Google Translator

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Νέα στοιχεία για το μυστήριο "Μόνα Λίζα"-Ανακαλύφθηκαν ζωγραφισμένα ζώα στον πίνακα!

Ένας ερασιτέχνης ζωγράφος ισχυρίζεται πως έλυσε τον γρίφο του διάσημου πίνακα που φιλοτέχνησε ο Leonardo Da Vinci, της Mona Lisa!

Ο καλλιτέχνης Ron Piccirillo, υποστηρίζει πως ανακάλυψε αρκετά άγρια ζώα, κρυμμένα στον πίνακα.

Ο Ron τόνισε πως φαίνονται ξεκάθαρα στον πίνακα το κεφάλι από ένα λιοντάρι, από έναν πίθηκο και από έναν βίσωνα, να αιωρούνται γύρω από το κεφάλι της Mona Lisa, ενώ υπάρχει και ένας κροκόδειλος ή ένα φίδι που εμφανίζεται πίσω από
την αριστερή πλευρά του σώματος.



Ο ερασιτέχνης ελαιογράφος και graphic designer, που έχει ως έδρα του τη Νέα Υόρκη, εξήγησε πως ακολούθησε μια σειρά οδηγιών από τον ίδιο τον Leonardo da Vinci για να "αποκρυπτογραφήσει" την εικόνα και σημείωσε πως η ανακάλυψή του θα εξηγήσει τη σημασία του έργου, το οποίο φιλοτεχνήθηκε το 1519.

Η σημασία αυτή, το βαθύτερο νόημα του έργου είναι πως αποτελεί μια αναπαράσταση του φθόνου!

Αν κοιτάξει κάποιος τον πίνακα από τα αριστερά, σε γωνία 45 μοιρών, τότε το μονοπάτι στο σκηνικό πίσω από τη Mona Lisaμοιάζει ερπετοειδές!


Στις οδηγίες του Da Vinci εμφανίζεται η φράση "αν θέλεις να ζωγραφίσεις τον φθόνο πρέπει να βάλεις ένα ερπετό να ροκανίζει την καρδιά της."

Ο καλλιτέχνης είπε πως ένα τέτοιο πλάσμα αναδύεται από το δεξί στήθος της Mona Lisa.

Επίσης για την αποτύπωση του φθόνου, ο Leonardo Da Vinci λέει πως "πρέπει να της δώσω ένα δέρμα από λεοπάρδαλη, επειδή αυτό το πλάσμα σκοτώνει το λιοντάρι από φθόνο και με απάτη."



Πηγή : cosmo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More