Google Translator

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Α. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Θα κλείσει η κάνουλα της χρηματοδότησης

Δεν πρόκειται να συνεχιστεί η χρηματοδότηση των πανεπιστημίων που δεν θα εφαρμόσουν τον νέο νόμο, ξεκαθάρισε χθες η υπουργός Παιδείας, απαντώντας στους πρυτάνεις που έλεγαν ότι δεν προφταίνουν να οργανώσουν τις εκλογές για την ανάδειξη συμβουλίων μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.

Η Αννα Διαμαντοπούλου απέδωσε μάλιστα ιδιοτέλεια στους πρυτάνεις, κάνοντας λόγο για πελατειακές σχέσεις: «Εκτός όλων των άλλων, τα πανεπιστήμια αρνούνται να στείλουν καταστάσεις για το θέμα της εφεδρείας. Και να υπενθυμίσω ότι οι συγκεκριμένοι πρυτάνεις εκλέγονται και από τους ίδιους τους διοικητικούς υπαλλήλους.

Δηλαδή, το σύστημα έχει δημιουργήσει πελατειακές καταστάσεις και είναι πραγματικά ανατριχιαστικό να σκεφτεί κανείς ότι οι πρυτανικές Αρχές της χώρας αρνούνται να εφαρμόσουν έναν νόμο σε μια κρίσιμη για τη χώρα κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά.
Η υπουργός Παιδείας συμπλήρωσε (σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του Σκάι) ότι οι πρυτάνεις εφαρμόζουν ήδη πολλές διατάξεις του νέου νόμου, εκτός από ένα σημείο: αυτό που αφορά την εξουσία. «Εκεί που υπάρχουν τα προβλήματα είναι στην εκλογή του Συμβουλίου Ιδρύματος.

Οπως βλέπετε, τα πανεπιστήμια λειτουργούν ομαλά. Στο θέμα της διοίκησης, όμως, βάζω πολλά ερωτηματικά. Ορισμένοι από τους πρυτάνεις έχουν επικεντρωθεί στο θέμα της εξουσίας. Δεν αρνούνται να εφαρμόσουν τον νόμο όσον αφορά τις εκλογές των καθηγητών, την εφαρμογή των 13 εβδομάδων και θέματα εξωστρέφειας και έρευνας, για τα οποία χρηματοδοτούνται».
Και τόνισε ότι στον νόμο είναι σαφές ότι αν δεν ακολουθηθούν όλες οι ενέργειες που προβλέπονται στον χρόνο που πρέπει, θα σταματήσει η χρηματοδότηση.
ΠΗΓΗ: tanea.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More