Google Translator

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Θανατοποινίτης "σώθηκε" ελέω Twitter


Είναι ο πρώτος θανατοποινίτης που δε θα εκτελεστεί ελέω Twiiter.Ο λόγος για τον 26χρονο Erickson Dimas-Martinez για τον οποίο το Ανώτατο Δικαστήριο της Πολιτείας του Αρκάνσας ανέτρεψε την καταδίκη του επειδή ένας από τους ενόρκους χρησιμοποιούσε τον λογαριασμό του στο Twitter στη διάρκεια της δίκης.

Οι δικηγόρου του 26χρονου άσκησαν έφεση κατά της καταδίκης του πελάτη τους, επειδή ένας από τους ενόρκους χρησιμοποιούσε το Twitter, παρά τις ρητές οδηγίες του δικαστή να μην ανεβάζουν τίποτα στο Διαδίκτυο και να μην
επικοινωνούν με άλλους για την υπόθεση.

Όπως αναφέρει ο Βρετανικός Guardian, Οι δικηγόροι παραπονέθηκαν, επίσης, ότι κάποιος άλλος από τους ενόρκους, κοιμόταν στη διάρκεια της δίκης.

Σε ένα από τα tweet του, ο ένορκος Randy Franco έγραψε "Πρέπει να λάβουμε αποφάσεις. Να ραγίσουμε καρδιές. Καθένας από μας ορίζει μια γραμμή". Λίγο πριν οι ένορκοι ανακοινώσουν την απόφασή τους, έγραψε: "Τελείωσε".

Ο ίδιος ο ένορκος έχει στο παρελθόν υπερασπιστεί την επιλογή του. "Κανένα από τα κείμενά μου δεν άφηνε τίποτα να εννοηθεί για τη δίκη" είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Arkansas Democrat-Gazette το 2010. "Δεν είχα λάβει την απόφασή μου" πρόσθεσε.

το Ανώτατο Δικαστήριο του Αρκάνσας αναφέρει στην ετυμηγορία του "Εξαιτίας της ίδιας της φύσης του Twitter ως μέσω κοινωνικής δικτύωσης στο Internet, τα tweet του Ενόρκου νούμερο 2 για τη δίκη αποτελούσαν δημόσιες συζητήσεις. Ακόμα και εάν αυτές οι συζητήσεις ήταν μονόπλευρες, δεν είναι σε καμία περίπτωση σωστό για έναν ένορκο να αναφέρει στοχασμούς, σκέψεις ή άλλες πληροφορίες για μια τόσο δημόσια υπόθεση".

Οι δικαστές ανέφεραν ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί όταν οι ένορκοι έχουν απεριόριστη πρόσβαση σε κινητά τηλέφωνα, τα οποία μπορούν να διαθέτουν και πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Ο βοηθός δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου ζήτησε, με αφορμή την υπόθεση, από επιτροπή να εξετάσει εάν θα περιορίσει την πρόσβαση των ενόρκων σε κινητά τηλέφωνα στη διάρκεια μιας δίκης.

O 26χρονος Dimas-Martinez καταδικάστηκε σε θάνατο για ληστεία και δολοφονία ενός 17χρονου αγοριού το 2006 στο Αρκάνσας. Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε ότι δικαιούται μιας νέας δίκης.

Σημειώνεται πως μόλις χθες έγινε γνωστό ότι ο Μουμία Αμπού Τζαμάλ, ένας από τους πιο γνωστούς θανατοποινίτες στις ΗΠΑ θα παραμείνει ως το τέλος της ζωής του στη φυλακή.

Πηγή : news247.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More