Google Translator

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Συλλήψεις από αστυνομικούς με πολιτικά!


Περίεργα περιστατικά εξελίχθηκαν και καταγράφηκαν από περαστικούς μέσω βιντεοκάμερας με ανθρώπους που, όπως φαίνεται από το βίντεο, είναι αστυνομικοί οι οποίοι ακινητοποιούν έναν νεαρό και τον κρατούν χωρίς να φορούν διακριτικά και χωρίς να τον ενημερώνουν για πιο λόγο κρατείται.

Το βίντεο έχει εκτενώς κυκλοφορήσει σε twitter και facebook το τελευταίο 24ωρο και έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις από τους Έλληνες χρήστες.

Στο βίντεο φαίνονται άτομα με κουκούλες και περιβολή πολιτική να
βρίσκονται δίπλα στους αστυνομικούς και να κατευθύνονται προς τα επεισόδια ενώ ο κόσμος τους αποδοκιμάζει με φράσεις όπως «δεν ντρέπεστε τουλάχιστον οι άλλοι φορούν στολή».

Ερωτηματικά προκαλεί η στάση αυτών των ατόμων, καθώς δεν αντιδρούν στις αποδοκιμασίες του κόσμου. Λίγο αργότερα κάποιοι από αυτούς –μεταξύ τους και μια γυναίκα- φορώντας αμπέχωνα, κουκούλες και κρατώντας ξύλα στα χέρια, κρατούν έναν δεκαπεντάχρονο ναερό χωρίς λόγο. Οι περαστικοί τους προτρέπουν να αφήσουν το νεαρό αγόρι, τους ζητούν επιμόνως τα διακριτικά και τα στοιχεία τους χωρίς να λάβουν καμία απάντηση. Ενώ τα άτομα αυτά που φέρονται να είναι αστυνομικοί με πολιτικά απωθούν τον κόσμο, οι περαστικοί αναρωτιούνται πως γίνεται να συλλαμβάνεται νεαρός από ανθρώπους που δεν φορούν στολή αστυνομικού.

Μετά την σύλληψη του νεαρού οι άγνωστοι πηγαίνουν πίσω από μια διμοιρία ΜΑΤ ενώ ο κόσμος συνεχίζει να τους χλευάζει λέγοντας τους ότι «σας τραβήξαμε σε βίντεο». Διακρίνεται ένας ψηλός γκριζομάλλης με αμπέχωνο και πολιτικά ρούχα που μιλάει στον ασύρματο και φαίνεται να δίνει εντολές σε αυτά τα άτομα με τις κουκούλες αλλά και στα ΜΑΤ για να απομακρύνουν μια γυναίκα μεγάλης ηλικίας που πηγαίνει να ρωτήσει για πιο λόγο έχουν συλληφθεί οι νεαροί.

Σοκ προκαλεί στο τέλος του βίντεο, ναζιστικός, στρατιωτικός χαιρετισμός ενός από τα άτομα αυτά.

Προς το παρόν δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία και δεν είναι ξεκάθαρο τι ακριβώς συνέβη αλλά σίγουρα τα ελληνικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ανάστατα!



Πηγή: protothema.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More