Google Translator

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Google: «Στους επόμενους έξι μήνες, θα παρουσιάσουμε ταμπλέτα ύψιστης ποιότητας»



Τάδε έφη Eric Schmidt, δηλαδή ο CEO της μεγάλης εταιρείας Google. Αυτή ήταν μία από τις δηλώσεις - σχόλια που παρέθεσε σε μια συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera», περιγράφοντας με σθεναρό ύφος, την επικείμενη επίθεση στην κυρίαρχη ταμπλέτα της αγοράς, που δεν είναι άλλη από το iPad (1 και 2) της Apple. 



Μια επίθεση, που εδώ και δώδεκα μήνες (και παραπάνω) ακούμε, αλλά δυστυχώς δεν βλέπουμε. Βλέπετε αγαπητοί αναγνώστες, η Google ναι μεν διαθέτει το Λειτουργικό Σύστημα Android για ταμπλέτες (και κινητά τηλέφωνα) σε όποιον κατασκευαστή επιθυμεί να το ενσωματώσει στο προϊόν του, αλλά στην πραγματικότητα δε, δική της - αποκλειστικά δική της όμως - ταμπλέτα δεν έχει παρουσιάσει στο κοινό. 



Σαφώς κι είχε συμμετοχή στην ανάπτυξη διάφορων κινητών τηλεφώνων (πχ. Samsung Nexus) και μιας ταμπλέτας, όπως είναι αυτή με την ονομασία «Xoom» της Motorola, εν τούτοις, όλα οι συσκευές ήταν εκ του «ασφαλούς», καθώς δεν επωμίστηκε την «χασούρα» η ίδια (γιατί απέτυχαν εμπορικά οι περισσότερες, αν όχι όλες, οι συσκευές Google συνεργασίας), αλλά η συνεργαζόμενη εταιρεία.

Κοινώς, απέτυχε η ταμπλέτα Xoom (και Xoom 2) της Motorola; Ε, δεν φταίει η Google γι’ αυτό, αλλά η Motorola. Τουλάχιστον αυτό εκπέμπεται στα μάτια των καταναλωτών. Με αυτόν τον τρόπο, η Google από την μία έχει αποφύγει τα «κακώς κείμενα», αλλά από την άλλη, δεν έχει να επιδείξει κάποια άξια ανταγωνιστική (από εμπορικής άποψης) συσκευή - ταμπλέτα απέναντι στο εμπορικό μεγαθήριο που ακούει στο όνομα iPad. 



Μετά όμως την πρόσφατη ολοκληρωτική αγορά της Motorola από την Google, έναντι 12,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έχουν «φουντώσει» οι φήμες, πως πλησιάζει ο καιρός, που θα δώσει στον λαό επιτέλους η Google, μια ταμπλέτα που πραγματικά να έχει τα «προσόντα» να χτυπήσει την ακάθεκτα ανοδική πορεία της Apple ταμπλέτας. 



Αν αναλογιστούμε κιόλας τις πρόσφατες δηλώσεις του Eric Schmidt, που είναι CEO της Google όπως αναφέραμε στην αρχή του παρόντος, τότε μπορούμε να ισχυριστούμε με σχετική ασφάλεια, ότι όντως, πλησιάζει η ώρα της αληθινής σύγκρουσης μεταξύ Google και Apple, τόσο στην αγορά των ταμπλετών, αλλά και σε αυτή των κινητών τηλεφώνων (καθώς φημολογείται και η παρουσίαση ενός αποκλειστικά Google κινητού). 

Όπως δήλωσε και ο κ. Schmidt, η σύγκρουση ιδιαίτερα στον τομέα των κινητών τηλεφώνων, αναμένεται να είναι «βάναυση». Εμείς συμπληρώνουμε όμως με το ρητό του λαού μας: «ακόμα δεν τον είδαμε, Γιάννη τον βγάλαμε». Μακάρι η Google, να μας διαψεύσει ευχάριστα, σε έξι μήνες...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More