγισσα (τη βολή μας δηλαδή) μας οδήγησε σ’ αυτό το στενορύμι της ιστορίας. Δεν είμαι σίγουρος αν ήταν ανάγκη ή κάτι τυχαίο. Το μόνο που προλαβαίνω να χαρώ όμως είναι το ξεμάκρεμα από τη σκαρταδούρα».

Άραγε: «Άραγε να φταίει η κρίση ή που η τύχη μ’ έχει φτύσει. Μήπως το κακό γ@μ$^, που δεν πίνω και χασίσι».



Δεν θα μπορούσα όμως να κλείσω το κείμενο δίχως να τον ευχαριστήσω θερμά για τον πολύτιμο χρόνο του και για τα όσα έχω πάρει-κερδίσει απ’ αυτόν όλα αυτά τα χρόνια, να ανανεώσω το ραντεβού μαζί του στις 5 Νοέμβρη όπου έχει Live στο Gagarin για να παρουσιάσει τα νέα του τραγούδια μαζί με τον Jamoan (περισσότερες πληροφορίες εδώ) και να τον ρωτήσω τις διαφορές ανάμεσα στους Active Member και τους La Bruja Muerta.

Η απάντηση του, έβαλε τα πράγματα σε μια σειρά: «Οι Active Member είναι η αλαναρία μου. Οι La Bruja Muerta είναι η σκοτιά μου. Η Sadahzinia είναι η δροσιά μου και “αλεπού του βάλτου” είναι το παρανόμι μου».

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το νέο δίσκο των La Bruja Muerta «Χειμώνας» και για το Live στο Gagarin στις 5 Νοέμβρη ενημερωθείτε από το Lowbap.com.

Για τις μέρες που έρχονται…

Πηγή : cosmo.gr

Η δεύτερη επιστολή του Κώστα Βαξεβάνη στον Βενιζέλο

Πριν προχωρήσω στα συγκλονιστικά που αποκάλυψε η δημοσιογραφική έρευνα, σας θυμίζω και πάλι πως το να απαντήσετε είναι υποχρέωσή σας. Ηθική και πολιτική.
Η δεύτερη επιστολή του Κώστα Βαξεβάνη στον Βενιζέλο: "Οι κυβερνήσεις νομοθετούν για το λαό. Εσείς;"


Κύριε Βενιζέλο,
Σας έχω απευθύνει δημόσια, αρκετά ερωτήματα, τα οποία θέτουν σοβαρά θέματα για τον τρόπο που πολιτεύεστε. Δεν ήταν μια θεωρητική ανάλυση αλλά στοιχεία. Δεν μου απαντήσατε. Πίστευα πως ήταν η ενασχόλησή σας με την σωτηρία της χώρας που δεν σας επέτρεπε να απαντήσετε. Τελικώς δεν ισχύει. Απ ό,τι έμαθα, στείλατε απαντητική επιστολή στην Ελευθεροτυπία για άρθρο που αφορούσε την προίκα σας, όχι όμως απάντηση σε όσα σας έχω ρωτήσει. Και το κάνατε μία από τις πιο κρίσιμες μέρες των διαπραγματεύσεων για το χρέος. Βρήκατε τον χρόνο. Άρα δεν ήταν θέμα χρόνου.

Πριν προχωρήσω στα συγκλονιστικά που αποκάλυψε η δημοσιογραφική έρευνα, σας θυμίζω και πάλι πως το να απαντήσετε είναι υποχρέωσή σας. Ηθική και πολιτική. Πριν από μερικούς μήνες, όταν ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, κύριος Θόδωρος Πάγκαλος είπε το γνωστό «μαζί τα φάγαμε», του απάντησα με ένα πολύ σκληρό άρθρο. Ο κύριος Πάγκαλος την ίδια κιόλας μέρα ανταπάντησε με ένα δικό του πολιτικό άρθρο το οποίο δημοσιεύτηκε στο site μου. Την ίδια εποχή έγραψα ένα ακόμη σκληρό άρθρο για την υπουργό κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, στο οποίο έλεγα πως το να φοιτά παιδί της σε ιδιωτικό σχολείο, ενώ η ίδια είναι υπουργός Παιδείας, είναι μια πρακτική που δηλώνει πως δεν εμπιστεύεται τη Δημόσια Παιδεία για την οποία είναι αρμόδια. Η κυρία Διαμαντοπούλου απάντησε δημόσια σε αυτό, θέτοντας μάλιστα μια πλευρά που είχα σκληρά παραβλέψει. Της μάνας. Και οι δύο συνάδελφοί σας απάντησαν αν και θα μπορούσαν να μην το κάνουν γιατί εξέφρασα απόψεις και όχι, όπως στη δική σας περίπτωση, ντοκουμέντα και στοιχεία. Και βέβαια κανένας από τους δυο, δεν θέλησε να μου «θυμίσει» πως είμαι δημοσιογράφος της «κρατικής».Σεβάστηκαν και τον ρόλο τους και το ρόλο του δημοσιογράφου.
Διατελέσατε υπουργός Πολιτισμού και βρεθήκατε στο στόχαστρο της πολιτικής κριτικής από τον προκάτοχο σας στο υπουργείο, τον νυν αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο, για την αγοραπωλησία επί των ημερών σας του ξενοδοχείου «Ακροπόλ» από τον κατάδικο σήμερα, Γιώργο Μπατατούδη. Πληροφοριακά μόνο ο κ. Μπατατούδης ο οποίος διέφυγε στη Λιβύη βρίσκεται σήμερα στην Ελλάδα αφού κατάφερε να πάρει αναστολή εκτέλεσης της ποινής του. Αλλά αυτό είναι ένα θέμα στο οποίο θα επανέλθουμε.
Ας πάμε όμως και πάλι στα στοιχεία. Διατελέσατε υπουργός Δικαιοσύνης το 1996. Δεν ήσασταν ένας οποιοσδήποτε πολιτικός σε αυτό το υπουργείο, αλλά ένας γνώστης της Νομικής Επιστήμης. Και μόνο να κοιτάξει κάποιος το βιογραφικό σας, διαπιστώνει πως τελειώσατε σε 4 χρόνια τη Νομική, (παρότι, όπως λέτε, είχατε και παράλληλη πολιτική δράση τα δύσκολα χρόνια 1974-1978), καταφέρατε να κάνετε διδακτορικό στο Παρίσι σε μόλις δύο χρόνια και στη συνέχεια να ανεβείτε τις βαθμίδες της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με τρόπο που δεν έχουν κάνει άλλοι. Τι άλλο λοιπόν, ήσασταν από το «παιδί θαύμα» της νομικής τέχνης.
Αναζήτησα λοιπόν αυτή την νομική σας έστω ευφυΐα, στο νομοθετικό σας έργο στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Και ιδού τι βρήκα. Το 1996 ψηφίσατε τον νόμο 2408. Με τον νόμο αυτό τροποποιήσατε κάποια άρθρα του Ποινικού Κώδικα. Για την ακρίβεια προσθέσατε μερικές λέξεις, λιγότερες από 10 αλλά καθοριστικές. Αλλάξατε το άρθρο 242 (για ψευδή βεβαίωση) και το άρθρο 216 (για πλαστογραφία).Τα δύο αδικήματα τα οποία ήταν κακουργήματα με ποινές κάθειρξης πάνω από 10 χρόνια, γίνονταν πλημμελήματα αν το ποσό της ζημιάς δεν ήταν πάνω από 25 εκατομμύρια δραχμές. Αυτό προσθέσατε: Το «πάνω από 25 εκατομμύρια δραχμές». Με 25 εκατομμύρια τότε μπορούσες να αγοράσεις ένα σπίτι. Και εσείς για κάποιο λόγο, την πλαστογραφία και την ψευδή βεβαίωση που προκαλούσαν ζημιά ως ένα σπίτι την κάνατε πλημμέλημα;
Αυτή την νομοθετική «μεταρρύθμιση» την κάνατε μέσα σε μία νύχτα και χωρίς να προηγηθεί σύσταση νομοπαρασκευαστικής επιτροπής και πολύ περισσότερο διάλογος με τους ανθρώπους που υπηρετούν τη Δικαιοσύνη. Δηλαδή δεν εκθέσατε ποια αναγκαιότητα υπήρχε για να κάνετε τόσο βαριές πράξεις από κακουργήματα, απλά πλημμελήματα. Κατηγορηθήκατε από τον νομικό κόσμο ότι ασελγήσατε πάνω στους νόμους με σκοπούς άλλους από την απονομή Δικαιοσύνης.
Φαντάζομαι ξέρετε ως υπουργός Δικαιοσύνης τότε, τι προέκυψε από αυτή σας την νομοθέτηση. Τετρακόσιοι επιφανείς Θεσσαλονικείς (μεγαλογιατροί, βουλευτές, στρατηγοί, δικηγόροι, παιδιά αυτών που λέμε «επωνύμων») οι οποίοι αντιμετώπιζαν κατηγορίες για κακουργήματα (ναι, αυτά τα οποία αλλάξατε) δεν δικάστηκαν ποτέ. Τα κακουργήματά τους έγιναν πλημμελήματα και παραγράφηκαν. Η υπόθεση ήταν η πιο σοβαρή υπόθεση πλαστογραφίας στην ιστορία της Ελλάδας. Από το 1989 έως το 1991, παιδιά επωνύμων της Θεσσαλονίκης που εγγράφονταν σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού (Γιουγκοσλαβία, Ρουμανία κλπ), έπαιρναν μεταγραφές σε Πανεπιστήμια της Ελλάδας, παρουσιάζοντας ψεύτικες βεβαιώσεις για σοβαρές ασθένειες. Οι ευγενείς γόνοι της Θεσσαλονίκης έπασχαν ξαφνικά από καρκίνο, λευχαιμίες και άλλα σοβαρά νοσήματα που βεβαίωναν απατεώνες γιατροί. Όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση, κάποιοι Πανεπιστημιακοί, συνάδελφοί σας στο Πανεπιστήμιο, επιχείρησαν να την κουκουλώσουν αρνούμενοι να δώσουν τα στοιχεία των μεταγραφών.
Μια ομάδα έντιμων εισαγγελέων τότε, αναγκάστηκε να κάνει έρευνα στο πανεπιστήμιο και να κατασχέσει τους φακέλους. Δύο ανακριτές, επί δύο χρόνια ερεύνησαν αυτή την υπόθεση, σχηματίζοντας δικογραφία που δεν χωρούσε σε ένα δωμάτιο. Ασκήθηκαν, διώξεις σε 400 άτομα. Οι περισσότεροι θα έμπαιναν φυλακή αφού οι κατηγορίες ήταν στοιχειοθετημένες. Και τότε εσείς νομοθετήσατε την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα στα συγκεκριμένα άρθρα, που τύχαινε μάλλον να αφορούν τις δικές τους κατηγορίες. Τα αδικήματα ήταν πια πλημμελήματα και είχαν παραγραφεί. Οι φάκελοι έκλεισαν και δεκάδες επώνυμοι απατεώνες, ελεύθεροι πια, συνέχιζαν να φωτογραφίζονται στα περιοδικά ως έντιμοι και ανησυχούντες για την πόλη και βέβαια να καθορίζουν με τη δύναμή τους τα πολιτικά πράγματα. Αρκετοί από τους φοιτητές που πήραν μεταγραφές με τις ψευδείς βεβαιώσεις, όχι μόνο δεν τιμωρήθηκαν, αλλά σήμερα κάνουν πανεπιστημιακή καριέρα.
Στις μεταρρυθμίσεις σας, συμπεριλαμβάνεται η αλλαγή ενός ακόμη άρθρου του Ποινικού Κώδικα. Του 113. Το άρθρο αυτό παλιά προέβλεπε πως στις περιπτώσεις που κάποιος βουλευτής διώκεται για αξιόποινη πράξη, αν δεν αρθεί η βουλευτική του ασυλία, τότε σταματά να τρέχει ο χρόνος παραγραφής και ο βουλευτής δικάζεται όποτε πάψει να είναι βουλευτής. Το άρθρο αυτό προστάτευε και τον βουλευτή, αλλά και τον πολίτη. Αλλάξατε λοιπόν το άρθρο και καταργήσατε την αναστολή της παραγραφής. Έτσι αν κάποιος βουλευτής διαπράξει αδίκημα και δεν αρθεί η ασυλία του, ο χρόνος παραγραφής τρέχει. Έτσι όταν πάψει να είναι βουλευτής πιθανόν να μην υπάρχει δίωξη εναντίον του.
Αυτά είναι τα νομοθετήματά σας σε ένα υπουργείο που θα περίμενε κάποιος, πως λόγω του αντικειμένου σας, ο νομικός κόσμος θα μίλαγε για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις Βενιζέλου. Ο νομικός κόσμος όμως μιλάει για «ασέλγεια» στους νόμους. Τα περί προθέσεων και τα νομικά και αυτά της κόλασης που είναι στρωμένη με καλές προθέσεις, τα ξέρετε. Μόνο εσείς ξέρετε τις προθέσεις σας. Δεν σας αποδίδω καμιά πρόθεση. Σας απευθύνω για μια ακόμη φορά ερωτήματα. Και περιμένω απαντήσεις τις οποίες ξέρετε πολύ καλά πως οφείλετε να δώσετε. Αν όχι, τότε αυτό θα είναι μια πρόθεσή σας…
Υ.Γ.  Προς κάθε ενδιαφερόμενο που…ξέρει αυτός. Μετά από 25 χρόνια στην δημοσιογραφία, έχω την δυνατότητα να μαθαίνω, πότε το όνομά μου γίνεται δημοφιλές σε διάφορες υπηρεσίες. Μην κουράζεστε. Στην ντουλάπα μου δεν έχω σκελετούς. Μόνο ρούχα και αρχεία. Των οποίων έχω πάντα αντίγραφα

.


Πηγή : lifo.gr

How To Start A Cat Fight


Ανακαλύψτε το Σουπερ ΑΜΚΑ του πλανήτη.



Μέσω του site του ΒΒC, με αφορμή την γέννηση του μωρού νούμερο 7.000.000.000,  μπορούμε να μάθουμε και εμείς  τι νούμερο είμαστε στον παγκόσμιο πληθυσμό.



Καρκίνος: Η τέλεια λύση που βρίσκει ο εγκέφαλος

"Όλοι οι καρκίνοι προκαλούνται και ενεργοποιούνται από έντονες και βίαιες εσωτερικές συγκρούσεις που τις βιώνουμε χωρίς να τις εκφράζουμε. Η φύση της εσωτερικής σύγκρουσης καθορίζει την περιοχή του εγκεφάλου που θα πληγεί και το όργανο στο οποίο θα εντοπισθεί η ασθένεια. "



Η νόσος ως μεταφορά. Η αμφιλεγόμενη θεωρία του δόκτορα Ρίκε Γκέερτ Χάμερ

Ο γιατρός Ρίκε Γκέερτ Χάμερ (Ryke Geerd Hamer)υπήρξε για πολλά χρόνια διευθυντής σε μια γερμανική κλινική. Η προνομιούχος θέση του, του επέτρεψε να συναντήσει πολλούς καρκινοπαθείς. Χάρις στις περιστάσεις, στην τύχη και στην λεπτομερή παρατήρηση, ο Χάμερ ανακάλυψε τους θεμελιώδεις νόμους που εξηγούν το μηχανισμό της εμφάνισης όλων των καρκίνων και όλων των ασθενειών. Όπως λέει, η ασθένεια είναι η τέλεια λύση που βρίσκει ο εγκέφαλος - αυτή είναι η νέα ιατρική. Του Ζαν-Ζακ Κρεβκέρ

Στην περίπτωση αυτού του γιατρού, μπορούμε πραγματικά να μιλήσουμε για νόμους, αφού οι επαληθεύσεις που έγιναν από τον ίδιο και από άλλους ερευνητές και θεραπευτές έδειξαν ότι όλοι ισχύουν στις 100% των περιπτώσεων, πράγμα το οποίο δεν είχε ποτέ συμβεί έως τότε στην ιστορία της ιατρικής. Ο ατσαλένιος νόμος του καρκίνου που διατυπώθηκε από τον Ρίκε Γκέερτ Χάμερ είναι ο εξής:

"Όλοι οι καρκίνοι προκαλούνται και ενεργοποιούνται από έντονες και βίαιες εσωτερικές συγκρούσεις που τις βιώνουμε χωρίς να τις εκφράζουμε. Η φύση της εσωτερικής σύγκρουσης καθορίζει την περιοχή του εγκεφάλου που θα πληγεί και το όργανο στο οποίο θα εντοπισθεί η ασθένεια. "






Παρατήρησε λοιπόν ότι οι ασθενείς που είχαν καρκίνο των οστών, για παράδειγμα, είχαν όλοι βιώσει κάποιο σοκ, κάποιο στρες, κάποια έντονη και βίαιη (αιφνίδια) εσωτερική σύγκρουση κατά την οποία αισθάνθηκαν υποτιμημένοι. Επιπροσθέτως, παρατήρησε ότι σε όλους τους ασθενείς που είχαν προσβληθεί από τον ίδιο καρκίνο, είχε εμφανισθεί ένα σημάδι στην ίδια συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου τους. Έτσι, ανακάλυψε ότι σε κάθε τύπο στρες αντιστοιχούσε η ίδια συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου και το ίδιο συγκεκριμένο όργανο, πάντα το ίδιο.
Ο καρκίνος των οστών αντιστοιχεί στην εσωτερική σύγκρουση της υποτίμησης.
Ο καρκίνος των πνευμόνων στον έντονο φόβο του θανάτου.
Ο καρκίνος του αριστερού στήθους σε μια γυναίκα δεξιόχειρα, στη έντονη εσωτερική σύγκρουση σε σχέση με ένα παιδί (πραγματικό, εικονικό, φανταστικό ή συμβολικό).
Ο καρκίνος του δεξιού στήθους σε μια δεξιόχειρα γυναίκα αντιστοιχεί σε εσωτερική σύγκρουση γενικά με τον σύντροφο (σε μια γυναίκα αριστερόχειρα, οι αντιστοιχίες αντιστρέφονται).
Ο καρκίνος του προστάτη αντιστοιχεί στη σεξουαλική εσωτερική σύγκρουση (πραγματική ή συμβολική) σε σχέση με τα παιδιά ή τους απογόνους (ή την ικανότητα δημιουργίας).
Και ούτω καθεξής, για όλους τους καρκίνους.

Αυτός ο νόμος έχει επιβεβαιωθεί εδώ και σχεδόν 20 χρόνια από εκατοντάδες θεραπευτές (εκπαιδευμένους από τον Χάμερ ή τους διαδόχους του), σε δεκάδες χιλιάδες ασθενείς, χωρίς εξαίρεση. Αυτό που είναι εντυπωσιακό σε αυτήν την ανακάλυψη, είναι ότι ο μηχανισμός: «σύγκρουση - εγκέφαλος – όργανο» λειτουργεί και προς τις δύο κατευθύνσεις. Όσο, δηλαδή, η εσωτερική σύγκρουση είναι ενεργή, η περιοχή του εγκεφάλου που δραστηριοποιείται δίνει διαταγή στη βιολογική διαδικασία να παραγάγει καρκινικά κύτταρα στο όργανο που διαλέχτηκε για να εκφράσει την ανισορροπία. Αντιθέτως, όταν το άτομο λύσει την εσωτερική του σύγκρουση (με οποιονδήποτε τρόπο και αν το κάνει αυτό) και βάλει τέλος στο έντονο στρες του, η ίδια περιοχή του εγκεφάλου αντιστρέφει το πρόγραμμα και δίνει αμέσως διαταγή στη βιολογική διαδικασία, να σταματήσει την παραγωγή καρκινικών κυττάρων και να καταστρέψει τον όγκο που έχει δημιουργηθεί στο όργανο ...

Έτσι σήμερα, αρκετές χιλιάδες ιατρικοί φάκελοι θεραπειών έχουν σχηματιστεί και συγκεντρωθεί από τον γιατρό Χάμερ και τους διαδόχους του. Μέσα σε αυτούς τους φακέλους, απαριθμούνται πολλές αποθεραπείες τις οποίες η επίσημη ιατρική χαρακτηρίζει ως « αυθόρμητες, ανεξήγητες ή αξιοθαύμαστες»:

Ανιχνεύσεις (με σκάνερ), αναλύσεις αίματος, ακτινογραφίες, υποβολές εκθέσεων που έγιναν σε νοσοκομεία, αποδεικνύουν ότι ασθενείς έχουν θεραπευθεί εντελώς από καρκίνους, λευχαιμίες, σκληρύνσεις κατά πλάκας, μυοπάθειες, διάφορες εκφυλιστικές ασθένειες, κωφώσεις, σοβαρές διαταραχές της όρασης, ψωριάσεις, αλλεργίες, κ.λπ.

Κατά τη διάρκεια μιας από τις αναρίθμητες δίκες εναντίον του γιατρού Χάμερστις οποίες ενάγων ήταν ο ιατρικός σύλλογος, ο δικηγόρος του Χάμερ είχε ζητήσει από το δικαστήριο να συγκρίνει το ποσοστό, σε εθνική κλίμακα, όσων επέζησαν από καρκίνο, με το ποσοστό όσων επέζησαν από καρκίνο ανάμεσα στους ασθενείς του πελάτη του (λαμβάνοντας υπόψη ότι μερικοί από αυτούς είχαν απευθυνθεί σ’ αυτόν, μερικές φορές στο τελευταίο τους στάδιο). Αυτή η σύγκριση παρουσίασε: 95% επιβίωση για περισσότερα από 5 χρόνια για τον Χάμερ, απέναντι στο 30% κατά μέσο όρο, σε εθνική κλίμακα στη Γερμανία.







Η ασθένεια, είναι η τέλεια λύση που βρίσκει ο εγκέφαλος στο πρόβλημα των « εσωτερικών συγκρούσεων».
Εάν σταματούσα εδώ την παρουσίασή, θα σας άφηνα πιθανώς αμήχανους και με πολλές αμφιβολίες. Εάν δεν καταλάβουμε σε τι πραγματικά χρησιμεύει η ασθένεια, από βιολογική άποψη, οι θεραπείες μπορεί να φανούν... μαγικές.

Για να το καταλάβουμε αυτό, ο γιατρός Χάμερ έδωσε πρώτα-πρώτα ένα παράδειγμα παρμένο από την ζωική βιολογία: αυτό μιας αλεπούς που βρέθηκε σε κατάσταση μεγάλου στρες σχετικά με την επιβίωσή της. Ας φανταστούμε ότι μια αλεπού δεν έχει καταφέρει να πιάσει την παραμικρή λεία εδώ και τρεις μέρες. Βρίσκεται σε κατάσταση μεγάλου στρες σχετικά με την σωματική της επιβίωση, όταν επιτέλους, καταφέρνει να αιχμαλωτίσει ένα μικρό κουνέλι που περνάει από εκεί. Τη στιγμή που ετοιμάζεται να το δαγκώσει, να το ξεσκίσει, να το φάει, η αλεπού ακούει έναν από τους χειρότερους εχθρούς της να πλησιάζει: τον κυνηγό. Και τώρα η αλεπού μας βρίσκεται σε τρομερό δίλημμα, ανάμεσα σε δύο απειλές : εάν φάει το γεύμα της, για να ικανοποιήσει την ανάγκη της για τροφή, κινδυνεύει να σκοτωθεί με την κοιλιά γεμάτη, εάν το σκάσει, αφήνοντας τη λεία της, κινδυνεύει ίσως να πεθάνει της πείνας λίγο αργότερα. Για να βγει από αυτό το δίλημμα, αποφασίζει να καταπιεί ολόκληρο το πόδι του κουνελιού και να φύγει μακριά. Εκείνη την στιγμή, ένας άλλος κίνδυνος απειλεί την αλεπού : κινδυνεύει να πεθάνει από απόφραξη εντέρου, επειδή αυτό το ολόκληρο πόδι δεν μπορεί ούτε να ξανανεβεί από το στομάχι, ούτε να συνεχίσει τη διαδρομή του μέσα στο έντερο.


Βρισκόμαστε, λέει ο Χάμερ, μπροστά σε μια έντονη και βίαιη εσωτερική σύγκρουση που σχετίζεται με την ανάγκη να χωνευτεί κάτι. Για να λύσει αυτό το πρόβλημα, ο εγκέφαλος ενεργοποιεί την τέλεια λύση που θα εξασφαλίσει την επιβίωση του ατόμου : ενεργοποιεί ένα πρόγραμμα παραγωγής πεπτικών υπερκυττάρων στα τοιχώματα του στομαχιού. Στόχος: η χώνεψη του ποδιού που έχει σφηνώσει στο στομάχι, να γίνει πέντε φορές πιο γρήγορα και πέντε φορές καλύτερα. Όσο ο στόχος δεν επιτυγχάνεται, ο εγκέφαλος συνεχίζει να διατάζει την παραγωγή αυτών των πεπτικών υπερκυττάρων που έχουν σαφώς ανώτερες επιδόσεις από τα κανονικά. Αλλά μόλις το πόδι χωνευθεί εντελώς, μια διαδικασία βιοανάδρασης ενημερώνει τον εγκέφαλο ότι ο στόχος έχει επιτευχθεί. Στη στιγμή ο εγκέφαλος βάζει τέλος στο πρόγραμμα της παραγωγής και δίνει διαταγή να εξαλειφθούν αυτά τα υπερκύτταρα, που θα απέβαιναν επικίνδυνα εάν παρέμεναν στο στομάχι. Μερικές ημέρες αργότερα, εάν ναρκώσουμε την αλεπού και εξετάσουμε τα τοιχώματα του στομαχιού της, θα μπορέσουμε να παρατηρήσουμε ουλές, μάρτυρες της πρόσφατης εξάλειψης των υπερκυττάρων.



Συμπέρασμα: Χάρη σε αυτόν τον προγραμματισμό,τον εγγεγραμμένο στη βιολογική διαδικασία εδώ και εκατομμύρια χρόνια, ο εγκέφαλος της αλεπούς διάλεξε την καλύτερη ανάμεσα σε όλες τις λύσεις, έτσι ώστε να εξασφαλίσει την επιβίωσή της. Το μόνο που δεν σας είπα ακόμη, είναι ότι αυτά τα υπερκύτταρα είναι αυτό που κοινώς αποκαλούμε, καρκινικά κύτταρα του στομαχιού! Έτσι, σύμφωνα με τους Χάμερ και Σαμπά, βάσει επαληθεύσεων που έγιναν στο εργαστήριο, αυτό που αποκαλούμε καρκινικό κύτταρο έχει τις ίδιες λειτουργίες με ένα κανονικό κύτταρο, αλλά με πολλαπλάσιες επιδόσεις. Ένα καρκινικό κύτταρο στομαχιού χωνεύει πολύ πιο γρήγορα και δυνατά από ένα κανονικό κύτταρο. Ένα καρκινικό κύτταρο παγκρέατος παράγει πολύ περισσότερη ινσουλίνη, ένα καρκινικό κύτταρο του στήθους παράγει πολύ περισσότερο γάλα, ένα καρκινικό κύτταρο πνεύμονα έχει πολύ μεγαλύτερη ικανότητα ανταλλαγής οξυγόνου αίματος, ένα καρκινικό κύτταρο νεφρού φιλτράρει σαφώς περισσότερο, κ.λπ.. Ας σημειώσουμε, ότι ο γιατρός Κλωντ Σαμπά (Claude Sabbah) γενίκευσε τις ανακαλύψεις του Χάμερ αποδεικνύοντας ότι όλες οι ασθένειες, όποιες και αν είναι αυτές (από την πιο καλοήθη ως την πιο σοβαρή), είναι αποτέλεσμα κάποιου σοκ ή στρες που το βιώσαμε χωρίς να το εκφράσουμε, και ενεργοποιούνται από τον εγκέφαλο, ως η τέλεια λύση για την εξασφάλιση της επιβίωσης. Γιατί πεθαίνουμε από τις ασθένειές μας;





Τότε, θα μου πείτε, εάν οι ασθένειες είναι οι τέλειες λύσεις που είναι γραμμένες στη βιολογική διαδικασία για να εξασφαλίσουν την επιβίωσή μας, γιατί πεθαίνουμε από καρκίνο ή άλλες ασθένειες; Για να απαντήσουμε σε αυτό το ερώτημα, πρέπει να καταλάβουμε, με ποιο τρόπο επεξεργάζεται ο εγκέφαλός μας τις πληροφορίες που φτάνουν σ’ αυτόν. Δηλαδή πρέπει να γνωρίζουμε, ότι ο εγκέφαλος δεν κάνει καμία διάκριση ανάμεσα σε μια πραγματική και μια φανταστική, εικονική ή συμβολική πληροφορία. Για να το αποδείξουμε, ας πάρουμε ένα απλό παράδειγμα · - Εάν ξαφνικά βρεθείτε όρθιος στο χείλος της χωρίς παραπέτο στέγης ενός 20όροφου κτιρίου, ο εγκέφαλός σας θα ερμηνεύσει αυτήν την κατάσταση ως πραγματικό κίνδυνο: θα ενεργοποιήσει μια σειρά φυσιολογικών αντιδράσεων και ανακλαστικών συμπεριφοράς (άνοδος του ποσοστού της αδρεναλίνης, επιτάχυνση του καρδιακού παλμού, άγχος, ίλιγγος, κ.λπ.). Εδώ, έχει επεξεργαστεί μια πραγματική πληροφορία · - Εάν, διαβάζοντας το παραπάνω παράδειγμα, φανταστήκατε τον εαυτό σας σ’ αυτή τη θέση, πιθανώς ο εγκέφαλός σας να ενεργοποίησε τις ίδιες αντιδράσεις. Εντούτοις, δεν βρισκόσαστε πραγματικά σε κίνδυνο, αφού ήσασταν καθισμένος και διαβάζατε. Ο εγκέφαλός σας όμως επεξεργάστηκε μια φανταστική πληροφορία, σαν να ήταν πραγματική ·

Εάν, τώρα, κατά τη διάρκεια ηλεκτρονικού παιχνιδιού ή κάποιας κινηματογραφικής προβολής, το σενάριο σάς προβάλει στο χείλος μιας στέγης, με το κενό από κάτω, σκηνή τραβηγμένη από την οπτική γωνία του ήρωα, και εάν είστε αρκετά βυθισμένος, συνεπαρμένος μέσα στην εικόνα, ο εγκέφαλός θα αντιδράσει και πάλι με το ίδιο τρόπο. Εδώ, θα έχει επεξεργαστεί μια εικονική πληροφορία σα να ήταν πραγματική · - Και τέλος, εάν σας ανακοινώσουν ξαφνικά ότι η επιχείρηση στην οποία εργάζεστε κήρυξε πτώχευση, τη στιγμή που εσείς έχετε μόλις πάρει ένα μεγάλο δάνειο από την τράπεζα, θα αισθανθείτε ίσως τη γη να χάνεται κάτω από τα πόδια σας. Ο εγκέφαλος θα ενεργοποιήσει και πάλι τις ίδιες αντιδράσεις, παρόλο που ή άβυσσος που έχετε μπροστά σας, δεν είναι παρά συμβολική. Έτσι, θα έχει επεξεργαστεί μια συμβολική πληροφορία σα να ήταν πραγματική. Εάν κατανοήσετε αυτό το παράδειγμα, θα καταλάβετε εύκολα ότι ό,τι λέμε, ό,τι σκεφτόμαστε εκλαμβάνεται από τον εγκέφαλό μας ως πραγματική πληροφορία, την οποία έχει υποχρέωση να επεξεργαστεί, ως υπερυπολογιστής.

Έτσι εάν, μιλώντας για ένα φίλο, πείτε: "αυτό δεν θα του συγχωρήσω ποτέ,δεν θα μπορέσω ποτέ να το χωνέψω ", και αυτή η φράση πραγματικά αντανακλά αυτό που έντονα αισθάνεστε, τότε ο εγκέφαλός σας θα λάβει αυτήν την συμβολική πληροφορία και θα την επεξεργαστεί σα να ήταν πραγματική. Εάν η σύγκρουση που βιώνετε στη σχέση σας με το άλλο άτομο είναι πολύ έντονη και δεν καταφέρνετε να εκφράσετε όλη τη δυσαρέσκεια που αισθάνεστε, είναι πολύ πιθανό ο εγκέφαλος να ξεκινήσει πρόγραμμα παραγωγής πεπτικών υπερκυττάρων (δηλαδή καρκινικών κυττάρων) για να χωνέψει αυτό που δεν μπορείτε να χωνέψετε… Η διαφορά με την περίπτωση του ποδιού που σφήνωσε στο στομάχι της αλεπούς, είναι ότι εάν δεν συμφιλιωθείτε με τον φίλο σας, εάν παραμείνετε στις θέσεις σας, εάν δεν τον συγχωρέσετε, δεν θα μπορέσετε πράγματι ποτέ να χωνέψετε αυτό που σας έκανε. Κατά συνέπεια ο εγκέφαλός σας θα συνεχίζει να λαμβάνει το μήνυμα ότι κάτι δεν έχει ακόμη χωνευθεί. Και υπάκουα, θα συνεχίζει το πρόγραμμα της παραγωγής καρκινικών κυττάρων. Μαντεύετε τη συνέχεια : αργά ή γρήγορα, εξαιτίας της ανώμαλα υπερβολικής ικανότητας πέψης, θα αρχίσετε να αισθάνεστε πόνους, οι τροφές δεν θα χωνεύονται σωστά. Θα σας γίνει τότε διάγνωση καρκίνου του στομάχου, που οι γιατροί θα προσπαθήσουν να εξαφανίσουν με τα διάφορα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους. Αλλά αρχίζετε να μαντεύετε αυτό που υπάρχει κίνδυνος να επακολουθήσει.

Ακόμα και αν σας έκαναν ολική αφαίρεση στομάχου, ο εγκέφαλός σας θα συνέχιζε να δίνει την εντολή για την παραγωγή καρκινικών κυττάρων στην περιοχή του σώματος όπου βρισκόταν το στομάχι. Κάποιους μήνες αργότερα, οι γιατροί θα ανακάλυπταν αυτό που θα ονόμαζαν υποτροπή ή μετάσταση, ενώ αυτό δεν θα ήταν παρά η συνέχιση του προγράμματος που είχε ξεκινήσει ο εγκέφαλός σας, βασιζόμενος σε μια συμβολική πληροφορία σχετικά με την σύγκρουση που βιώσατε με κάποιο φίλο. Για να πάμε ακόμη μακρύτερα, εάν σοκαριστείτε από την απαισιόδοξη διάγνωση του καρκινολόγου σας και αισθανθείτε μεγάλο φόβο θανάτου, ο εγκέφαλός σας θα αρχίσει καινούργιο πρόγραμμα παραγωγής υπερκυττάρων ,στον πνεύμονα, που αργότερα θα χαρακτηριστεί από τους γιατρούς καρκίνος του πνεύμονα. Και ούτω καθεξής, μέχρις ότου επέλθει ο θάνατος. Πώς να προλάβουμε τις ασθένειες και πώς να τις θεραπεύσουμε ; Στο τελευταίο μου βιβλίο «Η γλώσσα της θεραπείας» έχω περιγράψει λεπτομερώς τις διαδικασίες που, ξεκινώντας από έντονα ψυχικά σοκ ή μεγάλο στρες, καθορίζουν και προκαλούν τις σωματικές ασθένειές μας.

Στα πλαίσια αυτού του άρθρου μου φαίνεται άχρηστο να προχωρήσω βαθύτερα, αφού η ίδια λογική ισχύει για όλες τις ασθένειες, ανεξάρτητα από τον βαθμό έντασης και σοβαρότητάς τους. Αυτό που πρέπει να συγκρατήσουμε από όλα αυτά είναι, ότι από τη μια, ο εγκέφαλος δε σφάλει ποτέ και από την άλλη, ότι αυτός είναι που ενεργοποιεί όλες τις «ασθένειες» έτσι ώστε να εγγυηθεί στο άτομο τις μεγαλύτερες πιθανότητες επιβίωσης. Είναι φανερό ότι το ενδιαφέρον μιας τέτοιας θεώρησης είναι τεράστιο. Πράγματι, για πρώτη φορά στην ιστορία της ιατρικής, καμιά πάθηση, καμιά ανισορροπία μας δεν οφείλεται στην τύχη. Όλα εκδηλώνονται σύμφωνα με τους αμετάβλητους νόμους της Βιολογίας των Ζωντανών Όντων, όπως λέει ο γιατρός Κλωντ Σαμπά. Αυτό σημαίνει συγκεκριμένα, ότι εάν μάθετε τους νόμους της Νέας Ιατρικής του Ρίκε Γκέερτ Χάμερ ή της Ολιστικής Βιολογίας του Κλωντ Σαμπά, που είναι αμετάβλητοι όσο και οι νόμοι της φυσικής ή της χημείας, θα μπορείτε όχι μόνο να καταλάβετε από πού προέρχονται όλες οι ασθένειές σας, αλλά κυρίως θα μπορείτε να τις προλαμβάνετε και να τις θεραπεύετε.





Πώς ; Μαθαίνοντας τις βασικές αρχές της επικοινωνίας τις οποίες κάθε άνθρωπος θα έπρεπε να κατέχει : το να εκφράζει τις ανάγκες και τα συναισθήματά του, να τολμά να αντιπαρατίθεται στους άλλους (με σεβασμό βέβαια), να αναγνωρίζει και να δέχεται την πραγματικότητα όπως αυτή είναι, οι πράξεις του να είναι προσαρμοσμένες στην πραγματικότητα, να τελειώνει τις όποιες συναισθηματικές εκκρεμότητες έχει με τους άλλους, να συγχωρεί. Ας πάρουμε αυτές τις αρχές μία μία, για να εξετάσουμε με ποιο τρόπο μπορούν να μας κάνουν να αποφύγουμε τις ασθένειες ή να μας θεραπεύσουν... - να εκφράζουμε τις ανάγκες μας : πολλές απογοητεύσεις, πολλές καταστάσεις στρες προέρχονται από το γεγονός ότι αφενός, λίγοι είναι οι άνθρωποι που γνωρίζουν συνειδητά τις αληθινές ανάγκες τους και αφετέρου, ακόμη πιο σπάνιοι είναι εκείνοι που έχουν την ικανότητα να τις εκφράσουν με κατάλληλο τρόπο. Συνεπώς, συσσωρεύουμε μίση και μνησικακίες, μένουμε μπλοκαρισμένοι σε αδιέξοδα. Αισθανόμαστε βέβαια ότι κάτι δεν μας ταιριάζει, αλλά δεν γνωρίζουμε πώς να ξεφύγουμε. Μας συμβαίνουν συχνά απαράδεκτα πράγματα. Εντούτοις τα δεχόμαστε, επειδή δεν γνωρίζουμε ούτε καν τα όριά μας, σχετικά με το τι θέλουμε και τι δεν θέλουμε, τι μπορούμε και τι δεν μπορούμε.

Το να ξαναμάθουμε να αναγνωρίζουμε τις ανάγκες μας και τα όριά μας για όσα δεν θέλουμε πια, το να είμαστε ικανοί να τα εκφράσουμε στους συνομιλητές μας, χωρίς να φοβόμαστε τις συνέπειες, αυτό είναι ένας από τους τρόπους που μπορεί να προλάβουν ή να θεραπεύσουν τις ασθένειες που προκαλούνται από τις ανθρώπινες εσωτερικές συγκρούσεις και τις απογοητεύσεις. - να εκφράζουμε τα συναισθήματά μας : Το συναίσθημα μοιάζει με το σύμπτωμα. Είναι ο δείκτης του βαθμού ικανοποίησης ή μη ικανοποίησης των αναγκών μας. Μια ανάγκη μας ματαιώνεται· εμφανίζεται ένα δυσάρεστο συναίσθημα (θυμός, θλίψη, φόβος, κ.λπ.). Μια ανάγκη μας ικανοποιείται· ένα ευχάριστο συναίσθημα θα εκδηλωθεί (χαρά, ευχαρίστηση, κ.λπ.). Δυστυχώς, η παιδεία μας μας έχει διδάξει, να αντιμετωπίζουμε τα συναισθήματά μας όπως η ιατρική αντιμετωπίζει τα συμπτώματα : να τα αρνούμαστε, να τα απορρίπτουμε, να τα εξαφανίζουμε. Με αυτό τον τρόπο στερούμαστε τα καλύτερα σημάδια, που έχουμε στη διάθεσή μας για να γνωρίζουμε με βεβαιότητα τι είναι καλό για μας και τι δεν είναι. Αυτή η άγνοιά μας μάς οδηγεί στην απογοήτευση, αφού μην έχοντας πια τους φωτεινούς δείκτες στον πίνακα ελέγχου, δεν ειδοποιούμαστε καν ότι μια ή περισσότερες ανάγκες μας ματαιώνονται.

Σ’ αυτό το σημείο ο εγκέφαλος παίρνει αναγκαστικά τα ηνία, για να εγγράψει στη βιολογική διαδικασία των οργάνων τις ίδιες πληροφορίες που μας είχαν δώσει τα συναισθήματα [θυμηθείτε : στο παράδειγμα με το αυτοκίνητο, εάν οι φωτεινοί δείκτες του πίνακα ελέγχου (τα συναισθήματα) δεν λειτουργούν πια ή δεν ληφθούν υπόψη, η βλάβη θα εκδηλωθεί στα όργανα της μηχανής (στα όργανα του σώματος)]. Το να ξαναμάθουμε λοιπόν να ακούμε τα συναισθήματά μας, να τα αναγνωρίζουμε και να τα δεχόμαστε, να τα ευχαριστούμε μάλιστα που επαγρυπνούν για μας, είναι ένας πρώτος σταθμός για να αποφεύγουμε τις καταστρεπτικές εσωτερικές συγκρούσεις και το στρες. Εάν, επιπλέον, μπορούμε να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας με τρόπο κατάλληλο, υπεύθυνα, χωρίς να αποδίδουμε στους άλλους την ευθύνη, θα μπορέσουμε πολύ γρήγορα να ξαναβρούμε την ισορροπία μας. - να τολμούμε τις αντιπαραθέσεις, με σεβασμό στους άλλους :

Πόσες φορές, σε δύσκολες, τεταμένες, δυσάρεστες καταστάσεις, δεν συνέβηνα μη τολμήσουμε να πούμε τα πράγματα στον άλλο, με σεβασμό, αλλά και σταθερά, με θάρρος ; Πόσες φορές δεν κατάπιαμε τα λόγια μας από φόβο μην προκαλέσουμε σύγκρουση ; Φοβόμαστε συχνά να πούμε δυσάρεστα πράγματα, επειδή πιστεύουμε ότι είναι προτιμότερο να διατηρούμε την ειρήνη ανάμεσα στους ανθρώπους. Όμως αυτή η ειρήνη είναι απατηλή, αφού μέσα μας μπορεί να γεννιέται ένα ισχυρό βίαιο συναίσθημα. Σημειώστε ότι ακόμη και ο υπολογισμός είναι λανθασμένος : θέλοντας να αποφύγουμε τη σύγκρουση, δεν λέμε αυτό που θα έπρεπε να ειπωθεί. Όμως, μην λέγοντας τίποτα, αυξάνουμε την αίσθηση απογοήτευσης και μνησικακίας μέσα μας, μέχρι που η κατάσταση γίνεται αφόρητη. Τότε, είτε ξεσπάμε βίαια πάνω στον άλλο, οπότε συμβαίνει αυτή η σύγκρουση και η ρήξη που ακριβώς θέλαμε να αποφύγουμε, είτε καταπίνουμε τα συναισθήματά μας για άλλη μια φορά, και τότε συμβαίνει ο καρκίνος ή η οξεία ασθένεια, που μας καλεί να εξετάσουμε προσεχτικά την ανισορροπία που έχουμε δημιουργήσει ...





Το να τολμάμε την σύγκρουση, είναι το να μάθουμε να μιλάμε για τα πράγματα που μας ενοχλούν, ήρεμα, χωρίς υπεκφυγές. Το να μάθουμε να εκφράζουμε με ειλικρίνεια το τι μας συμβαίνει, είναι ο καλύτερος τρόπος για να φροντίζουμε τις σχέσεις μας με τους άλλους. - να αναγνωρίζουμε και να δεχόμαστε την πραγματικότητα όπως αυτή είναι : συχνά έχω παρατηρήσει, ότι πολλές ασθένειες ξεκινάνε όταν αρνούμαστε να δούμε μια κατάσταση, όταν της αντιστεκόμαστε, όταν δεν δεχόμαστε αυτό που μας συμβαίνει. Έτσι, μπορεί να μπούμε σε καταστάσεις εσωτερικής σύγκρουσης, αντίστασης, αυτοϋποτίμησης, απώλειας της ταυτότητας ή του χώρου κυριαρχίας μας. Και όσο περισσότερο μαχόμαστε την πραγματικότητα, τόσο περισσότερο ενισχύουμε την επιρροή της και τη δύναμή της πάνω μας, μέχρις ότου εξαντληθούμε. Χωρίς να είμαστε καθόλου μοιρολάτρες (το θέμα δεν είναι να είμαστε ανθρώπινα ράκη που δέχονται τα πάντα χωρίς αντίδραση, αντιθέτως), το να δεχόμαστε την πραγματικότητα είναι το να τολμάμε να την κοιτάμε κατάματα, αντικειμενικά, χωρίς να κρίνουμε. Είναι επίσης το να αλλάξουμε τον τρόπο που βλέπουμε τα γεγονότα, θεωρώντας τα ούτε καλά, ούτε κακά : η συμβουλή μου είναι, να θεωρούμε μάλλον ό,τι μας συμβαίνει σαν ευκαιρίες που μας προσφέρονται για να μάθουμε κάτι καινούργιο. - οι πράξεις μας να είναι προσαρμοσμένες στην πραγματικότητα : Ο Γιούνγκ επέμενε πολύ σε αυτό το σημείο. Πράγματι, δεν υπάρχει θεραπεία εάν δεν δράσουμε πραγματικά. Συχνά, μένουμε εγκλωβισμένοι στις εσωτερικές συγκρούσεις μας και τα στρες, επειδή δεν τολμάμε να δράσουμε. Ή ακόμα χειρότερα : επειδή νομίζουμε ότι αρκεί να συνειδητοποιήσουμε την αιτία του καρκίνου μας για να θεραπευθούμε. Λάθος.

Όσοι πίστεψαν πως είναι έτσι, έχουν πεθάνει. Η δράση είναι ο μόνος τρόπος να δώσουμε στον εγκέφαλο την πληροφορία ότι η συγκρουσιακή κατάσταση τελείωσε. Ειδάλλως, το είδαμε παραπάνω, η ενεργοποίηση της ασθένειας δεν θα σταματήσει ποτέ. - να τελειώνουμε τις όποιες συναισθηματικές εκκρεμότητες έχουμε με τους άλλους: αυτή η έννοια εκφράστηκε για πρώτη φορά από την Ελίζαμπεθ Κίμπλερ Ρος (Kübler-Ross), την ελβετίδα γιατρό που μετανάστευσε στις Η.Π.Α, από όπου ξεκίνησε η εφαρμογή της φροντίδας για την ανακούφιση των βαριά ασθενών, που σήμερα είναι διαδεδομένη σε ολόκληρο τον κόσμο. Έλεγε, ότι πολλοί ασθενείς, στο τέλος της ζωής τους, αισθανόντουσαν την απόλυτη ανάγκη να συμφιλιωθούν με αυτούς με τους οποίους είχαν έρθει σε ρήξη. Παρατήρησε χιλιάδες φορές, ότι μόλις αυτές οι εκκρεμείς υποθέσεις έκλειναν, οι ασθενείς πέθαιναν την ίδια νύχτα, νηφάλιοι και γαληνεμένοι. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να περιμένουμε το τέλος της ζωής μας, στο τελευταίο στάδιο μιας μακράς και επίπονης ασθένειας για να το κάνουμε αυτό.

Από προσωπική εμπειρία ξέρω, ότι κλείνοντας ταχτικά τις εκκρεμείς υποθέσεις μου, με βοηθάει να διατηρώ την ισορροπία μου και να μην δημιουργώ άχρηστες και επιζήμιες πηγές άγχους. - να συγχωρούμε : τέλος, τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, να συγχωρούμε. Όχι, να συγχωρήσουμε τον άλλο για το κακό που μπορεί να μας έχει κάνει, αλλά να συγχωρήσουμε τον εαυτό μας για τον πόνο που δεχτήκαμε να ζήσουμε τόσο καιρό, μέχρις ότου χαλαρώσουμε, μέχρις ότου εκφράσουμε στον άλλο τις ανάγκες και τα συναισθήματά μας, μέχρις ότου τολμήσουμε την αντιπαράθεση, μέχρις ότου, επιτέλους, αναγνωρίσουμε και δεχτούμε την πραγματικότητα, μέχρις ότου κλείσουμε τις εκκρεμότητές μας. Όσο και αν μας εκπλήσσει, υπεύθυνοι για τα σοκ, τις εσωτερικές συγκρούσεις, το στρες μας, δεν είναι ποτέ οι άλλοι, ούτε τα γεγονότα. Ο τρόπος που δεχτήκαμε το γεγονός, ο τρόπος που το αντιληφθήκαμε, το ερμηνεύσαμε, το φιλτράραμε, αυτός είναι πάντα που γεννάει τον πόνο μας ή την χαρά μας. Δηλαδή, τελικά, με πολλή αγάπη, χιούμορ και ταπεινότητα, θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τον εαυτό μας για την ηλιθιότητά μας και να μας συγχωρήσουμε για το κακό που μας κάναμε.







Συμπεράσματα:

Στο τέλος αυτού του άρθρου, θέλω να βγάλω μερικά σύντομα συμπεράσματα. Πρώτα πρώτα, δεν υπήρξε στόχος μου να σας πείσω ότι οι πεποιθήσεις σας σχετικά με την υγεία και την ασθένεια είναι λανθασμένες. Ξέρω πολύ καλά ότι θα χρειαζόταν να παραθέσω πολύ περισσότερα, για να σας κάνω να αλλάξετε απόψεις. Στόχος μου ήταν να σας προτείνω μια θεώρηση του πώς θα είναι πιθανώς στο μέλλον η κατανόηση της ασθένειας και της θεραπείας. Εάν κάποια από αυτές τις ιδέες βρήκε απήχηση μέσα σας, σας προσκαλώ να εμβαθύνετε την έρευνά σας, να ενημερωθείτε, να διαβάσετε τα βιβλία που αρχίζουν τώρα να βγαίνουν σχετικά με το θέμα ... Και κυρίως, να πειραματιστείτε μόνοι σας με τον εαυτό σας, όπως κάνω εγώ, εδώ και 18 χρόνια. Έπειτα, αυτή η θεώρηση μας κομίζει ένα εξαιρετικά καλό νέο : η ασθένεια δεν είναι μοιραία, δεν συμβαίνει ποτέ τυχαία. Που θέλει να πει, ότι αλλάζοντας τις συνήθειες συμπεριφοράς μας, τους τρόπους σκέψης μας, τη συναισθηματική ζωή μας, μπορούμε να εξαλείψουμε οριστικά την επήρεια των ασθενειών πάνω μας. Επιπλέον, ακόμα και αν κάπου κάπου αρρωσταίνουμε, δεν θα εξαρτόμαστε πια από τους θεραπευτές που βρίσκονται σε θέση εξουσίας σε σχέση με μας. Ξαναβρίσκουμε, επιτέλους, την αυτονομία μας, την ελευθερία μας, την αυτοκυριαρχία μας.



Και τέλος, ως ασθενείς και ως πολίτες, έχουμε όλοι το καθήκον να ενημερώνουμε τον περίγυρό μας, όσο περισσότερο μπορούμε, γύρω από αυτές τις νέες έρευνες, έτσι ώστε η τρέλα που έχει καταλάβει την ιατρική, πολιτική και οικονομική εξουσία σε σχέση με κάθε τι το εναλλακτικό, να γελοιοποιηθεί, να αποδειχθεί ακατάλληλη, ξεπερασμένη. Όταν βλέπω τις διώξεις τις οποίες υφίστανται πολλοί θεραπευτές που έχουν επιλέξει να υπηρετήσουν πραγματικά την υγεία και τον ασθενή (και επομένως να μην υπηρετούν πια τα συμφέροντα των μεγάλων φαρμακευτικών ομίλων), γνωρίζω ότι αυτή η νέα μορφή ιεράς εξέτασης δεν θα σταματήσει παρά μόνο όταν θα είμαστε αρκετοί για να πούμε ευθέως στους κλασσικούς γιατρούς μας, αυτό που πραγματικά μας θεράπευσε. Αλλιώς, η ασθένεια θα παραμείνει για πολύ ακόμη στα χέρια αυτών που έχουν πάρει την εξουσία πάνω στη ζωή μας και το σώμα μας. Έχουμε τον κόσμο που μας αξίζει. Θα έχουμε τον κόσμο που δικαιούμαστε;Αυτό θα εξαρτηθεί από μας."

της Κρυσταλίας Πατούλη από το Tvxs

Πηγή : lifo.gr

Γεννήθηκε το μωρό που φέρνει τον πληθυσμό της γης στα 7 δισεκατομμύρια

 
Ντανίκα σημαίνει «πρωινό αστέρι». Το κοριτσάκι είναι ένα από αυτά που διεκδικούν τον τίτλο   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ ) 
Μανίλα, Φιλιππίνες

Τα επτά δισεκατομμύρια έφτασε ο πληθυσμός της γης, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Ωστόσο, υπάρχουν διαφωνίες για το πού γεννήθηκε ο κάτοικος νούμερο 7 δισεκατομμύρια. Τον τίτλο διεκδικεί η μικρή Ντανίκα Μέι Καμάτσο από τις Φιλιππίνες, καθώς και ένα κοριτσάκι στην Ινδία, ενώ δύο περιοχές της Ρωσίας ανακοίνωσαν δικούς τους «υποψήφιους».
Πρόκειται για ένα πληθυσμιακό ορόσημο, αν και αρκετοί αναλυτές έχουν αμφισβητήσει την ακρίβεια των μετρήσεων, λέγοντας ότι αυτός ο αριθμός αναμένεται να έρθει του χρόνου ή και αργότερα.
Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν κηρύξει την 31η Οκτωβρίου ως την ημέρα των «Επτά Δισεκατομμυρίων», σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν την προσοχή του κόσμου στην αύξηση του πληθυσμού.
Οι Φιλιππίνες ανακήρυξαν τη μικρή Ντανίκα Μέι Καμάτσο ως τον δικό τους «νικητή».
Το βρέφος γεννήθηκε σε ένα δημόσιο νοσοκομείο στις Φιλιππίνες και ζύγιζε 2,5 κιλά.
«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι ο νούμερο 7 δισεκατομμύρια κάτοικος της γης» δήλωσε η μητέρα της, Καμίλ Νταλούρα.
Το όνομα Ντανίκα σημαίνει «πρωινό αστέρι» και είναι το δεύτερο παιδί της οικογένειας.
Ωστόσο, τον τίτλο διεκδικεί και ένα κοριτσάκι από το κρατίδιο Ουτάρ Πραντές στην Ινδία.
Η βρετανική οργάνωση Plan International ανακοίνωσε την γέννηση της Ναργκίς στις 07:20 τοπική ώρα σε κέντρο υγείας του Μαλ, ενός απομακρυσμένου χωριού του κρατιδίου. Η οργάνωση παρακολουθούσε επτά εγκύους στο Ουτάρ Πραντές, στο οποίο τα ποσοστά γεννήσεων είναι πολύ υψηλά (11 μωρά κάθε λεπτό).
Η χερσόνησος της Καμτσάτκα, στη ρωσική Απω Ανατολή, μια από τις πλέον αραιοκατοικημένες περιοχές της χώρας, ήταν η πρώτη που ανακοίνωσε τη γέννηση του δικού της «υποψήφιου», 19 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα). Πρόκειται για ένα αγόρι που θα ονομαστεί Αλεξάντερ.
«Η χώρα μας αρχίζει στην Καμτσάτκα και για το λόγο αυτό θεωρούμε ότι το νεογέννητο αυτό είναι το πρώτο που γεννήθηκε στη Ρωσία την ημέρα κατά την οποία ο πληθυσμός της Γης φτάνει τα επτά δισεκατομμύρια» τόνισε ανώτατος αξιωματούχος της περιοχής.
Περίπου 7.400 χιλιόμετρα μακριά, στον θύλακα του Καλίνινγκραντ, ανάμεσα στην Πολωνία και την Λιθουανία, γεννήθηκε ο Πιοτρ Νικολάγεφ στις 00:02 τοπική ώρα και διεκδικεί τον ίδιο τίτλο.
Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν κηρύξει την 31η Οκτωβρίου ως την ημέρα των «Επτά Δισεκατομμυρίων». Δώδεκα χρόνια πριν οι κάτοικοι της γης έφταναν τα έξι δισεκατομμύρια.
Τότε, ο ΟΗΕ είχε επιλέξει τον Αντνάν Νέβιτς, που γεννήθηκε στο Σαράγεβο ως τον «νικητή», όμως αυτή την φορά ο Οργανισμός αποφάσισε να μην ακολουθήσει αυτήν την διαδικασία με αποτέλεσμα αρκετές χώρες να διεκδικούν τον τίτλο.
Ερευνητες αμφισβητούν πάντως τη μεθοδολογία του ΟΗΕ, λέγοντας ότι οι κάτοικοι της γης είναι πιθανότερο να φτάσουν τα επτά δισεκατομμύρια του χρόνου και όχι φέτος.
Ο ΟΗΕ «δέχεται πολιτικές πιέσεις να αγνοήσει την αβεβαιότητα και να δώσει συγκεκριμένες ημερομηνίες» έγραφε στο περιοδικό New Scientist ο Βόλφγκανγκ Λουτς του Ινστιτούτο Δημογραφίας της Βιέννης.
Ο ίδιος υπολόγιζε ότι θα φτάσουμε το ορόσημο των επτά δισεκατομμυρίων κάποια στιγμή μετά τις αρχές του 2013, πιθανώς και πολύ αργότερα, το 2020.

Πηγή : in.gr

8 τροφές για δυνατό μυαλό


Θέλετε ένα μυαλό που να μπορεί να κάνει τα πάντα; Εντάξει, ίσως υπερβάλλουμε λίγο, αλλά οι παρακάτω τροφές μπορούν να δώσουν μια παραπάνω ώθηση στον εγκέφαλό σας.
  • 1. Σολομός και Σαρδέλα
Τα ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά που περιέχονται σε ψάρια όπως ο σολομός και οι σαρδέλες είναι απαραίτητα τρόφιμα για τον εγκέφαλο καθώς βοηθούν στην προστασία και στην ανάπτυξη των κυττάρων του εγκεφάλου. Στη σύγχρονη διατροφή τα λιπαρά έλαια των ψαριών είναι ο ακρογωνιαίος λίθος των τροφίμων που κάνουν καλό στον εγκέφαλο και από τα τρόφιμα που θα πρέπει να λαμβάνουμε συχνά.
  • 2. Ντομάτες
Τα στοιχεία δείχνουν ότι το λυκοπένιο, που περιέχουν οι ντομάτες, είναι ένα άριστο αντιοξειδωτικό και θεωρείται απαραίτητο για την προστασία του εγκεφάλου σας από τη γήρανση.
  • 3. Προϊόντα ολικής αλέσεως
Οι βιταμίνες Β6, Β12 και το φολικό οξύ είναι απαραίτητα για την προστασία της μνήμης σας. Τα τρόφιμα ολικής αλέσεως, όπως το ψωμί ολικής αλέσεως, είναι από τα καλύτερα τρόφιμα για τον εγκέφαλο.
  • 4. Βατόμουρα
Τα βατόμουρα τα συναντάμε συχνά τελευταία σε διάφορα ροφήματα. Αποδεικνύεται ότι είναι και αυτά μια πολύ καλή πηγή για την ορθή λειτουργία του εγκεφάλου. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες και μέταλλα ενώ περιέχουν και αντιοξειδωτικές ουσίες σε μεγάλη ποσότητα.
  • 5. Σπόροι κολοκύθας
Ο ψευδάργυρος είναι απαραίτητος για την προστασία του μυαλού και βοηθά στο να μην έχουμε απώλεια μνήμης. Οι σπόροι κολοκύθας είναι, επομένως, μια αποδεκτή τροφή αν θέλουμε έναν υγιή εγκέφαλο, καθώς περιέχουν ψευδάργυρο.
  • 6. Φραγκοστάφυλα
Τα φραγκοστάφυλα είναι μια τροφή καλύτερη για το μυαλό απ’ ότι τα πορτοκάλια. Η βιταμίνη C είναι χρήσιμη για την πνευματική εγρήγορση και προστατεύει από την γήρανση του εγκεφάλου. Τα φραγκοστάφυλα είναι μια απίστευτη πηγή βιταμίνης C, που τα καθιστά πλήρως αποδεκτά.
  • 7. Μπρόκολο
Την επόμενη φορά που θα ακούσετε τα παιδιά σας να παραπονεθούν για το μπρόκολο επειδή είναι στο menu της ημέρας, πείτε τους: «Αυτό θα σας κάνει πιο έξυπνους». Τρόφιμα όπως το μπρόκολο είναι πλούσια σε βιταμίνη Κ και βοηθούν στη λειτουργία του εγκεφάλου. Η υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Κ βάζει το μπρόκολο μέσα στη λίστα μας.
  • 8. Αυγά
Εφόσον δεν τα τηγανίζουμε και δεν τα συνοδεύουμε με μπέικον, τα αυγά μπορούν να κάνουν θαύματα. Αποτελούν σημαντική πηγή βιταμίνης Ε, κάτι εξαιρετικά σημαντικό για τη δύναμη του εγκεφάλου. Βράστε τα και καταναλώστε τα χωρίς αλάτι, για μία ή δύο φορές την εβδομάδα

Πηγή:e-diet.gr

Track of the day: Adele-Set fire to the rain

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 1-3



Εκπληκτικός ο Παναθηναϊκός απέδρασε από την Τούμπα κερδίζοντας 3-1 χάρη σε δύο φάουλ "ποίημα" των Κλέιτον, Λέτο. 

Με δύο εκπληκτικά φάουλ των Κλέιτον (33') και Λέτο (70') και ένα γκολ του Κουίνσι (56') ο εξαιρετικός Παναθηναϊκός επικράτησε με 3-1 του ΠΑΟΚ στην Τούμπα και παρέμεινε στην κορυφή.
 Με "χορευτικά" πανηγύριζαν οι "πράσινοι" τα γκολ ενώ αποδοκιμάστηκαν οι γηπεδούχοι που μείωσαν στο σκορ με τον Βιεϊρίνια στο 85' με εύστοχο χτύπημα πέναλτι.
Αήττητος συνεχίζει την πορεία του στο πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός που μετά την Κέρκυρα και Ξάνθη πέρασε και από την Τούμπα με νίκη μένοντας στην κορυφή της Σούπερ Λίγκα. Το συγκρότημα του Ζεσουάλδο Φερέιρα με πολύ έξυπνη τακτική αλλά και εξαιρετικό παιχνίδι νίκησε με 3-1.

Κλέιτον και Λέτο με δύο αριστουργηματικά χτυπήματα φάουλ στο 33' και στο 70' και ένα γκολ του εξαιρετικού και πάλι Κουίνσι, το "τριφύλλι" εκμεταλλεύθηκε την κούραση αλλά και την κακή μέρα των γηπεδούχων και επικράτησε δίκαια. Το μόνο που κατάφερε ο "Δικέφαλος του Βορρά" ήταν να μειώσει στο 85'  με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Βιεϊρίνια που ήταν η "μόνη πηγή κινδύνου" για τον Καπίνο.
Γήπεδο: Τούμπας

Διαιτητές/ Βοηθοί διαιτητή: Κουκουλάκης Μιχαήλ (Ηρακλείου) / Καρσιώτης Μιχαήλ (Κορινθίας), Τρύφων Πέτρος (Δράμας).
4ος Διαιτητής/ Παρατηρητής: Δασκαλόπουλος Γεώργιος (Κορινθίας) / Τεροβίτσας Βασίλειος (Αιτωλ/νιας).
ΚαιρόςΑίθριος

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Χαλκιάς, Ετό, Κοντρέρας (46' Τσιρίλο), Μαλεζάς, Σνάουτσνερ, Λάζαρ, Αρίας (58' Σπαντάσιο), Φωτάκης, Σαλπιγγίδης, Βιεϊρίνια, Παπάζογλου (61' Γιάννου).
Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καπίνο, Μαρίνος, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης (74' Βιτόλο), Σιμάο, Ζέκα (90'+4' Μαυρίας), Κουίνσι, Λέτο, Κλέιτον (76' Τοτσέ).
Σκόρερ: 33' Κλέιτον, 56' Κουίνσι, 70' Λέτο, 85' πεν. Βιεϊρίνια
Κίτρινες: Έτο, Φωτάκης / Ζέκα, Σιμάο

Κόκκινη: -

Ανασκόπηση αγώνα:

Με μια αλλαγή σε σχέση με το ματς κόντρα στον Άρη παρέταξε την ομάδα του ο Λάζλο Μπόλονι, επαναφέροντας στο αρχικό σχήμα και την μεσαία γραμμή τον Φωτάκη αντί του Ρόμπεν. Κάτω από την εστία ήταν ο Χαλκιάς με αμυντική τετράδα τους Ετό, Κοντρέρας, Μαλεζά και Σνάουτσνερ. Στην μεσαία γραμμή εκτός του Έλληνα διεθνή ήταν οι Λάζαρ, Αρίας ενώ στα άκρα ήταν οι  Σαλπιγγίδης, Βιεϊρίνια που θα έδιναν βοήθεια στον μοναδικό επιθετικό Παπάζογλου.

Με την ίδια ενδεκάδα που αγωνίστηκε με τον Εργοτέλη, παρουσίασε από την πλευρά του ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Στο πρώτο του ντέρμπι κάτω από την εστία ήταν Καπίνο με τους Μαρίνο και Σπυρόπουλο στα άκρα ενώ αμυντικό "δίδυμο" ήταν οι Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ. Αμυντικά χάφ οι Σιμάο και Κατσουράνης με τους Ζέκα και Κουίνσι στα άκρα και επιθετικό δίδυμο στο 4-4-2 τους Κλέιτον και Λέτο.

Οι φιλοξενούμενοι στην προσφιλή τους συνήθεια στα τελευταία ματς βγήκαν στην Τούμπα και πίεσαν τον αντίπαλό τους. Μάλιστα στο 11' λίγο έλειψε να εκμεταλλευθούν ένα λάθος του Αρίας αλλά το σουτ του Λέτο πέρασε άουτ. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για παράβαση όταν στο 13' όταν ο Σαλπιγγίδης πραγματοποίησε την σέντρα ο Καπίνο έδιωξε και η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Μπουμσόνγκ με τον Κουκουλάκη να δείχνει να συνεχιστεί το ματς.

Οι παίκτες του Μπόλονι ισορρόπησαν την εικόνα του αγώνα αλλά δεν μπορούσαν εύκολα να διασπάσουν την άμυνα του Παναθηναϊκού, με τον Ρουμάνο να ζητάει να "χτυπήσουν" από το δεξί άκρο με τους Σαλπιγγίδη και Ετό. Στο 23' ο Βιεϊρίνια εξαπέλυσε μια "βολίδα" αλλά η μπάλα κατέληξε μόλις άουτ. Ο Παναθηναϊκός στην πρώτη στημένη φάση στο 33' κατόρθωσε να ανοίξει το σκορ, όταν ο Κλέιτον με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ νίκησε τον Χαλκιά και άνοιξε το σκορ για το "τριφύλλι". Το γκολ λειτούργησε θετικά στην ψυχολογία των παικτών του Φερέιρα που την ίδια ώρα έλεγχαν την ροή του ματς έχοντας περισσότερη κατοχή στην μπάλα.

Μέχρι την λήξη του πρώτου μέρους οι φιλοξενούμενοι περίμεναν τον αντίπαλο για να "χτυπήσουν" σε κάποια αντεπίθεση με άξονες τους Κουίνσι και Λέτο ενώ οι γηπεδούχοι που δεν είχαν τρόπο να μπουν στην αντίπαλη άμυνα είχαν σύο σουτ με τους Φωτάκη (35') και Αρίας (43').

Με καλύτερη ψυχολογία μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο Παναθηναϊκός με τον Μπόλονι να αποσύρει τον Κοντρέρας και να βάζει στο ματς τον Τσιρίλο και με τους "πράσινους" να συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο πιέζοντας και έχοντας εξαιρετικό ομαδικό πνεύμα στο παιχνίδι τους. Ο Μαλεζάς στο πρώτο δεκάλεπτο σταμάτησε δύο αντεπιθέσεις με τους Κουίνσι και Λέτο να είναι απειλητικοί αλλά ο υψηλόσωμος αμυντικός του ΠΑΟΚ με σωτήριες επεμβάσεις τους σταμάτησε.

Όμως στο 56' από αριστερά ο Ζέκα βρήκε τον Κατσουράνη εκείνος "σέρβιρε" στον Κουίνσι που στην κίνηση με πλασέ και με την βοήθεια του Τσιρίλο, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χαλκιά κάνοντας το 0-2. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, θέλησε να δώσει βοήθεια από τον πάγκο και έβαλε στο ματς τους Σπαντάσιο και Γιάννου αλλά και πάλι δεν βρήκε ανταπόκριση.

Οι "πράσινοι" έδειχναν να κάνουν ότι θέλουν στον αγωνιστικό χώρο και με φαρμακερές αντεπιθέσεις να προσπαθούν να φτάσουν σε ένα ακόμα γκολ. Στο 63' ο Ζέκα δεν βρήκε τον Κουίνσι ενώ στο 65' ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός δεν πλάσαρε σωστά τον Χαλκιά. Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 67' με τον Βιεϊρίνια και πάλι αλλά ο Καπίνο απομάκρυνε στα πλάγια.

Ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού που δεν μπόρεσε σε κάποια αντεπίθεση να φτάσει σε ένα γκολ το κατάφερε με απευθείας χτύπημα φάουλ στο 70', δίνοντας με το όγδοο γκολ του διαστάσεις θριάμβου για τους φιλοξενούμενους. Οι γηπεδούχοι το μόνο που κατάφεραν να πετύχουν ήταν να μειώσουν το σκορ με τον καλύτερο παίκτη τους Βιεϊρίνια που κέρδισε πέναλτι από τον Βιτόλο και ο ίδιος ευστόχησε από τα έντεκα βήματα. Το τελικό σφύριγμα του Κουκουλάκη έδωσε το έναυσμα στους φίλους του ΠΑΟΚ για να αποδοκιμάσουν τους παίκτες της ομάδας τους ενώ οι "πράσινοι" αποχώρησαν ικανοποιημένοι που πήραν ένα ακόμα "διπλό" μετά από αυτά σε Κέρκυρα και Ξάνθη.

                                                       ΠΗΓΗ:sport24.gr


Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More