Google Translator

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Γερμανία: Φάκελος-βόμβα με παραλήπτη το Γ. Ακερμαν


Ο ύποπτος φάκελος που εστάλη στο διευθύνοντα σύμβουλο τηςDeutsche Bank Γιόζεφ Ακερμαν, ήταν βόμβα που μπορούσε να είχε εκραγεί, όπως ανακοίνωσαν οι γερμανικές αρχές.

Καμία οργάνωση δεν έχει προς το παρόν αναλάβει την ευθύνη για την αποστολή του δέματος, που εντοπίστηκε χθες το βράδυ[Βλέπε άρθρο] .

«Οι πρώτες έρευνες καταδεικνύουν ότι επρόκειτο για έναν ενεργό φάκελο-βόμβα», σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Ποινικών Ερευνών, η οποία διευκρινίζει ότι δεν υπάρχουν άλλα στοιχεία προς το παρόν.

Το τοπικό παρακλάδι της οργάνωσης «Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ», που
επικρίνει τις τράπεζες, αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη με το περιστατικό.

«Καταδικάζουμε οποιαδήποτε πράξη σχετίζεται με βία. Το Occupy έχει άλλους τρόπους διαμαρτυρίας», δήλωσε ο Φρανκ Στεγκμάγερ, ακτιβιστής στο κίνημα «Καταλάβετε τη Φρανκφούρτη».

Τραπεζικές πηγές αναφέρουν ότι η ασφάλεια έχει ενισχυθεί στα γραφεία της Deutsche Bank ανά τον κόσμο, ενώ οι αστυνομικές αρχές προειδοποιούν τις τράπεζες και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες να βρίσκονται σε επαγρύπνηση.

Ο πρώην επικεφαλής της Deutsche Bank Αλφρεντ Χερχάουσεν, είχε δολοφονηθεί το 1989 από την ακροαριστερή οργάνωση Φράξια Κόκκινος Στρατός, μέλη της οποία τοποθέτησαν εκρηκτικά στο αυτοκίνητό του.

Πηγή: naftemporiki.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More